|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CAxA] odgłosy chyba spod pokrywy |
Autor |
Wiadomość |
maciej 63
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-02-2009, 12:12 [CAxA] odgłosy chyba spod pokrywy
|
|
|
usłyszałem ostatnio z okolic pokrywy zaworów lub świec dzwięk coś w rodzaju"cyk cyk cyk"
silnik pracuje równo więc to nie przeskok iskry na kablach -było ciemno było by widać
może regulacja zaworów się kłania, co prawda dawno nie były regulowane ale jak byłem u kilku
mechaników po posłuchaniu silnika stwierdzali zgodnie że tu nie ma co regulować,a może się wystraszyli jak powiedziałem że trzeba na goącym. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 11-02-2009, 00:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 10-02-2009, 12:29
|
|
|
Nic prostszego. Zdejmij pokrywę i zmierz szczelinomierzem luzy. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 10-02-2009, 12:37
|
|
|
U mnie również są chyba maksymalnie rozregulowane zawory, jednak martwi mnie co innego. Na zimnym silniku słychać takie dziwne cykanie które co chwilę ustaje. Czyli cyk, cyk, cyk i cisza, a później znowu. Trudno stwierdzić skąd ten odgłos dochodzi... Na ciepłym już tego nie słychać. Silnik pracuje normalnie, nie przerywa, ma moc choć wydaje mi się iż pracuje nieco ociężalej niż powinien (pewnie zawory). |
|
|
|
 |
|
|