Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:49 |
UWAGA UWAGA UWAGA!!!!! OSZUST!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
DjAdamski
Nowy Forumowicz
Auto: golf II, IV, Vectra B
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2008, 09:32 UWAGA UWAGA UWAGA!!!!! OSZUST!!!!!!!!
|
|
|
Witam. Szukam juz od dluzszego czasu auta dla siebie na mobile,allegro i kilku innych stronkach. Wczoraj wieczorem natrafilem na Handlarza Oszusta! Gosc wystawia samochody ze zdjeciami z niemieckiego mobile po cenach wyzszych o 2-3tysiace euro. Kiedy do niego zadzwonilem i zapytalem o dany samochod powiedzial mi ze najpierw musze zaplacic i on bedzie mial to auto! -EWIDENTNY PRZEKRET!!! Nie wiem o co chodzi temu kolesiowi ale prawdopodobnie zeby kogos wyciac na kase.! Jak zauwazylem koles wystawia swoje auta w 3 roznych miejscowosciach(nie mam pojecia dlaczego). Moim zdaniem bedzie to oszust, dlatego tez zalozylem temat aby nikt nie nabral sie na jego pomysly! Jego numer telefonu to: 509xxx206- proponuje dac sobie spokoj z kupnem auta u niego. Zobaczcie sami! Dodaje linki z jego autami:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6488119
widac ze ten samochod stoi na jakims smietniku-prawdopodobnie jakis autohandelek...CO NAJWAZNIEJSZE: serwis tylko w MITSUBISI
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6508136
Kolejna jego sztuka- produkcja auta 6/1998 - ostatni wpis 5/1998 - bardzo ciekawa sprawa! Warto byloby sie przyjrzec dokumentom od tego samochodu.. cena bardzo wysoka jak na ten model..
I tu jest najlepsze jego auto:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6561873
pieknie opisany-wszystkie wpisy-kupiony z domu a na zdjeciach ewidentnie widac turecki komis- pierwsza rejestracja wg sprzedajacego to 12/2000 a model juz 2001;D -samochod ogolnie wyglada jak jakis strup... a teraz zobaczcie tutaj!:
TEN SAM SAMOCHOD,TE SAME ZDJECIA,CALKOWICIE INNY PRZEBIEG,PIERWSZA REJESTRACJA 1/99 I TUTAJ AUTKO JEST WYSTAWIONE NA MOBILE DE:) SPRZEDAJACY NAPRAWDE PRZESADZA... POROWNAJCIE SAMI OSTATNI LINK Z OTOMOTO I TEN Z MOBILE: http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=3
Cala sprawa jest troche dziwna.. jestem ciekaw czy nic z tym nie idzie zrobic..? jak myslicie? Czekam na wasze opinie i wypowiedzi. |
Ostatnio zmieniony przez akbi 03-10-2008, 10:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 03-10-2008, 10:00
|
|
|
DjAdamski napisał/a: | Wczoraj wieczorem natrafilem na Handlarza Oszusta! |
myślę, że to trochę daleko posunięte stwierdzenie
DjAdamski napisał/a: | Gosc wystawia samochody ze zdjeciami z niemieckiego mobile po cenach wyzszych o 2-3tysiace euro |
co w tym dziwnego?? Gościu mieszka przy samej granicy z DE
DjAdamski napisał/a: | Kiedy do niego zadzwonilem i zapytalem o dany samochod powiedzial mi ze najpierw musze zaplacic i on bedzie mial to auto! -EWIDENTNY PRZEKRET!!! |
Nie przekręt, a sposób transakcji .... mi też taki sposób nie pasuje, ale to wcale nie oznacza od razu przekrętu
DjAdamski napisał/a: | ak zauwazylem koles wystawia swoje auta w 3 roznych miejscowosciach(nie mam pojecia dlaczego) |
miejscowości leżące w obrębie 10 km ... być może auta stoją w różnych miejscach, a to że czegoś nie wiesz, nie oznacza Przekrętu
Pozostałe Twoje opinie są czysto subiektywne i sądząc, że stworzyłeś je w oparciu jedynie o zdjęcia są też bardzo mało wiarygodne.
Co do galanta wystawionego na otomoto oraz na mobile.de ... bo tu jedynie faktycznie można się czegoś przyczepić (chodzi o przebieg) czy znasz daty wystawienia tych ogłoszeń??? |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
DjAdamski
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-10-2008, 10:08
|
|
|
Jak najbardziej:) Galant z mobile zostal wystawiony juz okolo 2miesiecy temu... a na otomoto wczoraj. Jesli masz na tyle pieniedzy by najpierw zaplacic za auto a pozniej go nie zobaczyc to prosze bardzo:) jesli widzisz jakis klopot nie musisz tego czytac! Sa ludzie powazni ktorzy szukaja aut dla siebie i moga sie naciac,dlatego tez to opisalem. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 03-10-2008, 10:31
|
|
|
DjAdamski napisał/a: | Sa ludzie powazni ktorzy szukaja aut dla siebie i moga sie naciac,dlatego tez to opisalem. |
mogą, ale nie muszą .... tego pewny nie jesteś - a tytuł tematu jednoznacznie wskazuje na to, że wg Ciebie to oszust ... a na to nie masz żadnych dowodów |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 03-10-2008, 10:36
|
|
|
DjAdamski bardzo dobrze, że poruszyłeś ten temat.
