Oryginalne japońskie !!! |
Autor |
Wiadomość |
prezes_waldi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2009, 21:37 Oryginalne japońskie !!!
|
|
|
Witam wszystkich
Chodzi mi o to czy ktoś posiada wiedzę na temat do kiedy ,czyli do której generacji lub którego roku a może do teraz w Mitsubishi Galantach były montowane oryginalne japońskie motory i jak to ew,sprawdzić podczas zakupu auta ?????
Z góry dzięki za odpowiedz |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11171 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 01-02-2009, 21:46
|
|
|
O ile mi wiadomo,w Galancie były montowane tylko japońskie silniki. |
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 01-02-2009, 21:47
|
|
|
Dokłądnie, nawet diesle były japoński |
|
|
|
 |
prezes_waldi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2009, 22:37
|
|
|
dzięki jacek11 i Owczar za odpowiedzi - jednak czy macie 100% pewności ze do dziś są to tylko i wyłącznie motory japońskie ? - moja niepewność i pytanie wzięło się stąd że słyszałem również że była montowana w nich jednostka Renault ale oczywiście z napisem na deklu Mitsubishi . Ja w tym momencie jestem zainteresowany kupnem Galanta i nie chcę strzelić gafy !!! a wybrać po prostu dobry wózek - co od siebie możecie polecić ? oczywiście za bardzo umiarkowaną kasę ? Zdecydowałem się na to autko po bardzo dziwnym zbiegu okoliczności - kilku mechaników z różnych warsztatów , w różnych miejscowościach i oczywiście nie znających się między sobą na moje pytanie co mogliby polecić niezależnie odpowiedzieli - japończyka - np.Galanta a widziałem również że co najmniej dwóch z tych chyba 5 mechaników właśnie takimi autami jeżdzili choć jeden wózek był chyba z 1992 roku a drugi sporo młodszy |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 01-02-2009, 22:39
|
|
|
prezes_waldi napisał/a: | dmoja niepewność i pytanie wzięło się stąd że słyszałem również że była montowana w nich jednostka Renault ale oczywiście z napisem na deklu Mitsubishi |
Takie rzeczy to Tylko w Carismie xD Galant - miał silniki japońskie Carisma części i japońskie i francuskie
A co do polecenia Galant :
2.5v6 + gaz - bardzo fajna kombinacja (wg. większości użytkowników spalanie większe o 1-2l od 2.0)
2.0 może być bez gazu - oszczędna jednostka.
2.0D - osobiście kontaktu nie miałem, jak na trasę to ciut za mało KM (jedyne 90), za to na miasto jak znalazł, co do spalania to do najmniejszego spalania chyba nie uświadczymy( chociaż mogę się mylić?) Owczar ma tu zdecydowanie większą wiedzę |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
miziek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2009, 22:47
|
|
|
prezes_waldi, byly montowane jedno chrysler-a ale tylko na rynek usa, chyba to byl silnik 2.4 |
|
|
|
 |
prezes_waldi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2009, 22:51
|
|
|
dzięki- już mi się trochę rozjaśniło |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-02-2009, 09:00
|
|
|
prezes_waldi, silniki francuskie byly montowane w Carismie i Space Starze
Galant mial wszystkie jednostki japonskie
w Carismach/SS zdarzalo sie tez, ze silnik byl japonski a skrzynia francuska (1.6 B)
ponadto w Outlanderach montowane byly diesle VW lub PSA |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 02-02-2009, 09:37
|
|
|
No niestety diesel po mieście przy dynamicznej jeździ lekką ręką bierze 8,5 litra |
|
|
|
 |
yam1530
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0TDi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 386 Skąd: Brzeg/Wrocław
|
Wysłany: 04-02-2009, 21:40
|
|
|
Juiceman napisał/a: | prezes_waldi napisał/a: | dmoja niepewność i pytanie wzięło się stąd że słyszałem również że była montowana w nich jednostka Renault ale oczywiście z napisem na deklu Mitsubishi |
Takie rzeczy to Tylko w Carismie xD Galant - miał silniki japońskie Carisma części i japońskie i francuskie
A co do polecenia Galant :
2.5v6 + gaz - bardzo fajna kombinacja (wg. większości użytkowników spalanie większe o 1-2l od 2.0)
2.0 może być bez gazu - oszczędna jednostka.
2.0D - osobiście kontaktu nie miałem, jak na trasę to ciut za mało KM (jedyne 90), za to na miasto jak znalazł, co do spalania to do najmniejszego spalania chyba nie uświadczymy( chociaż mogę się mylić?) Owczar ma tu zdecydowanie większą wiedzę |
przepraszam ze zapytam a 3.0 v6 nie były montowane w galu?? |
_________________ Galant EA6A 4D68
Moja była Carisma '96 1.6 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 04-02-2009, 22:43
|
|
|
No tak ale to tylko wersje na USA , całkowicie mi wypadły z głowy.
Ponoć też był Galant z silnikiem 1.8 GDI 140km ?- aczkolwiek nigdy się z takim wybrykiem nie spotkałem. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
miziek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2009, 00:35
|
|
|
Juiceman, tak byl 1.8 GDI na azje wiec co najwyzej w UK albo w japanie mozna spotkac chociaz po przegladniu wielu stron z ogloszeniami w UK i ROI nie znalazlem zadnego 1.8. |
|
|
|
 |
|