Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
filtr powietrza
Autor Wiadomość
blizna 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3.0 V6 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2009, 23:00   

Nie wiem czy mam zaczynac nowy temat? Wymieniałem filtr powietrza i tak jakby od tej pory jak otwieram lub zamykam auto (alarm z atupilota) w okolicach filtra powietrza cos tyka podobnie do włączonego kierunkowskazu tik-tak :( Dzieje się tak przed właczeniem i chwilke podczas pracy oraz po wyłaczeniu. Czy moglem tam cos ruszyc? Prosze o radę. Z gory dziekuje za pomoc

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 11:23   

Nie wydaje mi się, żeby można w tym przypadku zruszyć coś obok. Gdyby obroty zaczęły wariować wóczas mozna by było podejrzewać, ze jest źle zamknięta obudowa filtra powietrza i silnik bierze lewe powietrze. Spróbuj zdiagnozować przy otwartej masce zamykając auto skąd dokładnie dochodzą te tykania

syski
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 15:04   

Tam masz skrzynkę z przekaźnikami może i tam masz przekaźnik od autoalarmu który odcina zapłon ale to ty musisz znaleźć sam bo każdy szczególnie jeśli chodzi o alarm ma chyba trochę inny.

blizna 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3.0 V6 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2009, 16:49   

Tykanie dochodzi z okolic filtra paliwa i akumulatora. Jak odblokuję alarm to nic sie nie dzieje, dopiero jak otworze drzwi to zaczyna tykac. Chyba bede musial sie udac z tym do elektryka :/

Odpowiedz do tematu