Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oryginalne japońskie !!!
Autor Wiadomość
prezes_waldi
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 21:37   Oryginalne japońskie !!!

Witam wszystkich
Chodzi mi o to czy ktoś posiada wiedzę na temat do kiedy ,czyli do której generacji lub którego roku a może do teraz w Mitsubishi Galantach były montowane oryginalne japońskie motory i jak to ew,sprawdzić podczas zakupu auta ?????
Z góry dzięki za odpowiedz

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2009, 21:46   

O ile mi wiadomo,w Galancie były montowane tylko japońskie silniki. :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 01-02-2009, 21:47   

Dokłądnie, nawet diesle były japoński :D

prezes_waldi
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 22:37   

dzięki jacek11 i Owczar za odpowiedzi - jednak czy macie 100% pewności ze do dziś są to tylko i wyłącznie motory japońskie ? - moja niepewność i pytanie wzięło się stąd że słyszałem również że była montowana w nich jednostka Renault ale oczywiście z napisem na deklu Mitsubishi . Ja w tym momencie jestem zainteresowany kupnem Galanta i nie chcę strzelić gafy !!! a wybrać po prostu dobry wózek - co od siebie możecie polecić ? oczywiście za bardzo umiarkowaną kasę ? Zdecydowałem się na to autko po bardzo dziwnym zbiegu okoliczności - kilku mechaników z różnych warsztatów , w różnych miejscowościach i oczywiście nie znających się między sobą na moje pytanie co mogliby polecić niezależnie odpowiedzieli - japończyka - np.Galanta a widziałem również że co najmniej dwóch z tych chyba 5 mechaników właśnie takimi autami jeżdzili choć jeden wózek był chyba z 1992 roku a drugi sporo młodszy

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 01-02-2009, 22:39   

prezes_waldi napisał/a:
dmoja niepewność i pytanie wzięło się stąd że słyszałem również że była montowana w nich jednostka Renault ale oczywiście z napisem na deklu Mitsubishi

Takie rzeczy to Tylko w Carismie xD Galant - miał silniki japońskie Carisma części i japońskie i francuskie :)

A co do polecenia Galant :

2.5v6 + gaz - bardzo fajna kombinacja (wg. większości użytkowników spalanie większe o 1-2l od 2.0)
2.0 może być bez gazu - oszczędna jednostka.
2.0D - osobiście kontaktu nie miałem, jak na trasę to ciut za mało KM (jedyne 90), za to na miasto jak znalazł, co do spalania to do najmniejszego spalania chyba nie uświadczymy( chociaż mogę się mylić?) Owczar ma tu zdecydowanie większą wiedzę :D

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 22:47   

prezes_waldi, byly montowane jedno chrysler-a ale tylko na rynek usa, chyba to byl silnik 2.4

prezes_waldi
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 22:51   

dzięki- już mi się trochę rozjaśniło

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-02-2009, 09:00   

prezes_waldi, silniki francuskie byly montowane w Carismie i Space Starze
Galant mial wszystkie jednostki japonskie
w Carismach/SS zdarzalo sie tez, ze silnik byl japonski a skrzynia francuska (1.6 B)
ponadto w Outlanderach montowane byly diesle VW lub PSA

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 02-02-2009, 09:37   

No niestety diesel po mieście przy dynamicznej jeździ lekką ręką bierze 8,5 litra :twisted:

yam1530 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0TDi
Wysłany: 04-02-2009, 21:40   

Juiceman napisał/a:
prezes_waldi napisał/a:
dmoja niepewność i pytanie wzięło się stąd że słyszałem również że była montowana w nich jednostka Renault ale oczywiście z napisem na deklu Mitsubishi

Takie rzeczy to Tylko w Carismie xD Galant - miał silniki japońskie Carisma części i japońskie i francuskie :)

A co do polecenia Galant :

2.5v6 + gaz - bardzo fajna kombinacja (wg. większości użytkowników spalanie większe o 1-2l od 2.0)
2.0 może być bez gazu - oszczędna jednostka.
2.0D - osobiście kontaktu nie miałem, jak na trasę to ciut za mało KM (jedyne 90), za to na miasto jak znalazł, co do spalania to do najmniejszego spalania chyba nie uświadczymy( chociaż mogę się mylić?) Owczar ma tu zdecydowanie większą wiedzę :D

przepraszam ze zapytam a 3.0 v6 nie były montowane w galu??

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 04-02-2009, 22:43   

No tak ale to tylko wersje na USA :wink: , całkowicie mi wypadły z głowy.

Ponoć też był Galant z silnikiem 1.8 GDI 140km ?- aczkolwiek nigdy się z takim wybrykiem nie spotkałem.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2009, 00:35   

Juiceman, tak byl 1.8 GDI na azje :) wiec co najwyzej w UK albo w japanie mozna spotkac chociaz po przegladniu wielu stron z ogloszeniami w UK i ROI nie znalazlem zadnego 1.8.

Odpowiedz do tematu