[1G 90-94] zapytanie |
Autor |
Wiadomość |
Żółwik
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2009, 16:55 [1G 90-94] zapytanie
|
|
|
potrzebuję grila do eclipsa 1g gdzie mam szukać gdyż trochę krucho z znalezieniem części |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-02-2009, 22:02
|
|
|
Żółwik, na Allegro masz masę Eclipsów 1G na części. Wyślij wszystkim sprzedawcą e-mail z zapytaniem czy mają i w jakiej cenie. Kup najtańszą opcję Sprawdzony sposób |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 07-02-2009, 20:50
|
|
|
Coodo, McGyver'a (dwa pierwsze linki) bym nie polecał, koleś ma części przynajmniej dwukrotnie droższe niż na allegro. Ponadto znam przynajmniej kilka przykładów kiedy to naciągnął lub próbował naciągnąć ludzi z klubu MEKP. Tu na tym forum nie miałby prawa istnienia. Trzeci link wygląda na rzetelnego sprzedawce. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2009, 22:09
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | bym nie polecał, koleś ma części przynajmniej dwukrotnie droższe niż na allegro. Ponadto znam przynajmniej kilka przykładów kiedy to naciągnął lub próbował naciągnąć ludzi z klubu MEKP. Tu na tym forum nie miałby prawa istnienia. Trzeci link wygląda na rzetelnego sprzedawce. |
akurat tego o McGyver' to nie wiedziałem |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-02-2009, 13:18
|
|
|
Niestety, przy tej ilości chętnych na części zawsze znajdzie się kombinator. Miałem z nim do czynienia juz. |
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2009, 20:49
|
|
|
ja osobiscie nie mialem nigdy problemow z McGyverem :> czasem ceny ma z kosmosu... co nie znaczy ze nie idzie sie z nim doagadac :> czesci przynajmniej zawsze byly sprawne i spelnialy wszelkie normy nie ma co przesadzac wazne ze taka osoba jest... jak komus nie chce sie szukac to moze kupic od mcGyvera:) |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 15-02-2009, 13:04
|
|
|
Ja bym McGyvera zostawił jako ostateczna ostateczność Ceny z kosmosu |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Żółwik
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse
|
Wysłany: 23-10-2009, 14:09
|
|
|
Dzięki za pomoc mam i zamontowałem teraz od razu lepiej |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 23-10-2009, 15:23
|
|
|
Żółwik napisał/a: | Dzięki za pomoc mam i zamontowałem teraz od razu lepiej |
... no to chwilkę Ci zeszło |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Coodo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2009, 16:50
|
|
|
Cytat: | Ja bym McGyvera zostawił jako ostateczna ostateczność Ceny z kosmosu |
nie koniecznie ... kupowałem jakis czas temu wtryski od turbo i cenę miał bardzo porównywalną do innych ... |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 24-10-2009, 19:40
|
|
|
Coodo napisał/a: | nie koniecznie ... kupowałem jakis czas temu wtryski od turbo i cenę miał bardzo porównywalną do innych ... |
Swego czasu pytałem go o plastikową obudowę składanej lampy do 1G (składa się ona z dwóch części) McGywer powiedzał że dla klubowicza ma zniżkę i jedna część kosztuje u niego 80zł czyli kpl 160zł. Kupiłem na allegro od pierwszego lepszego handlarza z Zielonej Góry i z przesyłką wyszło mi 80zł za kpl. WIęc poruwniania nie ma. Znam jeszcze kilkanaście takich przypadków, gdzie jadąc na swojej przynależności do różnych klubów ewidentnie naciąga ludzi. Ja nikogo nie chce przekonywać żeby u niego nie kupować, ale porównujcie ceny bo często warto. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-10-2009, 06:06
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | ewidentnie naciąga ludzi. | czy ja wiem czy to naciaganie? Wolny rynek, ustala sobie marze jaka chce, ma do tego prawo. Jak ktos nie patrzy na kase i wszystko mu jedno to nie sprawdzi za ile ma ktos inny i kupi. My ceny porownujemy to sprawdzamy, ot co. |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 25-10-2009, 08:53
|
|
|
Ja od McGyver'a brałem kilka gratów co prawda ceny ma wysokie (za mało dostępne częsci),ale gdy jest sytuacja pod bramkowa i nigdzie nie ma jakiejś częsci to on zawsze ma i pomoze(np.napinacz hydrauliczny) ,a i czesci jakie sprzedaje są dobrej jakości zreszta takie które czesto sie bierze wcale do najdroższych nie należą, brałem od niego kilka częsci i jak narazie jestem zadowolony i nie mam na co narzekać 1 z dwóch osób do której mam zaufanie w kwestii czesci do miśka
Pzdr. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 25-10-2009, 10:15
|
|
|
Bartek3g napisał/a: | czy ja wiem czy to naciaganie? |
Jeśli ktoś do mnie mówi, że jest klubowiczem i że ma dobre ceny i żebym nie szukał bo taniej nie znajde, że on normalnie sprzedaje drożej itp epitety. Póżniej ja sprawdzam cene i bez problemu na pierwszej lepszej aukcji znajduje części za pół ceny to IMHO jest naciąganie. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|