|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czy da się podłączyć 2 radia? |
Autor |
Wiadomość |
mr.bean
Nowy Forumowicz

Auto: colt cz3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2009, 19:22 czy da się podłączyć 2 radia?
|
|
|
mam problem, wsumie to mnie oszukali;), a że to moj pierwszy samochod nie byłem do końca rozeznany, dostałem nieorginalen radio do samochodu, po czym zorinetowałem się że bez radia mitsubishi nie mam kompotera pokładowego, tylko wyświetla mi zegarek i spalanie tym czasowe. I moje pytanie jest taki czy jak kupie zwykłe radio np. to:
http://www.allegro.pl/ite...k_radio_cd.html
to czy da się dwa radia na raz podłączyć, tak by tylko czerpać z tego colt'owego możliwość korzystana z komputera, a z tego wczesniejszego jak korzystałem tak korzystać? |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 19:26
|
|
|
Da się. Tylko głośniki musisz podpiąć pod to którego będziesz słuchał oczywiście. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 20:55
|
|
|
mr.bean, wybacz, że i w tej kwestii odeślę Cię do zagranicznego forum, ale cóż... użytkowników nowych Coltów w innych krajach jest troszkę więcej niż w naszej pszenno-buraczanej ojczyźnie .
Otóż jest możliwość zmiany wskazań komputera bez oryginalnego radia. Tutaj jest cały wątek poświęcony temu zagadnieniu wraz ze zdjęciami.
Miłej lektury! |
|
|
|
 |
mr.bean
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-01-2009, 21:38
|
|
|
dzięki, ale link nie działa;p. jak możesz wyślij jeszcze raz
ps nie ma colt'ów bo one rządzą, ale jak bym chciał się coś dowiedzieć na temat ''super'' bryk typu bmw czy też golfa, odp znajde wszędzie. Tak tylko chciałem dodać;) |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 21:47
|
|
|
Link nie działa, bo forum to jest najwyraźniej dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. W takim razie zacytuję:
coltclub.eu napisał/a: |
Hi all. I have Colt cz3 with pioneer radio cd instead of original one. The problem was that if you change the radio you will lose all board computer info except instant consumption! But I found how to activate it! :blink:
When key is OFF press A button (top right), holding A (all time) switch the key to ON position and wait until cpu info (consumption and temp) appears, than pres SET button.
You will able to change between 4 preset. |
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mr.bean
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-01-2009, 21:53
|
|
|
jestem zalogowany/zarejestrowny, i podczas włazenia na ten link mnie wylogowuje, wiec spoko, nie dlatego nie działa bo się nie zarejestrowałem, dzieki za cytat;)
[ Dodano: 20-01-2009, 21:59 ]
Grasshopper napisał/a: | Link nie działa, bo forum to jest najwyraźniej dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. W takim razie zacytuję:
coltclub.eu napisał/a: |
Hi all. I have Colt cz3 with pioneer radio cd instead of original one. The problem was that if you change the radio you will lose all board computer info except instant consumption! But I found how to activate it! :blink:
When key is OFF press A button (top right), holding A (all time) switch the key to ON position and wait until cpu info (consumption and temp) appears, than pres SET button.
You will able to change between 4 preset. |
Pozdrawiam |
Jeszcze jeżeli bedziesz wstanie mi potwierdzić, lub też poprawić, tylko jedną rzecz zapytam 'when key if off' chodzi ogolem o stacyjke jezeli dobrze to rozumieme, a przycisk A to ten o góry koło wyświetlacza komputera pokładowego? Wole się upewnić zanim zrobi jakiś błąd, albo bede się zastanawiać czemu nie działa;p.... |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 22:09
|
|
|
mr.bean, when key is OFF oznacza, że kluczyk w stacyjce ma być w położeniu OFF (przy stacyjce znajduje sie opis z tego, co pamiętam). Przycisk A to ten obok wyświetlacza Jako, że ja mam fabryczne radio to nie próbowałem tych kombinacji, więc głową nie ręczę za powodzenie misji
Pozdrawiam i miłej zabawy |
|
|
|
 |
OLOs
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ5 2007
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:46
|
|
|
Witam.
Tu na forum jest dokładnie opisane jak zmieniać ustawienia komputera bez radia, tylko w innych modelach ale zasada się nie zmienia.
1. Trzymasz wciśnięty nie opisany klawisz A
2. Włączasz zapłon (nadal trzymając klawisz)
3. Zmiany dokonujesz klawiszami A + SET
4. Jakie ustawienia ustawisz takie będą wyświetlane zawsze
5. Wadą jest niewygodna zmiana ustawień (tylko na wyłączonym silniku)
6. U mnie działa
Pozdrowionka OLOs |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:12
|
|
|