Łącze działa, komp nie jest w stanie nic sensownie otworzyć |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-01-2009, 01:59 Łącze działa, komp nie jest w stanie nic sensownie otworzyć
|
|
|
Jak w temacie - łącze działa, router też. Wina jest w kompie i już mnie cholera bierze.
Strona ładuje się do 50% i staje i nic. Trzeba odświeżać i jak mam szczęście to się załaduje do końca, jak nie - znów stoi.
Ktoś ma jakiś pomysł? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 502 Skąd: Staszów
|
Wysłany: 13-01-2009, 07:55
|
|
|
Jakiego masz antyvira?
otwórz cmd i wpisz sprawdź czy wysyła/odbiera dane
Wklej log z HijackThis |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
Kiedyś na pewno Galant. |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 13-01-2009, 11:08
|
|
|
Może to będzie śmieszne, ale Koszmarek miała ostatnio podobny problem i wina leżała po stronie ... wtyczki
W każdym razie sprawdź antyvira i firewalla. |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 13-01-2009, 18:10
|
|
|
Zone Alarm Internet Security - Full Legal
 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 502 Skąd: Staszów
|
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 14-01-2009, 00:37
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Zone Alarm Internet Security - Full Legal |
Ja nie pytam o legal
Sprawdź ustawienia, spróbuj wyłączyć (jak masz pewność, że ładowana strona jest bezpieczna w 100%) jak się załaduje to będziesz wiedział co blokuje |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 14-01-2009, 00:58
|
|
|
Maretzky85 napisał/a: | Sprawdź ustawienia, spróbuj wyłączyć (jak masz pewność, że ładowana strona jest bezpieczna w 100%) jak się załaduje to będziesz wiedział co blokuje |
Nie zmieniałem ustawień. Z nowości - wgrałem SP3 do XP.
[ Dodano: 14-01-2009, 01:44 ]
Odinstalowałem ta cholerę. Komp przyspieszył. Niestey nie tak jak było...
Z routera wynika, że dławi się komp. Tzn idzie a potem w samym kompie coś się pieprzy i jakby nie przyjmuje ruchu... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
trawkins [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 07:49
|
|
|
Wina na pewno jest po stronie sprzętowej, starsze modele D-linka często tak miały na przykład przepnij się na inny port i zmień kabel UTP albo podłącz kompa z pominięciem routera jeśli masz taka możliwość ewentualnie karta sieciowa uszkodzona. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 14-01-2009, 11:01
|
|
|
Oj ja używam mnóstwo d-linka a straszne są im tylko burze (hehe i tutaj dobry mają serwis często się uda wymienić na gwarancji na nowy). Żadnych problemów mówię o sprzęcie AP i routerach, (nie tych w standarcie N)
Hubeeert - a sprawdz jakie masz zużycie zasobów systemowych w menadżerze zadań czy coś nie zajmuje za bardzo procka lub za dużo pamięci nie pochłania. Ja mam XP SP3 i sobie chwale. Ostatnio też FireFox coś mi wolno działa jeśli używasz takowego programu. Możesz tez spróbować pousuwać tempa zapisaną historię itp.
Ostatnio też zauważam że w godzinach szczytu zatkana jest sieć szkieletowa bo mi z Neo bliskie serwery działa z pełno prędkością a dalekie już dużo wolniej. A nie dzieje się tak np. rano.
Krzychu |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 14-01-2009, 11:56
|
|
|
Hubeeert, miałem podobne problemy przez kilka dni. Przyszedł informatyk wywalił IE kazał wgrać FF + wtyczki i zaczęło się ładować. W menedżerze zadań w procesach miałem bezczynność 99% |
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 15-01-2009, 18:25
|
|
|
cns80 napisał/a: | Hubeeert, miałem podobne problemy przez kilka dni. Przyszedł informatyk wywalił IE kazał wgrać FF + wtyczki i zaczęło się ładować. W menedżerze zadań w procesach miałem bezczynność 99% |
Chcę poznac informatyka, który umie wywalic składową systemu zintegrowaną na stałe. IE nie da się wywalić bo każde okno korzysta z tego silnika (wida to jak IE zaliczy zwiechę i dajesz zamknij jak system pada i podnosi się z kolan ... )
Co do problemu z otwieraniem stron to zacząłbym od wyłączenia firewalli łącznie z systemowym (na chwilę), zamknąłbym niepotrzebne procesy i zainstalowałbym darmową operę + obserwacja czasu pingu do bramy i do wybranego serwera po czym test na TEJ STRONIE |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 15-01-2009, 23:51
|
|
|
Marti napisał/a: | wyłączenia firewalli łącznie z systemowym | to był klucz dfo zagadki. Po wyłączeniu tego gówna które samo się jakimś cudem włączyło wszystko wróciło do normy.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 13-02-2009, 10:20
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | tego gówna
|
nie chcę się czepiać:
Cytat: | "Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. " |
Hubciu..sam sobie powinieneś przyznać ostrzeżenie |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-02-2009, 14:41 Re: Łącze działa, komp nie jest w stanie nic sensownie otwor
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Strona ładuje się do 50% i staje i nic. Trzeba odświeżać i jak mam szczęście to się załaduje do końca, jak nie - znów stoi. |
IMHO to typowy problem i efekt uboczny filtrowania antywirusowego lub filtra firewallowego aplikacyjnego w trybie "man-in-the-middle".
Coś co zainstalowałeś np. antywir lub firewall ustawiło ci aplikacje które używają przeglądarki lub komunikują się same po http i portach 80/443/8080 itp. tak by chodziły przez proxy (jawne lub nie jawne) którym jest właśnie ten firewall lub antywir.
Problem w tym że przeglądara nie lubi takiego filtrowania w trybie aktywnym a jedynie w pasywnym jakoś znosi (np. taki wybór rodzaju filtrowania daje ESET aka NOD32) i właśnie się to może objawiać tym przerywaniem ładowania stronki z koniecznym "refresh" bo inaczej nie dociąga... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 15-02-2009, 19:56