Takie ogłoszenia trzeba omijać szerokim łukiem - a najlepiej zgłaszać na Policję informując że macie podejrzenia co do próby oszustwa a nawet wyłudzania pieniędzy
Mój kolega naciął się na tego typu ogłoszenie- wpłacił kasę i tyle widział samochód
Myślał, ze coś zdziała, bo miał dokumenty przesłane faxem, dowód osobisty i prawo jazdy sprzedającego, umowę kupna sprzedaży (fakturę) - jednak wszystkie dokumenty były fałszywe Numer faxu okazał się być numerem internetowym - taki fax czy numer telefonu możesz sobie założyć numer w dowolnym kraju świata. Co więcej ogłoszenie zostało wystawione za pomocą telefonu komórkowego (pre-paid) co w znacznym stopniu utrudnia lokalizację adresu IP, gdyż jeden adres IP w sieci komórkowej może być przypisany do kilkudziesięciu abonentów
Jednak Policja ma "swoje" sposoby na namierzenie takich osób jednak długo to trwa (zbieranie materiału dowodowego etc).
Nie chce być prorokiem ale wydaje mi się, że za parę dni numer telefonu podany w ogłoszeniu będzie niedostępny Tak było w przypadku mojego kolegi, jak wpłacił pieniądze na skazane konto
Dlatego nigdy nie wpłacajcie pieniędzy za auto dopóki dopóty nie będziecie widzieli auta, dokumentów etc. Nie dajcie się złapać na jakieś "okazje" i inne kłamstwa typu : auto pochodzi z aukcji komorniczej - dlatego taniej
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
mirek [Usunięty]
|
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
pepi
Forumowicz

Auto: gitarowe
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 519 Skąd: zabrze
|
Wysłany: 03-10-2008, 12:03
|
|
|
akbi napisał/a: | DjAdamski napisał/a: | Wczoraj wieczorem natrafilem na Handlarza Oszusta! |
myślę, że to trochę daleko posunięte stwierdzenie |
myślę ze jak najbardziej słuszne posunięte twierdzenie
rozumiem ze ktoś chce zarobić na pośrednictwie ale widać ewidentnie ze zmienił przebieg a to jak by nie patrzeć jest oszustwo wiec popieram zdanie DjAdamski
myślę tez ze temat powinien być przypięty na stale do działu "chce kupić galanta"
pozdrawiam |
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2008, 15:36
|
|
|
w zyciu nie wplacilbym kasy na auto ktorego nie widzialem tymbardziej nieznajomemu mamy czasy jakie mamy na kazdym prawie kroku probuja nas naciagac. nawet jak jedziesz ogladac auto i widzisz ewidentnie ze byl stukniety to sprzedawca zapiera sie ze nie byl i co z takimi robic
takze popieram Piotrka roch_27 napisał/a: | Takie ogłoszenia trzeba omijać szerokim łukiem |
|
|
|
|
 |
qss
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 GLSi '94
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 88 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 03-10-2008, 16:10
|
|
|
DjAdamski napisał/a: | Cala sprawa jest troche dziwna.. jestem ciekaw czy nic z tym nie idzie zrobic..? jak myslicie? Czekam na wasze opinie i wypowiedzi. |
jesli chodzi o przebieg ... w naszym pieknym kraju cofanie licznika nie jest prawnie zabronione ... co mozna zrobic komus co robi cos takiego ? oskarzyc go o wprowadzanie w blad kupujacego... oczywiscie zeby to zrobic najpierw musisz byc kupujacym i udowodnic ze licznik zostal cofniety xD cofnal go o 20-30 kkm wiec sprawa raczej ciezka do udowodnienia ... dobrze ze ostrzegasz ludzi bo takich egzemplarzy sie poprostu nie kupuje ... |
|
|
|
 |
DjAdamski
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-10-2008, 16:22
|
|
|
No tak. W tym przypadku jest akurat 20-30tys. ale jesli cofa o 20-30 to na pewno nie bedzie tez bal sie cofnac o 50-100. Wszystkie jego aukcje moga byc niebezpieczne. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2008, 18:22
|
|
|
Cofanie licznika, zapieranie się że nie był bity itp, to są sprawy do udowodnienia, a auto sam oglądasz. Gorzej jeżeli kupujesz auto, które jest dobrze zrobione, i na prawdę trzeba kupę wiedzy i sokole oczy aby zobaczyć że coś jest nie tak i niedaj boże podpiszesz umowę na której będzie aneks w stylu:
Kupujący zapoznał się ze stanem technicznym i prawnym.......etc......
Pies pogrzebany. Podpis to podpis.....
Jak gość nie ma nic do ukrycia to nie kombinuje. |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|
|
 |
Misiooo
Forumowicz

Auto: Mondeo kombi '08
|
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 03-02-2009, 19:50
|
|
|
jak dla mnie to koleś użyczył sobie zdjęcia, bo może jego autko jest jakieś niefotogeniczne, jakaś odstająca szpachla albo cościk w tym stylu... |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
|