Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Łóżko w LONGU
Autor Wiadomość
Tomek Opole 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2,8 TDI Long 1998R.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2009, 21:49   Łóżko w LONGU

Witajcie ponownie MitsuManiacy mam małe pytanko do użytkowników LONGA gdy kupowałem swojego gość od którego kupowałem napomknol coś na temat możliwości ułożenia foteli i kanpay w taki sposób,że powstaje z tego łóżko do wyspania sie w dwie osoby swobodnie.MOże mi ktoś podpowiedzieć, jak sie składa te fotele aby powstało z tego łóżeczko ? próbowalem na wszelkie sposoby i to co składam nijak przypomina łóżko?Czy to przypadkiem nie jest sciema ze sie tak da?Planuje wyprawe na Isladnie mogła by sie przydać taka opcja;-) MOże ktoś chetny na taki wypad ?

Stach
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2009, 22:33   

Witam!
Łóżko to nie ściema. Można, ale trzeba pokombinować. Tylna kanapa do przodu. Podłokietniki boczne trzeba wysunąć i ustawić +/- pod kątem 45 st. Całe oparcie położyć do tyłu. Teraz tylko rozłożyć tylne fotele. Ale przedtem zdjąć zagłówki z oparcia kanapy trzeba. Kanapa trochę nierówna, ale całkiem przestronna. Niemniej w tej opcji prawie cały bagaż do przodu musisz przenieść (lub na dach). Zostaje jedynie niewiele miejsca pod nogami pasażerów i pod tylnymi fotelami.
Islandia chyba nie w tym roku; mam w planach Ukrainę. Ale gdybyś w paru słowach coś blizej napisał?

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 25-01-2009, 23:00   

Tomek Opole napisał/a:
że powstaje z tego łóżko do wyspania sie w dwie osoby swobodnie

Witaj. Podpowiem Ci swój pomysł (na razie na papierze).za tylnymi siedzeniami będę robił coś na wzór drugiej podłogi tzn.po złożeniu tylnej kanapy ale tylko oparcia (trzeba wyjąć zagłówki) znajduje się ona na pewnej wysokości od podłogi->na tej wysokości właśnie będzie druga podłoga a pod nią wysuwane szuflady(które można otworzyć po otwarciu tylnych drzwi) w których można schować bagaż(no może nie cały) itp itd.na to dmuchany materac i spanie jest nawet dla trzech osób.Sprawdź może tez opcję skrzyni wyprawowej którą można kupić jako gotowca->tylko dość drogi to sprzęt.Planuję zabrać się za to w tym tygodniu. Jak się z tym uporam to jakieś fotki zamieszczę.Pozdrawiam :) aa.....nie mam z tyłu bocznych siedzeń

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 26-01-2009, 10:32   

Ja mysle, ze przy odrobinie wysilku i kombinacji da sie ustawic tak fotele i kanape aby dalo sie spac.
W Pajero Sport tak to mniej wiecej wyglada. Przetestowane u mnie a jak jest w II, sadze, ze podobnie.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2009, 14:19   

Więc od początku: łóżko to nie ściema, sprzedawca mówił prawdę.
Możliwe, że na początku popełniasz ten sam błąd co ja: przednie fotele odsuwasz za pomocą dźwigienki od przesuwania fotela a nie dźwigienką od pochylana oparcia... co wydaje się nie logiczne...

No i teraz czas na instrukcję:

1.zaczynasz od wyjęcia zagłówków z przednich siedzeń i włożenia ich w specjalne miejsca w siedzisku tylnej kanapy.
2.odsuwasz fotele przednie za pomocą dźwigienki od pochylania oparcia, czyli najpierw składasz oparcie przednich foteli tak jakbyś chciał wejść na tył bez otwierania tylnych drzwi.
3.trzymając fotel aby się nie przesuwał rozkładasz oparcia przednich foteli tak aby oparły się na zagłówkach (w/w) i wtedy dosuwasz oparcie fotela tak aby powstała płaska powierzchnia.
4.teraz rozkładasz lub wyjmujesz(nie wiem czy się da?) podłokietniki tylnej kanapy i ustawiasz żądany kąt pochylenia oparcia tylnej kanapy.

To nawet nie jest takie trudne 8)

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 26-01-2009, 15:59   

bartek2800 napisał/a:

1.zaczynasz od wyjęcia zagłówków z przednich siedzeń i włożenia ich w specjalne miejsca w siedzisku tylnej kanapy.

A ja się zastanawiałem :? do czego są te otwory w tylnej kanapie :shock: Przetrenowałem rozkładanie i faktycznie nie jest trudne :) Ale tak czy inaczej będę robił zabudowę z tyłu bo będę mógł pochować to i owo przed oczami ciekawskich. Rolety w moim Miśku nie mam.Pozdrawiam :)

acinski
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2009, 14:17   

Według instrukcji oryginalnej z mojej jedynki, która notabene wygląda jak komiks MANGA. Tylne fotele i kanapa są fabrycznie przystosowane do utworzenia z nich łóżka. Jest nawet w niej narysowana babeczka z dzieckiem leżący sobie na takim wyrku.
Sprawdzone, działa, sprawdza się fenomenalnie. Jedynie webasto mi brakowało do pełni szczęścia :)

skoczbo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi montero sport
Wysłany: 15-02-2009, 01:31   

U mnie podobnie jak u GENE na obrazku opcja 2 przetestowana - tyle zebagaz poszedl na przod a z tylu sie spalo spokojnie sie wyspalem (1,73) wzrostu :)

Odpowiedz do tematu