Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:06
Podgrzewane lusterka Out II
Autor Wiadomość
KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2009, 14:26   

karol_alasz napisał/a:
Co do szkół podłączania to w Mitsu jak jest oryginalne ogrzewanie na lusterka to przyciskiem na tylna szybę sie to załącza

Przycisk 2 w 1? :D

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 06-01-2009, 15:36   

KowaliK
Jakoś tak im wyszło-jakby co to zainteresowanych tym aspektem odsyłam do instrukcji,rozdz. Uruchamianie silnika i jazda (4-14). Dla tych co ewentualnie chcą sobie założyć to taki fakt jedynie powinien ułatwić sprawę... Tak już na marginesie ,Pani sprzedająca auto mniej wiedziała o nim niż ja(między innymi o podgrzewaniu lusterek ,które w odróżnieniu od Suzi,która ma oznaczenia na samych lusterkach, nie maja nigdzie oznaczeń)ale była bardzo miła i nadal jest bardzo pomocna :lol:

air2air.net
Zobacz sam co siedzi w gnieżdzie bezpiecznika 22 bo tam ewentualnie powinien tkwic 7,5A bezpiecznik własnie od podgrzewania lusterek zewnetrznych-jak mniemam Ty powinienes miec tam puste miejsce... Bezpieczniki od 21 do 25 są umieszczone w skrzynce bezpieczników pomocniczych-dostać sie tam można przez tzw. schowku osobistym(po lewej stronie kierownicy). Szczegóły w manualu dostępnym na forum, rozdz.8 (8-29 do 8-36).
Znawcą jestem żadnym ale jezeli bedzie brakowało gniazda na ten bezpiecznik to bedzie to kosztowne przedsiewziecie,bo same luserka nie wystarcza....

Nie mam sam kogo zapytać ale całkiem jestem ciekaw ile taka pzyjemność mogłaby kosztować u naszych zachodnich sąsiadów-generalnie tam wszystko taniej...może to byłoby wyjście?

kyru
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 19:48   

air mi powiedzieli w serwisie w Katowicech, że nie da się tego w ogóle zrobic - jedynie co można to uwaga....................................wymienic cały komputer sterujący - koszt ok. 1012 tysi - ręce odpadaja w serwisach Mitsu - -stary ja kupuje wkłady i podłączam do ogrzewania tylnej szyby a konkretnie pod bezpiecznik od ogrzewania tylnej szyby

air2air.net 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander XLS 3.0
Wysłany: 07-01-2009, 10:23   

kyru, to jak uda sie Tobie samemu lub z czyjas pomoca zamontowac, daj znac pls.

KkAaZz 
Forumowicz
otlander II 3,0

Auto: mitsubishi outlander II 3.0,6V
Wysłany: 22-01-2009, 21:36   podgrzewane lusterka

Witam ponownie,
mam też problem ze sprawdzeniem (włączaniem) podgrzewania lusterek. Jak to się robi? To się włącza automatycznie, itd?
Pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 22-01-2009, 21:38   

KkAaZz napisał/a:
mam też problem ze sprawdzeniem (włączaniem) podgrzewania lusterek. Jak to się robi?

wlaczasz podgrzewanie tylnej szyby i wtedy automatycznie wlaczaja sie tez lusterka :)
Pozdroo

KkAaZz 
Forumowicz
otlander II 3,0

Wysłany: 22-01-2009, 21:41   

dzięki bardzo, jutro sprawdzę. A jest możliwe, że ja nie mam takiego podgrzewania? Bo wydaje mi się, że przy podgrzewaniu tylnej szyby lusterka mi wcale nie oddajały? Ale sprawdzę
Do jutra

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 22-01-2009, 21:57   

KkAaZz napisał/a:
Bo wydaje mi się, że przy podgrzewaniu tylnej szyby lusterka mi wcale nie oddajały? Ale sprawdzę

bo to trwa troszke, a same lusterka podgrzewaja sie o doslownie pare stopni powyzej zera, zeby przy wiekszych mrozach nie uszkodzic tafli lusterka :)
KkAaZz napisał/a:
A jest możliwe, że ja nie mam takiego podgrzewania?

watpie :) masz masz :)
Pozdroo

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 22-01-2009, 22:51   

Robson86 napisał/a:
watpie masz masz

Auto jest z USA może nie być podgrzewanych lusterek niestety. Tam nie jest to standardem.

KkAaZz 
Forumowicz
otlander II 3,0

Wysłany: 22-01-2009, 22:54   

:( (((

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-01-2009, 22:57   

KkAaZz napisał/a:
(((

Wiem, że Cię trochę zmartwiłem, ale najpierw sprawdź.
A jeśli nie masz to założenie mat grzejnych nie jest takie trudne.

KkAaZz 
Forumowicz
otlander II 3,0

Wysłany: 22-01-2009, 23:21   

zapewne nie mam, bo bym pewnie zauważył podczas ostatnich mrozów, ale oczywiście jeszcze sprawdzę. A jak te maty można założyć?

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-01-2009, 23:33   

W skrócie to wyciągasz lustro, na jego spód przyklejasz matę i podłączasz wszystko do obwodu podgrzewania szyby, wkładasz lustro i gotowe. Poszukaj na forum, jest wiele opisów zakładania mat.

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 22-01-2009, 23:55   

wpisujesz w google podgrzewane lustra outlanderII -wyświetlają się tzw. wkłady kupujes około 50-80 pln jedno - odklejasz stare , przeciągasz kable , przyklejasz nowe- podłączasz do kabli od ogrzewania tylnej szyby -i wszystko gra---wiem bo sam tak robiłem----nieskrobanie luster w zimie--bezcenne

tadzio 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 29-09-2009, 13:30   

Witam
Temat stary z podgrzewanymi lusterkami do Outlandera 3l V6 z USA ale dla mnie jest to nowy problem , czytając wypowiedzi kolegów na ten temat nie znalazłem informacji czy nie prościej wymienic same wkłady do lusterek od wersji europejskiej i podpiąc pod tylną szybę może ktoś to przerabiał to byłbym wdzięczny bo ostatnie moje auta miały podgrzewane i się przyzwyczaiłem a idzie zima i nie mam garażu Pozdrawiam

[ Dodano: 29-09-2009, 13:33 ]
Zapomniałem dopisac służę radą na temat Galantów modele od 1988 do 2003 ale tylko benzyna

Odpowiedz do tematu