Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:47 |
Galant '99 2,5 V6 - oceńcie proszę |
Autor |
Wiadomość |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 14-02-2009, 11:05 Galant '99 2,5 V6 - oceńcie proszę
|
|
|
Witam wszystkich,
Mam rezerwację na tego Galanta i chciałbym Was prosić o opinię. Czy w 1999 roku nie było już innych zderzaków w galach z takim wyposażeniem? Co sądzicie:
http://www.allegro.pl/item555637696_mitsubishi_galant_2_5_super_okazja.html
Proszę o opinie o cenie, stanie auta, czy coś nie jest podejrzane z mitsumaniakowego punktu widzenia
Dzięki Wam... |
_________________ ラリードライバーは、横にそれをします - Rally drivers do it sideways
"Nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas i zdenerwujesz świnię"
 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 14-02-2009, 11:25 Re: Galant '99 2,5 V6 - oceńcie proszę
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | Witam wszystkich,
Mam rezerwację na tego Galanta i chciałbym Was prosić o opinię. Czy w 1999 roku nie było już innych zderzaków w galach z takim wyposażeniem? Co sądzicie:
http://www.allegro.pl/item555637696_mitsubishi_galant_2_5_super_okazja.html
Proszę o opinie o cenie, stanie auta, czy coś nie jest podejrzane z mitsumaniakowego punktu widzenia
Dzięki Wam... |
Może tak http://aukcja.interia.pl/...?item=555637696 będzie lepiej? |
EA5W

|
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2009, 11:41
|
|
|
przedliftowy? a czy w '99 nie były już po lifcie?
Jest jeszcze taka możliwość z czym dość często się spotykam w Niemcowni że u nich data pierwszej rejestracji jest wpisywana jako data produkcji.
Co do przebiegu, to ciężko stwierdzić......bo jak dla mnie to ewenement że ma tyle najechane...(nawet na forum nie ma auta z tak małym przebiegiem z tego roku.
Co do nadwozia.....jak dla mnie ok. Szczelinki równe, żadnych głupich odcieni lakieru. Jedynie klapa tylna się lekko różni, ale ma ona inny kąt niż błotnik i na zdjęciach tak może wyglądać. Emblematy ma....tam gdzie powinny być. Środek Śliczny. ale....tu widać że auto jest po lifcie...
Kiera jest poliftowa. Więc zderzak jest pewnie zmieniany. (niech się wypowie ktoś kto bardziej się orientuje w galach przed i po liftingu. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-02-2009, 11:50
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | Jedynie klapa tylna się lekko różni, ale ma ona inny kąt niż błotnik i na zdjęciach tak może wyglądać. Emblematy ma....tam gdzie powinny być. |
Ale chyba na tylnej klapie zamiast napisu GLALNT powinien znajdować się emblemat z diamentami? |
EA5W

|
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2009, 12:13
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | Środek Śliczny. ale....tu widać że auto jest po lifcie... | ma starego automata poliftowe wersje maja z tiptronikiem w moim aucie z NardiTorino jest rowniez na raczce od recznego dodatek drwnopodobny
produkcja grudzien '98 . ma rowniez stare zegary moje z rejestracji jest kwiecien ' 99
zapytaj i VIN to sie sprawdzi dokladna date produkcji bo jest bardzo rozbiezne wyposazenie |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 14-02-2009, 12:19
|
|
|
czekoladka_1981 napisał/a: | Forest_Taft napisał/a: | Jedynie klapa tylna się lekko różni, ale ma ona inny kąt niż błotnik i na zdjęciach tak może wyglądać. Emblematy ma....tam gdzie powinny być. |
Ale chyba na tylnej klapie zamiast napisu GLALNT powinien znajdować się emblemat z diamentami? |
Jest to ewidentny przedlift zatem napis jest ok.
Wytłoczenia na masce, kolor kierunków, kształt świateł przeciwmgielnych o tym świadczy. Automat bez tiptronika.
Więcej o różnicach tutaj .
Tak poza tym wygląda całkiem nieźle, cena też zachęcająca.
Sprawdź w jakim stanie są tylne nadkola. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-02-2009, 12:43
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Tak poza tym wygląda całkiem nieźle, cena też zachęcająca. |
Tylko on jest do licytacji , cena może być wyższa jeśli znajdzie się kupujący. Co do napisu na tylnej klapie jak i kierunków , zderzak przód to tak jak u mnie jest przed liftem. |
EA5W

