Przesunięty przez: mkm 24-11-2009, 02:12 |
Ospoilerowanie sedana - zamienniki czy orginały? |
Autor |
Wiadomość |
spunki
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2,0 CVT Intense+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2009, 20:03 Ospoilerowanie sedana - zamienniki czy orginały?
|
|
|
Witam. Czy warto zainwestować w spoilery originalne? Zastanawiam się na kupnem dużo tańszych zamienników ale nie wiem w sumie jak będzie z dopasowaniem no i oczywiście z gwarancją. |
_________________ spunki
01457/KMM |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2009, 20:10
|
|
|
Kwestia jakości i wyglądu tych zamienników. Osobiście nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek spoilerów. Jedyną rzeczą jaką bym zmienił w Lancerze sedanie to przełożył przedni zderzak od sportback-a
Pozdr. |
|
|
|
 |
spunki
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-02-2009, 20:29
|
|
|
Nie należę do grona gorliwych zwolenników ale wygląd ospoilerowanego Miśka jest zabójczy. Dodatkowy wydatek ponad 3000 zł dodatkowo mnie zniechęca. Pozdro.
P.S. jaceksu25 - masz rację przedni zderzak mógłby być od sportbacka. |
_________________ spunki
01457/KMM |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2009, 20:48
|
|
|
Przekładka zderzaka z pomalowaniem i z robocizną w cenie kosztuje coś około 4-5 tys. zł.
Przy zakupie można na coś takiego się pokusić. Wygląda wtedy cudownie... |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-02-2009, 22:03
|
|
|
Hihi. Ciężka sztuka wyboru. Ja jestem zdania że jak się kupiło golasa (bez ospoilerowania) to trzeba cierpieć i łypać zazdrosnym okiem na tych nie gołych. Dokładanie oryginałów to koszt dużo większy niż zakup modelu wyżej. A zamienniki? Można kupić chlapacze, dywaniki, kuwetę do bagażnika ale listwy i spoilery dolne? Raczej nie. Raz widziałem zderzak niezależny (wprawdzie do toyoty) i nie polecam.
Dół mi się podoba ale się nie skuszę, skrzydło z tyłu nie bardzo. Ale chodzi mi pogłowie lotka na tylną krawędź - lip spoiler czy jak się to zwie. Może jak drobne z pieluch zostaną? |
|
|
|
 |
$iwy
Forumowicz

Auto: Lancer 1,5 invite
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 179 Skąd: Polska
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:24
|
|
|
Myślę że największy problem z zamiennikami to niedokładna obróbka powierzchni. Widziałem niedawno sedana z tym małym przyklejanym i nie za ładnie się na nim światło załamywało (widać było nierówności). Osobiście wolałbym jeździć bez niż z czymś takim. Ospojlerowanie zderzaka i boków oryginałami trochę mnie kosztowało ale przynajmniej dobrze wygląda Co do zderzaka przedniego - zajrzyjcie do akcesoriów na stronie mitsubishi - jest nowy typ spoilera na przód. Moim zdaniem z czyś takim wygląda lepiej niż sportback |
_________________ xxx
 |
Ostatnio zmieniony przez $iwy 14-02-2009, 23:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Adam_T
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:28
|
|
|
Wedlug mnie spojler na tyl musi byc. Inaczej Lancera Sedan mozna pomylic z jakims Seatem. Tu sa akcesoria i spojler tylni + listwa pokrywy bagaznika(jakby komus to bylo potrzebne;)) mozna dokupic za 1003zl.
Z reszta ospojelerowania mozesz poczekac, choc najkorzystniej kupisz przy zakupie samochodu Gdy przyjedziesz bryka pozniej(tj. po zakupie auta), to nie bedziesz dla nich juz takim waznym klientem. |
|
|
|
 |
markez12
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X GTS 2,0 - usa version
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:47
|
|
|
moja odpowiedź na pytanie : ORGINAŁ nic nie zastapi tego ja mam lancera gts i powiem tyle : wszystko tak jak ma byc nic nie skrzypi nic nie trzeszczy jest idealnie !!! |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 15-02-2009, 10:41
|
|
|
Raz widziałem nie orginalny spoyler i niestety nie wygląda to najlepiej. Trzeba go jeszcze dopracować. Struktura włukien przebijała sie przez lakier i po zatym wydawała się za cienka.
orginalny też widziałem i różnica jakościowa jest bardzo duża.
Osobiście mam ochotę wdepnąć w ten spojler z promocyji ale mogą pojawić się ew. inne konfiguracje z takim rabatem i narazie wyczekuję. No i trzeba doliczyć koszt lakierowania i zamontowania na klapie (oczywiście). |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
spunki
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-02-2009, 13:22
|
|
|
Narazie się wstrzymam z zakupem, dzieki wszystkim za sugestie... lepiej póki co jeździc gołym niż oszpecać go niedoskonałymi zamiennikami. Pozdrawiam. |
_________________ spunki
01457/KMM |
|
|
|
 |
siebastian [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2009, 12:38 Spoiler na klape
|
|
|
Witam
Ja osobiście kupiłem zamiennik na klapę i jest wykonany dobrze dużą rolę odgrywa lakiernik w moim przypadku troszke nawalił nie spolerował go i widać żyłki ale po polerce już jest ok i ja za wielkiej różnicy teraz nie widzę , kupiłem także progi i co okazało się że są za krótkie o 2-3 mm ale z tym też sobie poradziłem to tylko kwestia człowieka który zajmuje się montażem gość który mi to robi już troszkę takich rzeczy po montował .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-03-2009, 10:57
|
|
|
Ktoś już pisał o promocji (przez przypadek znalazłem) na stronie mitsu?
http://www.mitsubishi.pl/...n/Katalogi.html
Macie tam 3 promocję z tego co widzę ceny są ciekawe bardzo jak za spojler + listwa na klapę lekko ponad 1000zł....
Krzychu |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-03-2009, 18:44
|
|
|
Dodaj lakierowanie i montaż i... i już nie będzie tak różowo Ja to z golasem chyba zostanę, ewentualnie tylko sama lotka na krawędź bagażnika... |
|
|
|
 |
Zorro123 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2009, 19:24
|
|
|
Ja też jestem przeciwny wszystkim "udziwnianiom" auta na siłę. Nawet listwy ochronne maja swoje minusy (bo trzyma się na nich brud i w tych miejscach pierwsze rdzeiwieją drzwi). Jeśli coś jest praktyczne lub dyskretnie podkreśla urok to o.k. Ale przerabianie aut na dziwolągi to nie w moim guście. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-03-2009, 19:41
|
|
|
Moim skromnym zdaniem wszystkie oryginalne akcesoria nie szpecą samochodu (w końcu część występuje w wyższej wersji wyposażenia). Oszpecić to może jakiś element nieoryginalny który będzie odstawał od na pewno przemyślanej idei.
Krzychu |
|
|
|
 |
|