|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przekładka diesel benzyna |
Autor |
Wiadomość |
dada_00
Nowy Forumowicz
Auto: colt c50
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2009, 17:36 Przekładka diesel benzyna
|
|
|
Witam jestem posiadaczem Colta c50 92 1,8 diesel. Kilka dni temu mialem maly wypadek i moj colcik nie wyglada juz zbyt dobrze. Przednie lampy, zderzak, maska, szyba, blotniki i chlodnica sa do wymiany. Uderzenie przesunelo silnik na poduszkach troche do tylu no i jedna podluznica jest ugieta wiec mysle ze nie oplacic mi sie go naprawiac dlatego chcialbym kupic jakiegos colta na benzynie i przelozyc moj silnik poniewaz miesiac wczesniej naprawialem glowice wymienione paski rolki... Prosze podpowiedzcie mi jakie czekaja mnie problemy gdy zdecyduje sie na przekladanie |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2009, 17:52
|
|
|
Widaiałem na allegro miśka z silnikiem disla był do kupienia. Szukaj na alegro w dziale silniki. Jakieś dwa dni temu przeglądałem ten dział z myślą o wstawieniu do swojego miśka silnika o większej pojemności i na wtrysku z tąd wiem. I w związku z tym też jestem ciekawy jaki silnik by pasował i czy wielki z tym kłopot. |
|
|
|
 |
dada_00
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2009, 18:09
|
|
|
ten z allegro czerwony to moj P ciezko z dieslami :S |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-02-2009, 18:47
|
|
|
no coz - musisz przelozyc niemal wszystko z zespolu napedowego - silnik, skrzynia, dolot, polosie itd., podrzezbic uklad wydechowy, bo diesel ma inny, zmienic zegary i wiazke elektryczna (wiec wybebeszyc srodek auta), ponadto diesel ma inny drazek stabilizatora (grubszy) i nie wiem czy nie mocniejsze zawieszenie (ciezszy silnik), chlodnica inna, nie mam pewnosci, ale mysle ze bak takze...
pracy jak widzisz sporo |
|
|
|
 |
dada_00
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2009, 22:30
|
|
|
jak taki PROO jak Krzyzak mowi mi ze lipa to chyba sobie odpuszcze:P ^^ za duzo zabawy jak dla mnie :S |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-02-2009, 18:17
|
|
|
zbiornik,przewody paliwowe, pompe, filtry i łapy od silnika ;] |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-02-2009, 09:43
|
|
|
Mateusz071 napisał/a: | zbiornik,przewody paliwowe, pompe, filtry i łapy od silnika ;] |
popmpe czego??? |
|
|
|
 |
|
|