problem z centralnym zamkiem |
Autor |
Wiadomość |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 26-01-2009, 20:25 problem z centralnym zamkiem
|
|
|
Witam wszystkich miłośników mitsubishi dawno mnie tu nie było pochwale sie że moja cari chodzi cały czas pięknie i cicho dziś po wymianie filtrów oleju wszystko ok cichutko jak makiem zasiał
Pojawił się mały problem, mogę otworzyć klapę bagażnika lecz nie mogę jej zamknąć. Nie wiem co może być drzwi, od kierowcy i pasażera - centralny chodzi normalnie klapa tylko otwiera |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
Kolaszusza [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2009, 14:21
|
|
|
Jeśli chodzi o moją cari to zamek centralny działa tak że czasami w jednych drzwiach przestanie łapać, potem sam się naprawia, jeśli chodzi o bagażnik to dłuższy czas nie zamykał bagażnika, potem zadziałał i bagażnik zamyka, tak aż do dziś. Nie wiem czy jest jakieś techniczne wytłumaczenie, po prostu siłownik w bagażniku się zużył, albo powoli umiera. Może ktoś coś więcej powie na ten temat. |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2009, 17:07
|
|
|
TRUTIL CARI GDI, po wymianie silnika zapomniałeś o nas. co do centralnego to miałem podobnie raz działał raz nie aż się w ku...... i przeczyściłem cały zamek wszystkie styki i o dziwo działa we dwie strony więc do dzieła (i nie zapominaj o nas) |
|
|
|
 |
Tang [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2009, 21:05
|
|
|
Ja mam mały problem z tym, że jak zrobiło się na dworze zimniej czyli na minusie centralny nie otwiera tylnych prawych i przednich od kierowcy. Wystarczy "włożyć " Misię do ciepłego garażu ( w pracusi) i problem znika. Po jakimś czasie znowu dzieje się to samo. Często muszę robić ręczną robotę tzn. wyciąganie "dzyndzla" , tylko nie wiem czy coś od tej ręcznej roboty nie ucierpi? |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 27-01-2009, 23:02
|
|
|
orzech napisał/a: | TRUTIL CARI GDI, po wymianie silnika zapomniałeś o nas. |
No właśnie- "jak trwoga to do Boga"
TRUTIL CARI GDI napisał/a: | pochwale sie że moja cari chodzi cały czas pięknie i cicho | no gdyby tak nie było to bym się zdziwił.Już miałeś jej dość a tu proszę...
Dobrze że te ciemne okularki założyłeś bo powinieneś się wstydzić, że zapominasz o kolegach.
Co do centrala to tak jak koledzy piszą... |
|
|
|
 |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 28-01-2009, 09:45
|
|
|
Panowie dzięki za pomoc zaraz sie zabieram za czyszczenie zamka i dam znać co i jak
A jeśli chodzi o pamięć na pewno będę pamiętał
Pozdrawiam
[ Dodano: 10-03-2009, 17:57 ]
Witam wiec sprawdziłem tak jak mówiliście wyczyściłem i dalej nie mogę zamknąć .
Otwiera bez problemu rozebrałem całą plastikową osłonę i jest tak.
Za zamkiem są dwa przełączniki jeden jest jak zamykamy a drugi jak otwieramy. Gdy nacisnę na ten przełącznik od otwierania siłownik reaguje ale gdy nacisnę na ten do zamykania lipa koledzy co mogę zrobić miał już ktoś taki problem i wymieniał ten przełącznik*
przełącznik jest podobny do tego http://eltronix.pl/products/3876 |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
|