Piszczenie wyswietlacza komputerka w l200 po 06. |
Autor |
Wiadomość |
Piencu [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2009, 20:13 Piszczenie wyswietlacza komputerka w l200 po 06.
|
|
|
Kurde... czy wy tez to slyszycie, ze ten monitorek potwornie piszczy.
Pytalem w ASO o ten problem, 3 osoby to zglaszaly ale tylko nieliczni to slysza i im to przeszkadza.
Kiedy sie to objawia? jak wylacze radio. Jak radio jest wlaczone to nie slychac tego.
Rozwiazania:
- wata w uszy
- sluchac radia
- zestarzec sie i nie slyszec jak piszczy
Tylko czy tak da sie rozwiazac to piszczenie??
|
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-02-2009, 21:29
|
|
|
Jak jedziesz to też słyszysz piszczenie? |
|
 |
Piencu [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2009, 21:32
|
|
|
Spokojnie do predkosci 80Km/h slychac.
Jak by nie mowic wyciszenie jest spoko i nie za duzo z zewnatrz dochodzi do srodka. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 18-02-2009, 22:37
|
|
|
mi nic nie piszczy oprocz resorow |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Piencu [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2009, 22:41
|
|
|
Resorki na gwarancje?
Zrob radio na off i posluchaj czy piszczy.
Chyba, ze nie slyszysz tej czestotliwosci |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-02-2009, 08:53
|
|
|
Jesli to jest wyczuwalne i slyszalne to od czego masz gwarancje. Popros o jazde z salonowa Elzbieta i porownaj. Jesli bedzie wyrazna roznica sprawa ewidentna. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Blekota [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 09:40
|
|
|
Ja się dziś wsłuchałem i nic nie piszczy, bardziej słychać klekot silnika i pisk podczas wciskania sprzęgła. Może poszło Ci coś z elektryki - jedź do serwisu, weź mechanika osobiście (bo inaczej to stwierdzą że wszystko jest ok) i powinni wymienić. |
|
|
|
 |
Piencu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 10:00
|
|
|
Niedawno odebralem auto z ASO gdzie zostawilem go na naprawe gwarancyjna. Zabrali mi auto na prawie 7 tygodni. Zglaszalem rowniez piszczenie komputerka, ale stwierdzili, ze mam zbyt dobry sluch bo wczesniej tylko 2 osoby to zglaszaly ale oni nie slysza tego i nie da sie tego naprawic.
W przyszlym tygodniu pojade do nich i tak jak proponuje Gene poprosze o porownanie z nowym autem.
Komputerek piszcze nawet jak auto stoi. Taki rodzaj piszczenia slychac w kineskopowych monitorach, ktore sa juz lekko przechodzone i nie trzymaja parametrow. Tyle, ze ten komputerek nie jest kineskopowy... |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 19-02-2009, 10:06
|
|
|
Jak leca w ch. to napisz do wyborczej niech zrobia albercikowi reklame. nie ma wyjscia. |
_________________ nam |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 19-02-2009, 12:01
|
|
|
...cos tam piszczy ale moim zdaniem to nie wyswietlacz ale obok filtra paliwa sa te wszystkie skrzyneczki i z tamtad cos piszczy ale tylko gdy stacyjka jest w pozycji ON przed rozrusznikiem...po wlaczeniu silnika wszystko znika...
pzdr |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 15:20
|
|
|
U mnie też brzęczy, ale cicho.Podczas jazdy dźwięk jest niesłyszalny, słychać tylko na postoju przy wyłączonym silniku. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 16:12
|
|
|
Piencu napisał/a: | Komputerek piszcze nawet jak auto stoi. Taki rodzaj piszczenia slychac w kineskopowych monitorach, ktore sa juz lekko przechodzone i nie trzymaja parametrow. Tyle, ze ten komputerek nie jest kineskopowy... |
Jeżeli zasilacz piszczy to sprawdzić łatwo: w ASO, po jeździe testowej (jak radzi Gene ) poproś elektryka o odłączenie wyświetlacza.
Dla niego to 15 min
Mając wyświetlacz na wierzchu: pisk powinien być lepiej słyszalny, można wtyczkę włączać i wyłączać (a wtedy każdy powinien usłyszeć) ew. stwierdzić: to nie tu |
|
|
|
 |
Piencu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2009, 17:42
|
|
|
Piencu napisał/a: | MMC odpisalo mi, ze jest to uszkodzenie - ale nic z tym nie zrobia
|
Tak: było już... Gwarancja nie obejmuje niewielkich hałasów, nie mających wpływu na bezpieczeństwo jazdy (czy jakoś podobnie) |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 23-02-2009, 18:09
|
|
|
Cytat: | Gwarancja nie obejmuje niewielkich hałasów, nie mających wpływu na bezpieczeństwo jazdy (czy jakoś podobnie) | takie rzeczy tylko w mitsu az spodnie opadaja... |
_________________ nam |
|
|
|
 |
|