| [EA5W 2.5] cos stuka przy hamowaniu | 

| Autor | Wiadomość | 

| Bury   Mitsumaniak

Auto: EA2W,Z34A
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 11-01-2009, 22:04 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Marti napisał/a: |  	  | I co stwierdzam że goście w tym warsztatach się nie znają..... trzeba użyć brechy (łomu) i dobrze poszarpać kołami. | 

z tymi luzami jest tak w miśkach,że trzeba zaznaczac,że jeżeli stukanie nie ustanie to mechanior albo niech się nie czepia roboty,albo za wymianę niepotrzebnych części nię będziemy musieli płacic

u mnie bylo to samo
 szarpaki,brecha,samochod opuszczony,podniesiony,sprawdzanie wszystkiego w koło i nic nie dalo efektow
 dopiero szarpanie autem na zaciagnietym recznym i macanie kazdej czesci zawieszenia dalo efekt...swozen na wachaczu tzw bananie
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| mudzin   Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant VI kombi

| 

|  Wysłany: 22-01-2009, 19:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | ktory wahacz to banan?? ja wymienialem jakies 3 miesiace temu oba dolne wahacze. zostal tylko gorny. od kilku dni zaczelo mi takze stukac na malych dziorach. a dzis zaywazylem ze jak stoje i zaczynam przyciskac i puszczac hamulec to tez czasem stuknie. ja juz nie wiem. umowilem sie z mechanikiem na dokladne sprawdzanie na poczatku przyszlego miesiaca, moze cos sie dowiem |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| czekoladka_1981   Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
 Pomogła: 150 razy

| 

|  Wysłany: 22-01-2009, 19:30 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | mudzin napisał/a: |  	  | ktory wahacz to banan?? | 
 strona lewa:

a jakiej firmy te wachacze? może miałeś pecha i trafiłeś na jakąś wadę fabryczną , jeżeli okarze się jeden z tych dwóch.
 Masz jeszcze na temat wachaczy przednich coś tu:
 http://forum.mitsumaniaki...wachacz&start=0
 |  
				| _________________ 
  Piszę poprawnie po polsku. pozdrawiam
 Renata
 EA5W

|  | 

|   |  | 

|  | 

| mudzin   Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant VI kombi

| 

|  Wysłany: 24-01-2009, 18:46 |   
 |  
               | 
 |  
               | wahacze kupilem z nipparts`a. sam juz nie wiem o co moze chodzic. tarcza swoja droga jest do reklamacji bo ma male bicia. nie bede mial z tym problemu bo pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i kupilem wszystko u siebie. nie wiem tylko czy przy okzji wymiany mi tarcz na nowe wymienia tez mi klocki. wydaje mi sie ze powinni. Niby TRW Lukas a tez sie posypało |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Marcino   Mitsumaniak
 Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r

| 

|  Wysłany: 25-01-2009, 12:24 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | mudzin napisał/a: |  	  | wahacze kupilem z nipparts`a. sam juz nie wiem o co moze chodzic. tarcza swoja droga jest do reklamacji bo ma male bicia. nie bede mial z tym problemu bo pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i kupilem wszystko u siebie. nie wiem tylko czy przy okzji wymiany mi tarcz na nowe wymienia tez mi klocki. wydaje mi sie ze powinni. Niby TRW Lukas a tez sie posypało | 

Możliwe ze jak zakładali tarcze to nie oczyścili dokładnie piasty i została żle zamocowana i dostała bicia. CO do klocków.. hmmm .. położyć ja na szlifierke magnesowa i zebrać zeby były równiutkie jak nie chcesz ich wymieniać, albo chociąc na papier ścierny i zrównac nierówności. Ale po takim przebiegu nie powinno być z nimi źle.
 |  
				| _________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
 2006- .... -  Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
 był - 2011 - 2019    - Pug 307sw
 była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
 był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
   Czyli w tym przypadku 6a13
  " by tomchuck 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |