Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CZYSZCZENIE WTRYSKU GDI

czy twoja Carisma GDI miała kiedykolwiek problemy z mocą lub obrotami?
nigdy
15%
 15%  [ 4 ]
tak-problem za niskich obrotow
11%
 11%  [ 3 ]
tak-falowanie obrotów na jałowym
69%
 69%  [ 18 ]
tak- skoki obrotów podzas jazdy i postojów
3%
 3%  [ 1 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 26

Autor Wiadomość
gutier
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2006, 12:27   CZYSZCZENIE WTRYSKU GDI

Co Wy na to? Na czym właściwie polega ten zabieg i gdzie go można wykonać w dolnośląskim? Słyszałem jakies niesprawdzone pogłoski o ultradżwiękach....
:mrgreen:
GDI zbiera syf na wtrysku od paliw różnej maści i dlatego mogą wystąpić takie problemy jak skoki mocy, falowanie obrotów , etc. Szczególnie jak się jeździ na czymś innym niż 10W30 a biorąc pod uwagę że to cudo produkują dopiero od 5 lat, podejzewam ze każda starsza Cari GDI ma z tym problem.
Sam się z tym pałuję od czasu kupna GDI kilka miechów temu... mechanicy nieprzychylnie patrzą na demontaż kolektora.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2006, 12:43   

Myślisz o wtryskiwaczach czy o dolocie?

Demontaż i montaż kolektora to nie problem - zajmuje mi ok. godziny, ale Mitsu ma maszyne do czyszczenia dolotu bez demontażu - zapytaj w ASO....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

gutier
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2006, 13:47   

o wszystkim :D . nie wiem co jest brudne. o tej magicznej machinie ASO krążą we wrocławski ASV Leader chyba tylko legendy... Coś tam niby o tym wiedzą ale niewiele, może ktoś wie o tym urzadzeniu coś więcej i gdzie to można wyprbować ofcourse...

[ Dodano: 19-05-2006, 09:13 ]
NO PROSZĘ, ŚMIAŁO, NIE KRĘPOWAĆ SIĘ :D . KTOKOLWIEK WIE GDZIE W DOLNOŚLĄSKIM JEST MASZYNA DO ULTRADZWIĘKOWEGO CZYSZCZENIA WTRYSKU?

mOOp
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2006, 23:41   

hej.
nie slyszalem o ultradzwiekowym czyszczeniu ale mi zaproponowali wyczyszczenie wtryskiwaczy specjalnym plynem (koszt ok 18zl)-jezeli sie to robi samemu to trzeba bardzo uwazac bo na wtryskiwaczu sa delikatne oringi i przy zdejmowaniu wtryskiwaczy mozna je uszkodzic polecili mi rowniez wyczyszczenie przepustnicy (bendzinką) :P

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2006, 13:58   

Gutier...

heh - mówisz i masz - STRZELIN - BOSCH service

Jedź - chciej rozmawiac z Grześkiem (taki koles z Kucykiem - SZWAGIER :lol: i powiedz że jesteś ode mnie :mrgreen: ...

Jak coś to na PW...

Pozdro

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Odpowiedz do tematu