narty 2009 |
Autor |
Wiadomość |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2009, 21:13 narty 2009
|
|
|
gdzie polecacie wypady na narty, jakieś fajne kwatery plus wyciągi....wiadomo sprawdzone i fajne miejsca...ja mam niedaleko do Wisły i okolic..wiadomo krótkie stoki i ludzi w cholere ale jak się ma tylko parę wolnych godzin do mozna przebolec. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 03-01-2009, 11:05
|
|
|
Pomimo ze mam (800m stok) krzesełkowy w centrum miasta (Przemyśl) to wolę jeździć 40km na orczykowy Arlamów (400m stoczek).
Przemyśl to rynna typowo pod alpejskie jeżdżenie a ja lubię dość mocy funcarving a do tego trzeba szerokiego stoku a taki jest mały orczyk na Arłamowie.
W Przemyślu przy każdym skręcie muszę patrzeć w górę czy jakiś "drwal na trzęsących nogach" nie rżnie na kreskę z góry.
Ja jeżdżę w poprzek stoku a nie wzdłuż.
W Arłamowie jeżdżąc na krawędziach na całej szerokości stoku i tak łapię tak nielichą prędkość że w skręcie nieraz i ręka czy nawet łokciem przeszoruję po śniegu bez wybutowania (bardzo wysokie stopki) a i tak zawsze jestem szybciej na dole niż ci którzy jada na kreskę
W tygodniu stoki tam są dość puste w przeciwieństwie do Przemyśla nonstop zapchanego choć w weekend Arłamów też jest na maxa pełny jednak mnie pasuje skoczyć po pracy o 15tej na Arłamów (40 minut jazdy) więc o 16tej jestem na stoku gdzie jeżdżę do 18tej (2h) i zrobię w tym czasie 25 mocno ostrych zjazdów a nóżki po takim jeżdżeniu trzęsą się jak po maratonie i o 19tej jestem w domu a i wyjazd kosztuje tylko 1,50zł więz z dojazdem i jeżdżeniem 50zł styka i jestem syty
Robiąc tak 2x czasem 3x w tygodniu naprawdę po trzymiesięcznym sezonie masz dość nart - śnieg w Arłamowie leży zwykle do końca marca a sezon zaczynają przecież już w połowie grudnia.
W Ustrzykach Laworta znowuż nazbyt stroma i przy moim jeżdżeniu 5 zjadów i nogi wysiadają. Gromadzyń niewiele lepszy. Karlików porażka bo wąsko i miękko (ja lubię poranny "beton") a na dodatek prymitywny orczyk że nogi wysiadają. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
|
Wysłany: 05-01-2009, 16:43
|
|
|
W sobotę spędziłem czas w Rzeczce, 80 km od Wrocławia. Jeden wyciąg czynny, wąska gardziel, narciarze pędzą na złamanie karku...
Przeskoczyłem na inny, z nieczynnym wyciągiem. Więcej człapania ale za to frajda z luźnej atmosfery.
P.S. Jeżdżę na desce. |
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 14-01-2009, 14:42
|
|
|
W piatek atakuje Male Ciche. Calkiem mily stok tylko kolejka do kolejki. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 14-01-2009, 19:37
|
|
|
Gene napisał/a: | W piatek atakuje Male Ciche. Calkiem mily stok tylko kolejka do kolejki | Podobno w Jurgowie jest jakieś nowe krzesło.... Ale nic więcej nie wiem, jakie długie, ile tras, jakie trasy....
Widoki ponoć ładne tak więc pogody życzę |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-01-2009, 23:03
|
|
|
JCH napisał/a: | Widoki ponoć ładne tak więc pogody życzę |
No na pewno . Na wycieczkę w sam raz . A co powiecie ogólnie o Czarnej Górze? Był ktoś? |
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 15-01-2009, 09:23
|
|
|
JCH napisał/a: | Widoki ponoć ładne tak więc pogody życzę | Jacku dziekowka |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
spiryt
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 15-01-2009, 12:57
|
|
|
Serek napisał/a: | JCH napisał/a: | Widoki ponoć ładne tak więc pogody życzę |
No na pewno . Na wycieczkę w sam raz . A co powiecie ogólnie o Czarnej Górze? Był ktoś? |
Fajne warunki. Po męczarni w Zieleńcu bardzo miła odmiana pod względem jakości przygotowania stoków. Baza noclegowo - gastronomiczna nie tak rozwinięta, ale j jeżdżę na narty jeździć na nartach a nie siedzieć w knajpie W tym roku jeszcze nie byłam |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-01-2009, 19:56
|
|
|
Przyznam, że pierwsze kroki stawiałem w Zieleńcu właśnie i nawet miło wspominam...za sprawą mojej instruktorki . Warunki nie najgorsze. Czarna Góra kusi reklamą. |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 22-01-2009, 14:04
|
|
|
W ub. weekend byłem na Velka Raca - fajny rejon ale mało śniegu jeszcze. Mało ludzi (podobno 30% tego co w poprzednich latach), jeździło się na okrągło a to dlatego, że ceny podnieśli. Karnet dzienny 25 Eurosów. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
|
Wysłany: 22-01-2009, 21:31
|
|
|
poprzedni cały tydzień spędziłem w Zieleńcu na stoku oczywiście wojskowym...poczatkowo kilka gleb na otrzeźwienie, a pozniej krecha w dół...jeszcze musze popracować nad carvingowaniem...prawy skręt leży, ale z biegem czasu bedzie lepiej...poza tym buty!!!...masakra nie ułożone do końca....
1 dzien lepkiego sniegu i jeździło tragicznie...na stokach cywilnych gdzie niegdzie lód, wiec raz pojechałem chyba z 50km/h w dół na prawym bioderku ...poza tym konserwacja nocna uchroniła mnie przed przeziebieniem!!! |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-01-2009, 19:32
|
|
|
W tym tygodniu lecę znów do rzeczki, na zaś co by później mnie wiosna nie wyprzedziła...z ręką w nocniku . Cza korzystać
Jak widzę stosunkowo mało mamy desek do prasowania na stokach wśród MM-ków. Tylko narty i narty. |
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
|
Wysłany: 25-01-2009, 19:41
|
|
|
Serek napisał/a: | W tym tygodniu lecę znów do rzeczki, na zaś co by później mnie wiosna nie wyprzedziła...z ręką w nocniku . Cza korzystać
Jak widzę stosunkowo mało mamy desek do prasowania na stokach wśród MM-ków. Tylko narty i narty. |
Natomiast ja lecę na weekend cały 20-22 lutego do Szczyrku, aby nauczyć się jeździć na desce. Może jest ktoś jeszcze chętny ? |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
|
Wysłany: 25-01-2009, 20:49
|
|
|
maxwell61 napisał/a: | kilka gleb na otrzeźwienie, a pozniej krecha w dół...jeszcze musze popracować nad carvingowaniem...prawy skręt leży, ale z biegem czasu bedzie lepiej... |
Nie przejmuj się, ja też się uczę. Byłem 2 razy na górze Kamieńsk i jakoś mi zaczyna wychodzić. Nawet skręcanie powoli opanowałem (dzięki Forest ) |
|
|
|
 |
|