|
|
|
|
 |
pitbu77

|
Wysłany: 15-02-2009, 12:21
|
|
|
Znaczy mam rozumieć, że jeśli auto jest sprzed liftingu to zapewne układ hamulcowy nie jest wzmocniony a auto tak naprawdę może być z '98 roku np. z grudnia a zarejestrowane w '99 i stąd niby data produkcji...
Z tego co już odnalazłem na forum odnośnie wersji lift i przed. Ponoć były jak to się mówi tzw. przejściówki czyli wersje mechanicznie po lifting'u natomiast wizualnie przed lifting'iem (i taki chyba jest tytułowy Gal).
Wcześniej pytałem Was w innym temacie o wersję 2,4 GDI i tam już faktycznie całość jest po lifting'u. Zakręcony jestem teraz zupełnie bo obie wersje w super wyposażeniu.
Przypominam tylko tego: Galant 2,4 GDI - wiecie jak to się mówi: osiołkowi w żłoby dano...
Czy moglibyście mnie nakierować na tematy związane z rozkodowaniem numeru VIN i jak się sprawdza datę produkcji szyb? Powiem szczerze jeszcze trochę nie ogarniam wielkości tego forum
A co do ceny... hmmm, myślę, że nawet jest do negocjacji w dół...
Dziękuję za już udzielone odpowiedzi... |
 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-02-2009, 13:32
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | jak się sprawdza datę produkcji szyb? | Jakie orginalne>>>szyby<<< |
EA5W

|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-02-2009, 13:42
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | Czy moglibyście mnie nakierować na tematy związane z rozkodowaniem numeru VIN i jak się sprawdza datę produkcji szyb? |
Tu masz temat odnośnie VIN a tu szyb . |
|
|
|
 |
pitbu77

|
Wysłany: 15-02-2009, 20:24
|
|
|
Hello ponownie.
Otrzymałem nr VIN: JMBLREA5WWZ _ _ _ _ _ _ - numeru seryjnego nie podam bo być może nie powinienem.
Jak już niektórzy widzą, produkcja samochodu to 1998... już mam wątpliwości co do sprzedającego bo mówi mi produkcja 03.1999 a rejestracja 05.1999.
Ale nawet gdyby za 06.1998 (odczytałem z VIN) czy warto tyle zapłacić? Oczywiście będę się targował ale jakby nie było jest to 11 latek...
Inna sprawa jest taka, że niby lifting był od 09.1998 a tu proszę w moim modelu są dwutłoczkowe zaciski na przednich tarczach hamulcowych... sam już nie wiem o co "kaman"...
Help |
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-02-2009, 22:06
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | Ale nawet gdyby za 06.1998 (odczytałem z VIN) czy warto tyle zapłacić? Oczywiście będę się targował ale jakby nie było jest to 11 latek... |
Nie ma konkretnej ceny na dany rocznik. Jeśli auto nie było nigdy bite i jest zadbane to te 11 lat nie ma znaczenia. Sprawdź autko organoleptycznie. Najlepiej z kimś, kto się trochę zna.
Blachy, szczeliny pomiędzy nimi, lakier, uszczelki. Posłuchaj pracy silnika, sprawdź olej, czy nie ma w nim śladów płynu chłodniczego i odwrotnie (czy nie ma oleju w zbiorniczku). Przejedź się. Jeśli wszystko jest się OK to zbijaj cenę i ciesz się rekinkiem. |
|
|
|
 |
pitbu77

|
Wysłany: 19-02-2009, 12:12
|
|
|
Witam koleżanki i kolegów Mitsumaniaków!
Dziękuję wszystkim za porady i zainteresowanie.
Mój "Gal" jest już w domu. Teraz tylko zostały opłaty i rejestracja mojego nowego autka
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-02-2009, 17:16
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | Witam koleżanki i kolegów Mitsumaniaków!
Dziękuję wszystkim za porady i zainteresowanie.
Mój "Gal" jest już w domu. Teraz tylko zostały opłaty i rejestracja mojego nowego autka
Pozdrawiam |
Gratuluję zakupu , nich Ci dobrze służy , i bezawaryjnie sprawuje |
EA5W

|
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:31
|
|
|
Kol. pitbu77 polecam oprócz standardowych wymian wymianę oleju i filtrów w skrzyni biegów jeżeli chcesz uchronić konwerter od przykrych następstw niedbałości. Jeżeli przebieg jest prawdziwy to czas najwyższy na zainteresowanie się skrzynią. Życzę miłych chwil spędzonych za kółkiem nowego nabytku. Mam nadzieję że i jego oblookamy na zlocie w Beskidach. Pozdro |
|
 |
|