|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Problem z lusterkami (ręcznymi) + włącznik centra |
Autor |
Wiadomość |
wojtek_wca [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2009, 17:11 [Cari 1.6] Problem z lusterkami (ręcznymi) + włącznik centra
|
|
|
Witam wszystkich!
Kupiłem niedawno Carisme i mam dwie usterki, które chciałbym usunąć. Może ktoś będzie w stanie mi pomuc?
1 - lusterka
Mam zwykłe lusterka. Nie wiem czemu nie reagują na poruszanie dźwigniami. Kiedy ruszam lusterkiem to dźwignia również się porusza. Natomiast kiedy ruszam dźwignią lusterko pozostaje w miejscu... no fakt raz lewe się ciutke ruszyło, ale nic poza tym. Dziwna sprawa. Wiem można sobie ustawić i już, ale ja bym chciał żeby to działało.. Czy jestem w stanie sam to naprawić?
2 - centralny zamek
Centralny zamek działa. Przekręcam kluczyk w drzwiach no i zmki chodzą ok. Problem stanowi włącznik w środku. Dzisiaj próbowałem troszke go "rozruszać" i tak jakby chciał zaskoczyć. Troszke popukałem wokół włącznika i pstrykałem chwile. Zdażało się, że chciał zaskoczyć coś tam cyknęło, zamki jakby chciały się zamknąć, ale nic. Czy włącznik może być zabrudzony i nie stykać dobrze?
To takie 2 sprawy.. jak ktoś mógłby mi pomuc to było by świetnie! z góry dzięki!!! |
|
|
|
 |
jolly69
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 267 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 08-02-2009, 17:36
|
|
|
U mnie lusterka też dosyć ciężko chodzą na tych dźwigniach, nie wiem, wydaje mi się że to przez to że w carismie lusterka mocowane są pod szybą a nie jak w większości aut w trójkącie przy szybie.. dźwignie muszą być poprowadzone do góry i powyginane więc pewnie przez parę lat się zapieką.. u mnie objawia się to tak, że ruchy lusterka są raczej minimalne albo bardzo gwałtowne, ciężko jest ustawić dokładnie za pierwszym razem.. myślę że jak zrobi się cieplej to wykręcę wszystko, przeczyszczę i nasmaruję i chyba w Twoim przypadku to też powinno pomóc. Co do włącznika to kolega który jest elektrykiem samochodowym mówił mi ostatnio że kilka razy już się spotkał z awarią tych wyłączników w konsoli. U mnie co prawda działa ale nie czuć oporu w przechodzeniu do kolejnych pozycji. Tak więc najlepiej go wyjąć, miernik w dłoń i posprawdzać styki, jak brudne to albo rozłóż ( wymagana cierpliwość i ostrożność) i przeczyść styki albo kup używany.. |
|
|
|
 |
wojtek_wca [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2009, 18:33
|
|
|
dzięki! jak sie zrobli cieplej to zobacze do tych lusterek, a co do wlacznika to hmm mam nadzieje, że nic tam nie popsuje heh jeszcze raz dzieki za rade sprubuje rozkrecic jak mnie grypa pusci! |
|
|
|
 |
|
|