Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Czy zawieszenie z Cari pasuje do Colta?
Autor Wiadomość
Browar
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2009, 18:30   [CAxA] Czy zawieszenie z Cari pasuje do Colta?

Czy zawieszenia w Carismie i Colcie CA0 za zblizone?
Wiem ze wejscie do kielicha jest na 3 sroby nie na dwie ja kw przypadku colta natomiast z tylu wyglada na to samo.
mocowanie do jarzma piasty tez jest takie samo tylk z przodu w cari jest mocowanie laczniak stabilizatora z amortyzatorem nie ja kw przypadku colta do wachacza.
Moze ktoś z was wie bo mam dylemat pewien :) ...
pozdrawiam
bwr

daje techniczne foto

Ostatnio zmieniony przez karolgt 05-03-2009, 23:56, w całości zmieniany 1 raz  

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-02-2009, 18:36   

jezeli przod jest z CJ to bedzie pasowal po nawierceniu otworow w kielichu
looknij w katalog intercarsu online i przy wyborze konkretnej czesci masz zakladke "wystepuje w" czy cos w tym stylu i mozesz zobaczyc w jakich jeszcze modelach dana czesc jest zamiennikiem
co prawda z amorami moze nie byc tak prosto bo zewnetrzenie moga byc identyczne ale nastawy moga sie roznic i czesci beda mialy inne numery... ale poszukaj

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2009, 19:06   

poszperałem trudno colowiek powiedziec o tym e-katalogu intercars ,niezbyt jest precyzyjny no ale czego spodziewac sie po darmowym katalogu.Ogolnie chodzi o kąt nachylenia mocowania amortyzatora w miejscu mocownia go z jarzmem piasty? dobrze rozumiem?
qrcze gdzie takie dane mozna zdobyc - ktokolwiek widzial kotkolwiek wie - oswiećcie mnie :)

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 20-02-2009, 22:14   

zdadz co kombinujesz najpierw to moze da sie jakies posrednie rozwiazanie wymyslec :)

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2009, 12:15   

chce wsadzic zawias od cari do colta byzt 1,6 lub 1,8 ale tu zbytnio roznicy nie ma prozz grubszych amorow w 1,8.
Ictus ogolnie chodzi o mocowanie do jarzma piasty czy odelglosc miedzy srubami mocujacymi jest taka sama? czy jaki tam jest kat nachylenia?

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 23-02-2009, 14:25   

no ale przeciez mocowanie do piasty to ci w razie czego dobry magik przerobi. i od razu moze lekko przesunac otwory mocujace zeby byl lekki negatyw

Odpowiedz do tematu