Fiat Grande Punto |
Autor |
Wiadomość |
leon9995
Forumowicz
Auto: Auris&Corolla
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2009, 21:29 Fiat Grande Punto
|
|
|
No więc uzbierało się kilka złociszy i postanowiłem zmienić wysłużonego Colcika, warunek był 1, samochód musiał być nowy. Oglądałem niemal wszystko w klasie B + Astra classic.
Za Astre była juz nawet wpłacona zaliczka jednak w porę ją wycofałem.
Po głębszych przemyśleniach na finiszu pozostała Corsa, Ibiza (poprzedniej generacji, ale jeszcze dostępna w salonach) i właśnie Fiat Grande Punto.
No i wygrał ten ostatni z racji wyposażenia i ponad czasowej stylistyki (wg. mnie najładniejszy w klasie).
Wyposażenie:
-elektryczne szyby
-elektryczne, podgrzewane lusterka
-światła przeciwmgielne
-4 poduszki
-rozbudowany komputer pokładowy w języku Polskim
-radio + 6 głośników
-sterowanie radiem z kierownicy
-dwustrefowy climatronic
-centralny zamek sterowany z pilota (kluczyk scyzoryk jak w VW)
-Immo
Więc jak widać całkiem bogato jak na samochód tej klasy.
Jednak do końca nie byłem przekonany czy dobrze robię kupując Fiata, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo Fiaty które są produkowane/sprzedawane dziś są o niebo lepsze niż te sprzed kilku lat, jednak ciągnie się za nimi opinia po Uniakach, Cieniasach etc.
Silnik 1.4 77KM do jazdy po mieście wystarcza i jego spalanie jest zadowalające:
7,2l w mieście oraz 5,8 trasa
Pozdrawiam |
_________________ E60&Laguna
 |
Ostatnio zmieniony przez leon9995 18-04-2009, 01:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
leon9995
Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2009, 21:50
|
|
|
Robson86 napisał/a: | leon9995 napisał/a: | nowy straszny brzydal... |
ale jaka niezawodnosc
pozdroo |
nie no wiem że fiat nie grzeszy niezawodnością ale przy skromnych przebiegach jakie robie te 3 latka pojeżdżę (mam nadzieje) bezawaryjnie |
 |
|
|
|
 |
u157
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 344 Skąd: Złotów
|
Wysłany: 03-02-2009, 21:58
|
|
|
To czekamy na ocenę co lepsze nowy fiacior czy może jednak stary misiek był lepszy. |
|
|
|
 |
leon9995
Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2009, 22:08
|
|
|
No to pozwolę sobie ocenić, co do komfortu jazdy, stylistyki (tu chyba nic dziwnego dwie dekady różnicy), prowadzania to zdecydowanie fiacior w misiu jednak wiele wygodniej się siedziało tak niżej i wygodniejsze siedzenia.
We fiacie nie podoba mi się dynamika jakiś taki mułowaty mi się wydaje nie wiem może po dotarciu coś ruszy bo narazie całęm 215 km przejechałem, dodam że sinik 1.4 77KM więc troszke mało ale nadrabia wszystko wyposażeniem |
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 03-02-2009, 22:26
|
|
|
leon9995 napisał/a: | nie no wiem że fiat nie grzeszy niezawodnością ale przy skromnych przebiegach jakie robie te 3 latka pojeżdżę (mam nadzieje) bezawaryjnie |
etam spokojnie Jesli bedziesz dbal to bezproblemu pojezdzisz z 6 nawet a moze i wiecej jesli dalej bedziesz mial ten sam samochod
Zadowolenia z nowego nabytku zycze i bezawaryjnosci
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
leon9995
Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2009, 23:20
|
|
|
prezentacja niebawem ale najpierw muszę kupić baterie do aparatu bo odkąd misio miał robione ostatnie zdjęcia nie wymieniałem baterii |
 |
|
|
|
 |
leon9995
Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2009, 10:12
|
|
|
oto i on
zdjęcia mizerne bo telefonem robione |
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 04-02-2009, 12:47
|
|
|
Aaaaa to ten... Chyba najładniejszy fiat jaki jest Bardzo mi sie podoba tylko nie wiedziałem jak sie nazywa. Super mu zrobili te kołpaki nawet na żywo wygladaja na rasowe alu !!! DOBRY WYBÓR GRATKI!!!!
Ale następny ma byc znowu mitsu |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-02-2009, 12:51
|
|
|
design ma to wspaniały po prostu. Małe Maserati
Jak tylko wyszło Grande Punto pojechaliśmy ze stereo na jazdę próbną, i byłem bardzo mile zaskoczony dynamiką mimo 1.4 77KM.
Jaki masz tu motorek? |
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 04-02-2009, 13:19
|
|
|
leon9995 napisał/a: | dodam że sinik 1.4 77KM więc troszke mało ale nadrabia wszystko wyposażeniem |
|
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 04-02-2009, 16:57
|
|
|
Jak mam byc szczery to mi sie grande nie podoba kwestia gustu.
Ale przynajmniej kolor ladny |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 04-02-2009, 18:37
|
|
|
pawela napisał/a: | i byłem bardzo mile zaskoczony dynamiką mimo 1.4 77KM. |
colt 1,3 objezdza takie grande punto, sprawdzone kilka krotnie.
sam tez mialem przyjemnosc kilkanascie razy jezdzic takim samochodem wlasnie z tym silnikiem i powiem tyle, ze fajne auto, milo mruczy i nawet dobrze sie prowadzi |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-02-2009, 18:48
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | pawela napisał/a: | i byłem bardzo mile zaskoczony dynamiką mimo 1.4 77KM. |
colt 1,3 objezdza takie grande punto, sprawdzone kilka krotnie.
sam tez mialem przyjemnosc kilkanascie razy jezdzic takim samochodem wlasnie z tym silnikiem i powiem tyle, ze fajne auto, milo mruczy i nawet dobrze sie prowadzi |
nie zaprzeczam, jak dla mnie 4G13 w coltach jest naprawdę bardzo dynamiczne. Bądź co bądź to 75KM a tylko +- 900-1000kg. Pomyśleć, że szmelwagen gulf drei miał w podstawowej wersji 60KM, a 75 konne 1.6 to było już coś |
|
 |
leon9995
Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2009, 21:27
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | Aaaaa to ten... Chyba najładniejszy fiat jaki jest | nie no ładniejsze jest nowe bravo ale za te pieniążki to bym się nawet nie zastanawiał i lancernika brał |
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2009, 01:12
|
|
|
fajny ten fiacik, ujeżdżałem takie służbowo zrobione jakieś 8 może 10 tysięcy km, ale silnik za słaby na trase trzeba najpierw rozpędzić potem wyprzedzać, spalanie średnie mi wychodziło w okolicach 7,4 w cyklu mieszanym wg wskazań komputera, i ok 9 - 10 po mieście, ale ciężką noge mam to się nie dziwie. z dynamiką to raczej już sie nic nie rozjeździ więc trzeba będzie się przyzwyczaić ogólnie sztuka którą jeździłem ma już ponad 90 tysi naklepanych w przeciągu ok roku i poza wymianą sondy lambda na gwarancji nic poza eksploatacją sie nie działo, czyli raczej udany fiacik albo egzemplarz bardzo chwaliłem sobie zawieszenie, dla mnie bajka po prostu i kierownica świetnie leży w dłoniach, no i rzeczywiście siedzi sie w tym jak na stołku ;P osobiście uważam że dobry wybór... tylko ta utrata wartości |
|
|
|
 |
|