|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
FILTR DO OLEJU. |
Autor |
Wiadomość |
młody27 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2006, 20:48 FILTR DO OLEJU.
|
|
|
Panowie, sprawa dotyczy filtru oleju. Od kad stałem sie włascicielem mojej cari GDI wymieniam olej w jednym warsztacie. Niestety nie jest to serwis mitsubishi, a całej reszty.Chodzi mi o dostepne modele filtrów do tego samochodu. Wkrecaja mi do cari FILTRON PP2.1, a dzis na stronie tej firmy znalazłem inne, znacznie wieksze: OP 545/2. Czy sprawa wielkosci ma wpływ na jego własciwosc a przez to na charakterystyke pracy silnika. Wdzieczny bede za informacje jakich Wy używacie i ich oznaczenia, bo sprawa nie daje mi spokoju, od pierwszej wymiany.
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2006, 10:17
|
|
|
Czy ten PP2.1 to na pewno Filtron? Na stronie Filtrona , w "zamiennikach" ten filtr wyskoczył jako wytwór fabryki filtrów w Sędziszowie, a przeznaczony jest do CC 700 ccm (odpowiednik filtronowskiego OP 534). Zresztą u Filtrona oznaczenie "PP" dotyczy wyłącznie filtrów paliwa, a oleje mają OC, OE, OM albo OP.
Ja bym się mocno zastanawiał czy przypadkiem nie jeździsz na filtrze do cieniasa. |
|
|
|
 |
woxy
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '97 - HB
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2006 Posty: 204 Skąd: okolice Chełma
|
Wysłany: 16-05-2006, 20:20
|
|
|
Witajcie,
apropos filtru miałem podobną sytuację. Mierzyłem na zmianę oleju no to wiec filtr by sie nadał. Gośc w sklepie popatrzył do mądrej książki, zapytał o silnik i wynalazł filtr (nie pamietam teraz modelu). Pojechałem na wymianę. Gość wziął filtr i wykręcił stary, i okazało się że ten stary jest wyższy od nowego (nowy z Sędziszowa). Ale popatrzył on i jeden gość od olejów do książki, i stwierdzili że jednak dobrze dobrany jest ten mój nowy filtr.
No i tak sobie jeżdżę. Nic sie chyba nie dzieje, ale jak zobaczyłem ten post to mi się przypomniało.
Pozdrówka
P.S. Na stronie http://katalog.wf-sedziszow.com.pl/filtry/ znalazłęm filtr do GDI 1.8 i jest to PP-2.10 |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2006, 16:32
|
|
|
A, to by wszystko wyjaśniało. Ta kropka nie była kropką dziesiętną więc zera nie można było pomijać, a Filtron okazał się Sędziszowem. |
|
|
|
 |
młody27 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2006, 20:37
|
|
|
Pare tygodni temu w czasie odwiedzin przyjaciół w Krakowie przypadkiem znalazłem na Ul. Mogilskiej mały sklepik z częściami do aut japońskich i tam zakupiłem mały zapas filtrów oleju (ok 15 PLN/szt.) UNION JAPAN C-414. Teraz juz nie beda mi samochodu cieniasem szpecili. |
|
|
|
 |
|
|