Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przerywa carisma 1.8 gdi
Autor Wiadomość
laki-14 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.8gdi 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2009, 16:40   przerywa carisma 1.8 gdi

witam, mam mitsubishi carisma gdi z 99r., od samego poczatku przerywa przy stalej predkości gdy sie zagrzeje, wydaje mi sie tez ze jest slabszy, jest po wszelki wymianach, swiece, filtr paliwa, powietrza, przeciscilem przepustnice, na komputerze wynikło tylko ze mam zbyt uboga mieszanke na jalowym biegu, sonda dobrze podaje wiec jestem w kropce, prosze o pomoc

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 03-02-2009, 16:43   Re: przerywa carisma 1.8 gdi

laki-14 napisał/a:
witam, mam mitsubishi carisma gdi z 99r., od samego poczatku przerywa przy stalej predkości gdy sie zagrzeje, wydaje mi sie tez ze jest slabszy, jest po wszelki wymianach, swiece, filtr paliwa, powietrza, przeciscilem przepustnice, na komputerze wynikło tylko ze mam zbyt uboga mieszanke na jalowym biegu, sonda dobrze podaje wiec jestem w kropce, prosze o pomoc

Czy to przerywanie to jednorazowe jest czy wiele razy występuje przy stałej prędkości?

laki-14 
Forumowicz

Wysłany: 03-02-2009, 16:45   Re: przerywa carisma 1.8 gdi

przez cały czas jazdy, przyspiesza równo

orzech
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2009, 18:45   

laki-14, przy stałej prędkości zdejm nogę z gazu całkowicie jeżeli nie będziesz odczuwał szarpnięć to znaczy że żle jest ustawiona przepustnica to zn.brak pełnego zamknięcia. Sprawdż na wyłączonym silniku czy się domyka ,jeżeli nie to na śrubie zgrubnej wyreguluj. Otwarcie na zimnym silniku to (TZW. PICI WŁOS).. powinno pomuc

[ Dodano: 03-02-2009, 18:46 ]
stała prędkość to ok. 100/g

[ Dodano: 03-02-2009, 18:50 ]
pomóc sory

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2009, 22:39   Re: przerywa carisma 1.8 gdi

laki-14 napisał/a:
, na komputerze wynikło tylko ze mam zbyt uboga mieszanke na jalowym biegu, sonda dobrze podaje wiec jestem w kropce, prosze o pomoc

ale to ze jak ? byłes na diagnostyce powiedzieli ci ze masz zbyt uboga mieszanke na biegu jałowym zapłaciłes 200zł i pojechałes do domu ? nie pytałes co z tym dale trzeba zrobic ? :shock:

laki-14 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2009, 17:28   

sprawdzałem prywatnie za 60zł, więc myślę że było warto, czyli sprawdził mi wszystko po za tym co wynikło tzn. zła mieszanka przez sonde co powoduje te spaliny, myślałem ze to przez katalizator tak śmierdzi, może to czujnik nie wiem ze sonda zle chodzi ale po naciśnieciu odrobine gazu podaje dobrze, co do wypowiedzi wczesniej to nie bedzie przepustnica, ktos mi zwrocił uwage ze moze to być pompa wysokiego ciśnienia, mam 4,5 bara na jałowym biegu nie wiem czy to dobrze, jeśli ktoś by wiedział podczas jazdy ile powinno wynosić to prosze o odp, bo chciałbym jeszcze to sprawdzić.

Odpowiedz do tematu