|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 16-09-2007, 13:46 |
[C52A 1.5] problem z wentylatorem -grzeje sie ??? |
Autor |
Wiadomość |
kristo12345 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2006, 22:08 [C52A 1.5] problem z wentylatorem -grzeje sie ???
|
|
|
mam problem z moim colcikiem 4g15 8v 89r. .jak sie w korku zagrzeje to sie wogle wentylator nie włącza nie wiem czy to czujnik temp. bo sa dwa i wymieniałem kompa nie dawno jezdzi ale to komputer nim steruje a do tego nie działa oświetlenie wnętzrza szlak trafia nie wiem co to za przyczyna pomocy.
KRIS.. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
westman [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2006, 23:35
|
|
|
Zewrzyj styki w kablu od czujnika, jak ruszy to znaczy czujnik "walony" jak nie to silnik wentylatora albo przekaznik. Komp i oswietlenie wnętrza to zupełnie inna bajka i raczej nie ma wpływu. |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 12-05-2006, 08:01
|
|
|
To tak...
Czujnik temperatury który jest odpowiedzialny bezpośrednio za pracę wentylatora jest wkręcony do chłodnicy...
Sam wentylator można sprawdzić w prosty sposób - poprostu podłącz go na krótko... chodzi to OK - nie chodzi to sam wiesz...
czujnik równiez można sprawdzić - podłączasz sie kabelkami do jego styków, kabelki do miernika - wkładasz do garnucha z wodą i podgrzewasz... w temperaturze 80-90 stopni czy jakoś tak powinien załączyc przejście...
I ważana sprawa... sprawdź bezpiecznik od wentylatora - może jakąś przygodę zaliczył i poprostu bezpiecznik sie sfajczył....
Po sprawdzeniu tych rzeczy i okablowania oczywiście - sprawę powinieneś mieć rozwiązana w 100%...
Jeśli chodzi zaś o oświetlenie wnętrza itd... związku to nie ma żadnego z wentylatorem chłodnicy - całkowicie inny obwód....
Powody braku oświetlenia...
- żarówka
- bezpiecznik
- kabelki
- czujnik otwartych drzwi
Bezpieczniki masz w dwóch miejscach - w komorze silnika - stojąc przed autem po lewej stronie koło kielicha makpersona... zielone napisy na czarnej prąstokątnej puszce - gdzieś około 8cm/15cm.... druga lokalizacja puchy bezpieczników to kabina pasażerska - siedząc w fotelu za kierownicą pucha jest umiejscowiona po Twojej lewej stronie pod manetką otwierania pokrywy silnika (maski) - tylko troszkę głębiej...
To chyba wszystko... jakby co... to wiesz co
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
|
|