Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
27-02-2009, 01:01
Jerrylos - podejrzewam, że mnie oszukał
Autor Wiadomość
dm17
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2009, 13:19   

Skoro podał właściwy numer konta to nie ma opcji żeby kasa zniknęła
koleś nie zapłacił i tyle............... :axe: :axe: :axe:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-02-2009, 13:19   

Najwyraźniej sie nie dogadalismy. To bedzie długa blokada jak widzę.

Swoją droga Darek - odczytaj PW

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2009, 15:01   

ehhhhhh Szkoda że w ciągu 2 tygodni pojawiają się 2 podobne historie.....

Najbardziej jednak szkoda że wpływa to na ocenę całokształtu.....

Cóż.... długo będzie trzeba pracować na to aby znów było cacy :(

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 22-02-2009, 15:45   

Forest_Taft napisał/a:
ehhhhhh Szkoda że w ciągu 2 tygodni pojawiają się 2 podobne historie.....

Najbardziej jednak szkoda że wpływa to na ocenę całokształtu.....

Cóż.... długo będzie trzeba pracować na to aby znów było cacy :(

właśnie dlatego nie można darować nawet małych kwot i postępować zdecydowanie by kolejni wiedzieli co ich czeka gdy będą chcieli kogoś z nas oszukać...

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 22-02-2009, 22:57   

a ja mysle ze skoro gosc zaplacil to nie powinno byc problemu, podsaje nr tranzakcji, bo takowy musi miec i Krzyzak, moze reklamowac w banku, ze pieniazki nie doszly

a jak nie chce podac to znaczy, ze nie zaplacil i kreci :?

co do pomylek bankowych, ja kiedys wplacilem kase na "swoje" konto w oddziale banku i jak sie okazalo po kilku dniach kasjer nie zamknal jakiejs wczesniejszej operacji i kaska poszla do jakiejs milej pani, ktora natychmiast wykozystala prezent jaki dostala :twisted:
bank zwrocil mi pieniazki ale trwalo to troche sorki za OT

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 23-02-2009, 00:11   

Krzyzak napisał/a:
Berni, za silniczek chcialem 40 zl + koszty wysylki

czy mam tu wkleic moje zestawienie transacji zeby uwiarygodnic, ze nic nie doszlo? moge to zrobic w obecnosci akbiego cz kogos innego - na zyczenie

tym bardziej (do saxo płaciłem 300 stąd ta cena)

Nie sądze żeby to było potrzebne - Ty nie masz kasy za części ,a klub ma kolejnego strupa na głowie i tyle :|

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 23-02-2009, 11:37   

Najważniejsze nie odpuszczać..i nie ma tu znaczenia kwota :evil: wg mnie to jednostkowe przypadki, mimo wszystko, i nie wpływają na ocenę forum/klubu :wink:

FIESTA ST150

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2

Wysłany: 23-02-2009, 21:39   

no więc pieniążki dziś wpłynęły
przelew zrobił w sobotę
zgadza się więc, że księgowane to jest najpóźniej następnego dnia roboczego i że 3x mnie oszukał pisząc, że przelew juz wykonał

teraz chciałem byście wy zadecydowali co z takim gościem robimy? - osobiście korciło mnie by dać drugą szansę, ale myślę, że jest krętaczem i się nie zmieni - podobnie jak kolega cubus89, który co rusz wymyślał kolejne terminy zwrotu swego długu
także jestem za wyrzuceniem go z forum i klubu - ale demokratycznie proszę o zrobienie głosowania (Hubert - pomożesz?)
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 24-02-2009, 08:52, w całości zmieniany 1 raz  

