[Cari 1.6] problem z odpalaniem????????????????????????????? |
Autor |
Wiadomość |
jedrula-1982
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V 99r
|
Wysłany: 20-01-2009, 23:43 [Cari 1.6] problem z odpalaniem?????????????????????????????
|
|
|
moj kolega ma problem z odpalaniem na zimnym silniku musi krecic kilka razy. wymienilismy swiece na uzywane ale chyba dobre i po staniu przez noc odpalil za pierwszym razem to wymieniliscy na nowe ale nie z jednym cypkiem przy elektrodzie a z czterema to po stani 9 godzin mial problem z odpaleniem chlopaki poradzcie bo jest posiadaczem autka dopiero niecaly miesiac.???????????????????????? |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 23:58 Re: problem z odpalaniem?????????????????????????????
|
|
|
jedrula-1982 napisał/a: | moj kolega ma problem z odpalaniem na zimnym silniku musi krecic kilka razy. wymienilismy swiece na uzywane ale chyba dobre i po staniu przez noc odpalil za pierwszym razem to wymieniliscy na nowe ale nie z jednym cypkiem przy elektrodzie a z czterema to po stani 9 godzin mial problem z odpaleniem chlopaki poradzcie bo jest posiadaczem autka dopiero niecaly miesiac.???????????????????????? |
wymień świece na takie jakie są zalecane
marki NGK lub denso i żadne inne a potem dopiero szukaj problemów |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 21-01-2009, 00:05 Re: problem z odpalaniem?????????????????????????????
|
|
|
wymień świece na takie jakie są zalecane
marki NGK lub denso i żadne inne a potem dopiero szukaj problemów[/quote]
ja nipolecam swiec NGK tylko denso i tylko oryginalne a nie ajkies zamienniki po 12 zl za sztuke bo to wiadomo ze nic dobrego jest.ja do swojej cari palcilem 200 zl za komplet swiec DENSO i sa wyśmielite |
|
|
|
 |
Cornholio
Forumowicz
Auto: Mitsu Carisma 1.6 100ps 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 121 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-01-2009, 06:21
|