|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przerywa carisma 1.8 gdi |
Autor |
Wiadomość |
laki-14
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1.8gdi 99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2009, 16:40 przerywa carisma 1.8 gdi
|
|
|
witam, mam mitsubishi carisma gdi z 99r., od samego poczatku przerywa przy stalej predkości gdy sie zagrzeje, wydaje mi sie tez ze jest slabszy, jest po wszelki wymianach, swiece, filtr paliwa, powietrza, przeciscilem przepustnice, na komputerze wynikło tylko ze mam zbyt uboga mieszanke na jalowym biegu, sonda dobrze podaje wiec jestem w kropce, prosze o pomoc |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 03-02-2009, 16:43 Re: przerywa carisma 1.8 gdi
|
|
|
laki-14 napisał/a: | witam, mam mitsubishi carisma gdi z 99r., od samego poczatku przerywa przy stalej predkości gdy sie zagrzeje, wydaje mi sie tez ze jest slabszy, jest po wszelki wymianach, swiece, filtr paliwa, powietrza, przeciscilem przepustnice, na komputerze wynikło tylko ze mam zbyt uboga mieszanke na jalowym biegu, sonda dobrze podaje wiec jestem w kropce, prosze o pomoc |
Czy to przerywanie to jednorazowe jest czy wiele razy występuje przy stałej prędkości? |
|
|
|
 |
laki-14
Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2009, 16:45 Re: przerywa carisma 1.8 gdi
|
|
|
przez cały czas jazdy, przyspiesza równo |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2009, 18:45
|
|
|
laki-14, przy stałej prędkości zdejm nogę z gazu całkowicie jeżeli nie będziesz odczuwał szarpnięć to znaczy że żle jest ustawiona przepustnica to zn.brak pełnego zamknięcia. Sprawdż na wyłączonym silniku czy się domyka ,jeżeli nie to na śrubie zgrubnej wyreguluj. Otwarcie na zimnym silniku to (TZW. PICI WŁOS).. powinno pomuc
[ Dodano: 03-02-2009, 18:46 ]
stała prędkość to ok. 100/g
[ Dodano: 03-02-2009, 18:50 ]
pomóc sory |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2009, 22:39 Re: przerywa carisma 1.8 gdi
|
|
|
laki-14 napisał/a: | , na komputerze wynikło tylko ze mam zbyt uboga mieszanke na jalowym biegu, sonda dobrze podaje wiec jestem w kropce, prosze o pomoc |
ale to ze jak ? byłes na diagnostyce powiedzieli ci ze masz zbyt uboga mieszanke na biegu jałowym zapłaciłes 200zł i pojechałes do domu ? nie pytałes co z tym dale trzeba zrobic ? |
|
|
|
 |
laki-14
Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2009, 17:28
|
|
|
sprawdzałem prywatnie za 60zł, więc myślę że było warto, czyli sprawdził mi wszystko po za tym co wynikło tzn. zła mieszanka przez sonde co powoduje te spaliny, myślałem ze to przez katalizator tak śmierdzi, może to czujnik nie wiem ze sonda zle chodzi ale po naciśnieciu odrobine gazu podaje dobrze, co do wypowiedzi wczesniej to nie bedzie przepustnica, ktos mi zwrocił uwage ze moze to być pompa wysokiego ciśnienia, mam 4,5 bara na jałowym biegu nie wiem czy to dobrze, jeśli ktoś by wiedział podczas jazdy ile powinno wynosić to prosze o odp, bo chciałbym jeszcze to sprawdzić. |
|
|
|
 |
|
|