|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Wtryskiwacze padły |
Autor |
Wiadomość |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2009, 09:13 [Cari 1.9DI-D] Wtryskiwacze padły
|
|
|
Mialem problemy z moja Cari, bylem u mechanika i stwierdzil,ze 3 wtryskiwacze sa padniete czyli moje podejrzenia sie sprawdzily. Teraz mam pytanko: kupowac nowe czy oddac do regeneracji? Jakie sa wasze opinie... |
|
|
|
 |
kris_S [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2009, 13:29
|
|
|
Witam.
Z ciekawości zapytam, jaki objaw usterki i jaki przebieg auta? |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 10-01-2009, 17:50
|
|
|
No to masz spory wydatek, u mnie tak jak pisałem przy tych objawach trzeba było regenerować jeden wtryskiwacz, zapłaciłem za regenerację 480 zł brutto. Nowy wtrysk kosztuje chyba sporo więcej. Wykrycie usterki, demontaż i montaż wtryskiwaczy, regeneracja w tym jednego, wymiana filtra paliwa razem 800zł brutto.Moze ktoś napisze ile kosztuje nowy wtryskiwacz do DiDa. Pozdr. |
|
 |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2009, 22:04
|
|
|
kris_S napisał/a: | Witam.
Z ciekawości zapytam, jaki objaw usterki i jaki przebieg auta? |
Objaw byl taki,ze musialem ja dlugo krecic zeby odpalila i dzialo sie to zarowno na zimnym jak i na cieplym silniku. Pierwsze podejzenie padlo na swiece ale po sprawdzeniu calego ukladu grzania swiec oraz samych swiec stwierdzili mi w serwisie,ze mam padniety 2, 3 i 4 wtryskiwacz. Auto ma 124 000 przebiegu (przynajmniej tyle jest na liczniku ;] )
[ Dodano: 10-01-2009, 22:09 ]
slawek st napisał/a: | No to masz spory wydatek, u mnie tak jak pisałem przy tych objawach trzeba było regenerować jeden wtryskiwacz, zapłaciłem za regenerację 480 zł brutto. Nowy wtrysk kosztuje chyba sporo więcej. Wykrycie usterki, demontaż i montaż wtryskiwaczy, regeneracja w tym jednego, wymiana filtra paliwa razem 800zł brutto.Moze ktoś napisze ile kosztuje nowy wtryskiwacz do DiDa. Pozdr. |
Wiem,ze spory ale myslalem,ze bedzie gorzej. Czytalem Twoje posty i bylem przygotowany na to,ze padniete sa wtryskiwcze ale nie myslalem,ze az tyle Dzwonilem do Boscha i nowy wtyskiwacz kosztuje 1270zl. wiec odrazu wybilem sobie z glowy zakup nowych. Podobno mozna trafic po 800zl. ale mniejsza o to. Mi za regeneracje krzykneli od 250 do 450zl. zalezy co im dolega. Wiem,ze wymienia sie tylko same koncowki tzw. rozpylacze (45zl.sztuka) i wtedy koszta sa minimalne... jak bedzie to zobaczymy w tygodniu... POZDRO |
|
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 11-01-2009, 18:46
|
|
|
Cytat: | Wiem,ze wymienia się tylko same końcówki tzw. rozpylacze (45zl.sztuka) |
Właśnie jestem w trakcie małego remontu silnika - zdechł cfaniak:/ Sporo jest wymieniana lub regenerowane... Co do wtrysków - wymieniałem same rozpylacze, koszt nowych fabrycznych to 90zł za sztukę... mi jednak znajomy dobrał ponoć też "bardzo dobre" za 35zł od sztuki... ile za robociznę by Ci wzięli to nie wiem jak miałem za friko. |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:44
|
|
|
Kolego Premieros zauważ ze Ty masz silnik TD a nie DiD. Róznica zasadnicza.A cenowo przepaść.Pozdr. |
|
 |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2009, 17:35
|
|
|
Premieros napisał/a: | Cytat: | Wiem,ze wymienia się tylko same końcówki tzw. rozpylacze (45zl.sztuka) |
Właśnie jestem w trakcie małego remontu silnika - zdechł cfaniak:/ Sporo jest wymieniana lub regenerowane... Co do wtrysków - wymieniałem same rozpylacze, koszt nowych fabrycznych to 90zł za sztukę... mi jednak znajomy dobrał ponoć też "bardzo dobre" za 35zł od sztuki... ile za robociznę by Ci wzięli to nie wiem jak miałem za friko. |
Nie jest zle. Wczoraj oddalem wtryskiwacze do czlowieka ktory sie tym zajmuje na dzis byly zrobione. Gdzie nie dzwonilem to koszt regeneracji wynosil od 250 do 450 zl. Mi zrobil je za 150zl.za sztuke. Nawet nie trzeba bylo zmieniac rozpylaczy... do regeneracji uzyl tylko jakiegos zestawu reperaturki i tyle. Wlasnie je zamontowalem i Cari smiga jak zla. Problemow z odpalaniem nie juz nie ma Tak wiec koszta ktore ponioslem to 600zl., a myslalem ze w 1500 sie nie zamkne...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
|
Wysłany: 14-01-2009, 08:32
|
|
|
No to gratuluję szczęścia w sensie znalezienia dobrego, taniego mechanika. jak widać nawet cena zależy od tego kto robi naprawę. To cena brutto czy netto? Pozdr. |
|
 |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 17:30
|
|
|
slawek st napisał/a: | No to gratuluję szczęścia w sensie znalezienia dobrego, taniego mechanika. jak widać nawet cena zależy od tego kto robi naprawę. To cena brutto czy netto? Pozdr. |
Czy jest dobry to sie okaze jak pojezdze troche ale mam nadzieje,ze wszystko bedzie OK. Cena ta jest cena brutto |
|
|
|
 |
|
|