[Carisma] Problem z immobilizerem |
Autor |
Wiadomość |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 06-09-2008, 23:29 [Carisma] Problem z immobilizerem
|
|
|
Auto carisma 1.8 GDI 16V 98 rok. Auto mam od 3 miesiecy na poczatku wszystko bylo ok ale po miesiacu dziwnie sie zachowuje a dokladnie to nie chce zapalic np pojade gdzies zatrzymam sie wysiade z auta wracam i nie chce zapalic. na poczatku pomagalo odlaczenie akumulatora na minute bo myslalem ze to cos z komputerem po takiej awarii mialem spokoj na tydzien. Ostatnio coraz czesto mu sie to zdarza. Kiedys wezwalem pomoc AA gosciu wymienil swiece nic, popsikal benzyna w spary w wlot powietrza nic. Pozniej sprawdzil ze kluczyk albo stacyjka nie daje impulsu. a dokladnie to kreci rozrusznikiem ale nie odpala. jak poczekam jakis czas a raczej jak wyjde na chwile z auta np na papierosa i wroce to odpali. Problem w tym ze ktos jeszcze zamontowal drugi alarm czy immo jutro poszukam tego drugiego i sprobuje go odlaczyc. Jakies porady co to moze byc dlaczego to sie dzieje tylko czasami?? |
Ostatnio zmieniony przez glina 22-01-2013, 14:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maly124
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2008, 23:42 immo
|
|
|
Witam mój znajomy miał podobny problem tylko w civicu wywalił immo zostawił tylko centralke do otwierania drzwi też kombimowaliśmy z klemami itp |
_________________ [url=http://triodanceturek.wrzuta.pl/audio/0TQEzrh
 |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2008, 23:48
|
|
|
To wogole mozna wywalic immo na forum czytalem ze niby nie da rady ze jest to podpiete do kompa w aucie |
|
|
|
 |
maly124
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 07-09-2008, 08:30
|
|
|
na to wygląda nie wiem jak to zrobił ten elektronik czy ominoł czy co ale problemy się skończyły |
_________________ [url=http://triodanceturek.wrzuta.pl/audio/0TQEzrh
 |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2009, 20:46
|
|
|
I znowu nie chce odpalac sie wku.... rzylem juz masakrycznie musze z nim w koncu pojechac na komputer bo dostaje bialej goraczki |
|
|
|
 |
emfranc
Forumowicz dadrl.pl
Auto: Carisma GDI'99 EXE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Sty 2008 Posty: 170 Skąd: Kietrz
|
Wysłany: 22-02-2009, 21:44
|
|
|
Jeśli kręci rozrusznikiem a nie odpala to immo. Może być uwalona kostka w kluczyku i raz styka raz nie. Raz miałem problem z odpaleniem i była to przetarta cewka w kostce w kluczyku. Po użyciu kleju przewodzącego prąd problem znikł i już nigdy nie powrócił. Może u Ciebie problem się zaczyna.. |
_________________ http://dadrl.pl/ |
|
|
|
 |
bambek
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 msxs
|
Wysłany: 22-02-2009, 22:13
|
|
|
witam czy zmiana klocków może spowodować dłond kompa i odłonczyć abs bo mi nie działają |
|
|
|
 |
mirtros8
Nowy Forumowicz Carismaniak
Auto: CARISMA 98 1,8 GDI 125KM
|
Wysłany: 18-10-2011, 22:01 Odpala kiedy chce
|
|
|
Witam wszystkich mitsumaniaków. Mam Carismę 98 1,8 GDI zakupioną niedawno i właśnie pojawiły się te same objawy. Było ok a teraz odpala raz na 5-20 prób. Sprzedający wspomniał coś że kiedyś mu nie chciał odpalić i że to IMMO i że "trza wyjść, zamknąć i otworzyć auto i ma odpalić" (auto bez alarmu). Cari odpalała więc go słuchałem jednym uchem no ale teraz mam to na co dzień. Zabobon rzecz jasna nie działa. Piszecie o IMMO i kluczyku więc może coś jest na tej linii, bo podobnie jak u kolegi kręci normalnie ale nie odpala. Tylko jak usunąć ten problem? A może ktoś miał takie objawy i to było co innego?! Proszę o poradę bo miś git ale kapryśny ostatnio. Z góry Dzięki |
_________________ Jazda miśkiem jest jak miód: słodka,pyszna, istny cud! |
|
|
|
 |
diilthc
Forumowicz Stary Lis

Auto: Carisma DI-D 2003
Kraj/Country: Spain
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 36 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: 19-10-2011, 00:47
|
|
|
A z drugim kluczykiem? Jest tak samo?? |
_________________ ALE WYWALIŁ |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 19-10-2011, 13:13
|
|
|
mirtros8, demeone, w tym wątku opisałem bliźniaczy problem z moim MSS-em: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=61052
Mam nadzieję, że naprowadzi to Was na rozwiązanie problemów z misiami.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
mirtros8
|
Wysłany: 26-10-2011, 00:44 Nie odpala po wymianie rozrządu
|
|
|
Dzięki za wskazówki. Poczytałem trochę i po doglądaniu żeby kontrolka CE (check engine) zawsze najpierw zgasła odpalał od razu. Tyle że pojawiła się nowość. Mechanik wymienił rozrząd po czym przy pierwszej próbie odpalenia po włączeniu zapłonu zapalił się CE, zgasł, i po chwili świeci na stałe. Auta nie da się odpalić. Mają go podłączać do kompa a ja proszę o pomoc co się dzieje i jaki wpływ na odpalanie i kontrolkę CE ma wymiana rozrządu? |
|
|
|
 |
cari
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 gdi 126KM
|
Wysłany: 05-11-2011, 21:56 .
|
|
|
witam kolege wyżej mam dokładnie taki sam problem i carismę gdi 1.8 125KM,
mechanik wymienił rozrząd i samochod nie chcial odpalac, wymienil sterownik immo stacyjke i kluczyk, auto jezdzilo 2 dni i znowu zdechło( kręci ale nie odpala).
Poszukuje mechanika w łódzkim, ew. może być Warszawa. |
|
|
|
 |
Brion
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI '97
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 51 Skąd: Biskupiec
|
Wysłany: 06-11-2011, 09:05
|
|
|
Ja bym zalecał sprawdzić jeszcze zimne luty na płytce od alarmu jeśli masz i od centralnego...poprawić je ładnie lutownicą |
|
|
|
 |
mirtros8
|
Wysłany: 07-11-2011, 20:51 Re: .
|
|
|
[quote="cari"]witam kolege wyżej mam dokładnie taki sam problem i carismę gdi 1.\8 125KM,
mechanik wymienił rozrząd i samochod nie chcial odpalac, wymienil sterownik immo stacyjke i kluczyk, auto jezdzilo 2 dni i znowu zdechło( kręci ale nie odpala).
To do bani bo to koszty. U mnie po podpięciu do kompa pokazało błąd IMMO. Gość podopinał wtyki w puszcze IMMO pod kierownicą i na konsoli koło popielniczki które się wypięły i póki co odpukać 2 tygodnie jest wsio ok. No i wszyscy stwierdzili że wymiana rozrządu nie ma z tym nic wspólnego. Pozdro |
|
|
|
 |
|