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2009, 22:23   

hmmm - generalnie sprawy nie znam i ciężko mi się odnieść ale ze swojego doświadczenia wiem że czasami po prostu ciężko jest szybko zdobyć kaskę. Tak wiem z postów, że się wcześniej umawiał na termin itd ale podam przykłąd zakupu swojego auta ostatnio z USA
umówiłem się z kolesiem na przelew pieniędzy w środę / czwartek. więc musiałem kupić dolki niestety od środy właśnie dolar zaczął rosnąć niebotycznie osiągając wzrosty rzędy 10-15% w ciągu 3 dni. spodziewałem się że po weekendzie dolar na chwilkę odpuści i powiedziałem kolesiowi ze przeleję mu pieniążki najpóźniejw pn ale on jednak prosił więc obiecałem na piątek. Celowo sam przeciągnąłem termin na pn bo byłą to dla mnie gra vabanque. no i w pn dolar odpuścił spadając do poziomów sprzed środy dizęi czemu szybko nabyłem dolki i przesłałem kasę. wiedziałem że z jego punktu widzenia go oszukałem ale tak na prawde dla niego była to zwłoka jednego dnia jeśli chodzi o księgowania itd... i chodziło tu o grubszą gotówkę.
także sam się przyznaję, ze może podobnie postąpiłem przeciągając termin na poweekendzie a nie uważam tego za jakieś oszustwo bo koleś dostał taką samą kasę jak potrzebował a ja za to mogłem wydać KILKADZIESIĄT tysi mniej
mimo, że go uprzedzałem to i tak może to nie jest do końca uczciwe ale nie uważam żeby za coś takiego od razu wyrzucać z klubu. myślę, że trochę tutaj grają emocje więc poczekajmy 2-3 tygodnie i jeśli nadal ta zwłoka będzie taka bolesna to się sam zastanowisz czy warto poruszać temat.
Generalnie wywalić kogoś jest nietrudno - głosowanie - rach ciach zagłosuje kilka osób które sprawy średni oznają a znają tak na prawdę z opisów jednej strony, nie wiedzą jaka jest sytuacja z drugiej. Dlatego od osądzania mamy sądy gdzie każdy ma prawo wypowiedzi a tutaj można po prostu ostrzeć że takie praktyki nie są mile widziane i następna osoba po prostu będzie uważała na takiego delikwenta.

Takie jest moje, oczywiście subiektywne zdanie ;)

[ Dodano: 23-02-2009, 22:25 ]
może troche nieskładnie to napisane ale na szybko

Blondi 
Mitsumaniak
admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
Wysłany: 23-02-2009, 22:28   

Ja co prawda sama nie kupuje części ani innych rzeczy związanych z samochodem ale często kupuje coś przez neta i wiem jak dużo ostatnio naciągaczy.
Krzyzak tu zgadzam się z Tobą. Nie można darować krętactwa bo koleś bedzie uważał że to jest normalne zachowanie. Moim zdaniem musi ponieść jakieś konsekwencje, niestety takie czasy :(
A co do Twojego posta DominoS to jest znaczna różnica między sytuacją jaką ty opisałeś gdzie chodziło o kilka dni i grubą gotówke a przeciąganie terminu spłaty nieco niższej wartości (tak sądze bo nie wiem ile taka część jest warta).

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2009, 23:49   

Blondi, było wcześniej, kilkadziesiąt złotych.
DominoS, przeciągnąłeś o 1 dzien roboczy banku, a nie zmieniałeś kilkukrotnie termin ciągle twierdząc, że kasa poszła.

Mnie osobiście razie niehonorowe podejście do sprawy i takie zwlekanie. A jeżeli ktoś ma problem ze skombinowaniem przez 2 miesiące nawet takiej niewielkiej kwoty to znaczy, że zakupy powinien robić tylko jak pieniądze ma fizycznie przed oczami !! :evil:

ja bym splunął, ot co

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-02-2009, 01:27   

Głosowania nie będzie. Do nastepnego razu, którego jak sądzę nie będzie.

Natomiast wkurza mnie strasznie, że takie rzeczy mają miejsce na Naszym Forum...
Ciekawe co będzie dalej?
A może wprowadzić pośrednictwo Klubu w takich przypadkach? kasa wpłynęła? towar wysłany. Tylko co z fiskusem...?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 24-02-2009, 06:36   

Uwazam, że gdyby nie interwencja Hubeeerta, to tej kasyKrzyzak, by dalej nie miał.
Jak mozna zwlekać 2 miesiące z przelaniem pieniędzy. Takie cos powinnismy tępic z całą stanowczością.
Nie dałbym 2 szansy....

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 24-02-2009, 07:57   

Szansa powinna być bo człowiek się zmienia (dorasta) albo coś innego, może ma problemy o których nie chce mówić, nawet recydywa dostaje szansę.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2

Wysłany: 24-02-2009, 09:02   

w sprawę włączyło się więcej osób prócz Huberta - myślę, że dalej ściemniałby, że pieniądze wysłał i przeciągał sprawę...

sam nie chciałem decydować, bo kierują mną emocje (bardziej) niż rozsądek
już pisałem - ja go skreślam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi