|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ikony sieci na tray - jak zlikwidować? |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-02-2009, 21:23 Ikony sieci na tray - jak zlikwidować?
|
|
|
Na pasku tray icon w windows ciągle wyświetlają mi się ikony sieci:
- przewodowej 1Gb LAN
- bezprzewodowej WiFi
dodam, że mam ustawione, aby pokazywały się tylko gdy jest połączenie oraz odznaczone by pokazywały się, gdy połączenie zostało przerwane
a mimo to ikony są ciągle - jak to zlikwidować? jakiś wpis w rejestrze?
zwyczajnie mnie to wkurza |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2009, 23:45 Re: Ikony sieci na tray - jak zlikwidować?
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Na pasku tray icon w windows ciągle wyświetlają mi się ikony sieci:
- przewodowej 1Gb LAN
- bezprzewodowej WiFi
dodam, że mam ustawione, aby pokazywały się tylko gdy jest połączenie oraz odznaczone by pokazywały się, gdy połączenie zostało przerwane
a mimo to ikony są ciągle - jak to zlikwidować? jakiś wpis w rejestrze?
zwyczajnie mnie to wkurza |
prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz odpowiednie -> z menu wybierasz "Właściwości" -> odznaczasz "Pokaż ikonę w obszarze powiadomień podczas połączenia" -> OK.
Jeśli nie używasz danego połączenia, a ikona pokazuje się w tray'u:
prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz, to które chcesz wyłączyć -> "Wyłącz" -> OK.
Możesz tez ukryć ikonę:
prawy przycisk myszy na pasek zadań -> "Dostosuj" -> wybierz ikonę, która ma być ukryta -> wybierasz "Zawsze ukryty" -> OK -> "Zastosuj" -> OK.
W tym przypadku nie zawsze to działa, bo u mnie gdy chcę aby jakaś ikoną była ciągle widoczna lub zawsze ukryta to Windows i tak robi jak chce... Nie wiem czemu tak się dzieje, ale już przyzwyczaiłem się do tego...
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-02-2009, 19:39
|
|
|
akbi napisał/a: | nie jestem pewien czy o to Ci chodzi ...
panel sterowania/polaczenia sieciowe/ wlasciwosci polaczenia (tego co sie wyswietla) i na dole okna po lewej stronie masz okienkodo odchaczenia (wyswietlanie w trayu czy jakos tak) |
to Arku niestety u mnie nie dziala - juz probowalem mam obie ikony odznaczone i ikona i tak sie wyswietla
[ Dodano: 21-02-2009, 19:40 ]
damiano napisał/a: |
prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz, to które chcesz wyłączyć -> "Wyłącz" -> OK. |
a to zadzialalo - zobaczymy jak bedzie po restarcie, bo kiedys juz chyba to robilem i po restarcie kompa znow sie ikona pokazala
ale przynajmniej jest trop...
myslalem, ze jest jakis wpis do rejestru, ktory to eliminuje |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2009, 09:23
|
|
|
Krzyzak napisał/a: |
[ Dodano: 21-02-2009, 19:40 ]
damiano napisał/a: |
prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz, to które chcesz wyłączyć -> "Wyłącz" -> OK. |
a to zadzialalo - zobaczymy jak bedzie po restarcie, bo kiedys juz chyba to robilem i po restarcie kompa znow sie ikona pokazala
ale przynajmniej jest trop... |
ja zawsze tak wyłączam nieużywane połączenia i jak dotąd nigdy po restarcie ikony nie pojawiały się... Powinno u Ciebie także zadziałać
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|