|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Star nawigacja |
Autor |
Wiadomość |
mialczynski17 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2009, 22:01 Space Star nawigacja
|
|
|
Witam!
Mam nawigację w swoim miśku, ale jak się dowiedziałem to Mitsu map na Polskę nie wyprodukowało...więc jest mi absolutnie zbędna.
I tu pojawia się moje pytanie:
1. Ponieważ radio które obsługuje komputer i nawigację posiada sporo funkcji z których nie chciałbym rezygnować a dodatkowo ma kasetę, a na dole gdzie zapewne większość posiadaczy SS ma schowek ja mam CD-ROM, który obsługuje płytę nawigacji. Chciałbym wywalić ten CD-ROM i wsadzić jakieś porządne radio i połączyć jakoś te na gorze i na dole. Czy to w ogóle jest możliwe bez odpinania głośników, anteny od górnego?
2. Jeżeli niemożliwe, to czy jakieś radia obsługują komputer oprócz firmowych? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 19-01-2009, 08:11
|
|
|
mialczynski17 napisał/a: | 1. Ponieważ radio które obsługuje komputer i nawigację posiada sporo funkcji z których nie chciałbym rezygnować a dodatkowo ma kasetę, a na dole gdzie zapewne większość posiadaczy SS ma schowek ja mam CD-ROM, który obsługuje płytę nawigacji. Chciałbym wywalić ten CD-ROM i wsadzić jakieś porządne radio i połączyć jakoś te na gorze i na dole. Czy to w ogóle jest możliwe bez odpinania głośników, anteny od górnego? | Teoretycznie tak, bo można by spróbować podać sygnał z dodatkowego radia (po wyjściach na głośniki, albo na wzmacniacz) i wprowadzić do fabrycznego przez wejście zmieniarki (trzeba by zrobić przejściówkę). Tylko po co ? Zestaw i tak będzie grał słabo bo najsłabszym jego ogniwem będzie radio fabryczne.
mialczynski17 napisał/a: | 2. Jeżeli niemożliwe, to czy jakieś radia obsługują komputer oprócz firmowych? | Nie. Ale opisz o które funkcje Ci chodzi ? Tylko o spalanie/pozostały dystans/średnia prędkość ? Czy masz jakieś jeszcze ?
Na twoim miejscu pogłówkowałbym nad navi. Może jednak ktoś kiedyś gdzieś jakoś coś ... i da się wgrać mapy innej marki (może stosowali ten sam format co mitsu) ? |
|
 |
mialczynski17 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 17:42
|
|
|
Tam jest wiele rzeczy, m.in. jasność wyświetlacza (jest kolorowy), lub też całkowite jego wyłączenie a to mi się czasami przydaje, poza tym nie lubię patrzeć tylko i wyłącznie na spalanie ale też jest przełączanie na chwilowe lub średnie. Myślę żeby wszystko pogodzić to rozdzielę zasilanie na dwa radia a głośniki i antenę podepnę pod nowe radyjko. To raczej jest wykonalne? Firmowe radio powinno działać bez głośników i anteny? |
|
|
|
 |
|
|