Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:52
[EAx 97-04] Proszę o pomoc
Autor Wiadomość
pawliku 
Forumowicz
Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-01-2009, 00:09   

Rafal_Szczecin napisał/a:
zgadza sie, jakis czas temu kupilem galanta od tych panow ( jest ich dwoch )
z auta jestem jak najbardziej zadowolony, jak do tej pory nie bylo zadnej przygody z samochodem ( jedyne co bylo dziwne, ale to juz podczas zakupu i przejazdzki to krotko biorace sprzeglo, jak sie okazalo po przejechaniu 500km sprzeglo nie bralo juz w ogole, na szczescie naprawa okazala sie strasznie prosta, bo chyba niemiec wymienil pompe sprzegla i zapomnial jej wyregulowac oraz odpowietrzyc oraz zalozyc zestaw naprawczy na wysprzeglik dlatego samochod poszedl za taka a nie inna cene ( w sumie jak tak teraz patrze to za calkiem nomrlane pieniadze ) niemcom cos nie gralo i pewno mysleli, ze do wymiany sprzeglo .
co lepsze sprzedawca po kliku dniach odezwal sie do mnie ( na gadu , bo wspomnialem ze z klubu ) i pytal jak auto , po poinformowaniu, ze byl malutki mankament (bo dla mnie to zaden problem ) przysiegal, ze on nic nie kombinowal, i ze auto naprawde bylo dobre. aha. nie wiem jak przy innych samochodach ,ale u mnie nie dalo sie nic zejsc z ceny .
ale jestem strasznie zadowolony, bo mam czarnego SE 2,5V6 do tego z carbonem w srodku czyli rzadkosc, na dwoch kompletach kol ( letnie allu 17' i zimowe stalowki na 15' ) 3 kompletne kluczyki, do tego od jednego wlasciciela ( przez 10 lat ! ) i z pelna ksiazka serwisowa ( podobno tez ori, i na taka tez wyglada )
gratulacje po raz drugi ;)
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą :)
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek :P

Dembowy
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2009, 18:16   

W takim razie podjadę do sprzedawcy i obejrzę te 2 egzemplarze których linki wkleiłem.Może coś z tego wyjdzie :wink:

pawliku 
Forumowicz

Wysłany: 12-01-2009, 18:23   

Dembowy napisał/a:
W takim razie podjadę do sprzedawcy i obejrzę te 2 egzemplarze których linki wkleiłem.Może coś z tego wyjdzie
a nie myślałeś o tym od klubowicza ??

Dembowy
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2009, 18:26   

Ładny i z pewnością pewny,ale ten gaz :?

pawliku 
Forumowicz

Wysłany: 12-01-2009, 18:31   

Dembowy napisał/a:
Ładny i z pewnością pewny,ale ten gaz
możesz wymontować :)

szukacz22 
Nowy Forumowicz

Auto: galant
Wysłany: 12-01-2009, 18:48   

a ile klubowicz chce za Swojego gala?? Moim zdaniem też lepiej kupić od klubowicza bo jednak lepiej kupić od faceta który wkłada serce w samochód a nie jest handlarzem.

Sory już zauważyłem cenę:) więc nie było pytania.

Dembowy
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2009, 20:14   

Szukacz22 mam jeszcze około 3 tyg. na znalezienie auta,może uda mi się coś znaleźć równie atrakcyjnego,lecz bez gazu.Mam bardzo złe wspomnienia z tym rodzajem zasilania :cry:
PzDr :)

lukpaw 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
Wysłany: 12-01-2009, 20:16   

moj gal ma założne lpi seryjnie przez mitsubishi

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 12-01-2009, 22:31   

lukpaw napisał/a:
moj gal ma założne lpi seryjnie przez mitsubishi

I bardzo słuszniem tanie alternatywne paliwo. w pełni popieram.
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

szukacz22 
Nowy Forumowicz

Auto: galant
Wysłany: 13-01-2009, 19:43   

ja tez miałem złe wspomnienia z gazem ale to nie była wina samochodu tylko chciałem jak najtaniej założyć i się przejechałem bo osoba która to zakładała to był partacz. straciłem przez niego Tylko kasę i czas. Bo samochód przez przeszło pół roku jeździłem od gazownika do mechanika bo gazownik mówił że to trzeba toi to wymienić i będzie chodził dobrze więc wymieniłem pojechałem do gazownika i znowu coś wynalazł i znów do mechanika i znów do gazownika i za każdym razem było gorzej zamiast lepiej, pojechałem do drugiego to mi powiedział "co za gazownik wcisnął do tego samochodu zwykłą instalacje lpg?" a był to renault Espace 2.8 benzyna.
Więc zdjąłem gaz i jeździłem na benzynie ale i tak mało użytkowany był ten samochód wiec w ponowne koszta się nie wciągałem.
Jeśli porządny fachowiec założy gaz to nie będzie problemów. Takie jest moje zdanie.

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Wysłany: 13-01-2009, 21:33   

Gaz w niczym nie przeszkadza ja mam u siebie od prawie 2 lat instalację sekwencyjną i nie ma żadnych problemów auto działa idealnie. Ważne żeby instalacja była dobrej jakości a jeszcze ważniejsze żeby ją montował człowiek który ma o tym pojęcie.

Dariusz Chmal 
Nowy Forumowicz
Szlony001

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 4G63 99r
Wysłany: 14-01-2009, 18:41   

Witam.
Kupowałem gala od tego klijenta i powiem szczerze że padł mi motor po ok 3tyś km,,pękł tłok,,więc radze dobrze obejrzeć autko.Gdy je kupowałem to stał mój i jeszcze jeden czarny 98r 2.5 który miał coś ze sprzęgłem,,może to ten którego kupił Rafał Szczecin,,dletego obejrzyj je dobrze tam gdzie on mieszka to straszne zadupie więc sprawdzić profesjonalnie autko będzie ciężko więc musisz sam wszystkiemu się przyjrzeć.
Pozdrawiam.

Dembowy
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2009, 19:50   

Myślałem o tym,żeby auto sprawdzić w stacji diagnostycznej,ale gdy zobaczyłem na mapie gdzie mieszka sprzedający to uświadomiłem sobie,że będzie to trudne :? No cóż. na OtoMoto jest możliwość zamówienia inspekcji. Miał może ktoś z szanownych klubowiczów okazję sprawdzić auto w ten sposób ? Chciałbym jeszcze poruszyć temat przebiegu jednego auta którego link wkleiłem na początku (117 tyś. 98 rok prod.) Otóż w niedzielę się dowiedziałem,że Skoda Felicja(rok prod.98) mojego teścia ma zaledwie 68 tyś przebiegu. Więc może ten srebrny Gal miał podobnego właściciela jak mój teść ?
Pozdrawiam :mrgreen:

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Wysłany: 14-01-2009, 20:50   

Dembowy napisał/a:
Miał może ktoś z szanownych klubowiczów okazję sprawdzić auto w ten sposób ?
mniej więcej. Ja robie takie inspekcje :D nie chwaląć się, a dokładnie, mój ojciec ma Pomoc Drogową i umowy z kilkoma firmami, w tym OtoMoto i robimy od czasu do czasu dla nich inspekcje na terenie Gorzowa i okolic. Do takiego inspektora możesz zadzwonić i dokładnie go poinformować czego oczekujesz i co ma sprawdzić. Dostaniesz dokładne zdjęia wszystkich elemętów, opisy co jest a czego nie ma, czy są rysy czy nie, czy coś stuka czy nie, jak klient sie zgodzi to inspektor pojedzie z nim na stacje i obejrzą auto, tylko Ty będziesz musiał za to zapłacić.... Mam nadzieje że pomogłem w tej kwestji

pawliku 
Forumowicz

Wysłany: 14-01-2009, 21:07   

Dembowy napisał/a:
Więc może ten srebrny Gal miał podobnego właściciela jak mój teść ?
wątpie bo sprowadzony z niemcowni a tam robią średnio 15 - 20 tyś rocznie. no chyba że właścicielem od nowości był starszy pan i jeżdził tylko po bułki do sklepu :lol:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi