|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie Miski z Kielc sie najczesciej tankuja |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2008, 23:08
|
|
|
kizior555 napisał/a: | Chyba już tam nie tankuj. W galu wg instrukcji jest zbiornik 64l. Jeżeli w Cari jest taki sam, to mają jakieś dziwne litry na shellu. |
o to chodzi ze teoretycznie kolo 60-62 to max w Cari...ale nie 65 ...dobra niech bedzie nawet 65l ale dlaczego zatankowalem calosc i dojechalem na stacje (skoro nie mialem nic )
Nie wiem co robic...jedyna stacja do ktorej jezdzilem
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
kizior555
Mitsumaniak ---
Auto: Pajero 3.2 V68 2005 Dakar
|
Wysłany: 26-06-2008, 00:39
|
|
|
Testu ciąg dalszy. Zalałem 98 neste pod korek. Wrażenie takie, że mniej pali niż na supremie 95 ze Statoil. Przejechałem 173 kilometry i spadła 1 działka wskaźnika paliwa. Wiem, że mało miarodajne, ale wrażenie pozostało . Przejadę 400 km i zatankuję znów pod korek. (na supremie 95 zrobiłem 395 km na 54,3 litra) Zobaczymy, czy wrażenia się potwierdzą. |
_________________ Był: Galant EA5W,
Jest: Pajero III 3.2 DID krótki, Subaru Legacy BR5 2.0. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 13-07-2008, 19:45
|
|
|
...i jak tam kizior555, eksperymenty ze stacjami benzynowymi ??
spalanie wzroslo spadlo?? Jestes w stanie juz powiedziec czy dana benzyna z jednej stacji jest np. lepsza od drugiej benzyny z drugiej stacji..???
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
kizior555
Mitsumaniak ---
Auto: Pajero 3.2 V68 2005 Dakar
|
Wysłany: 02-10-2008, 22:13
|
|
|
Po kilku eksperymentach chyba zostanę przy Neste 95. Spalanie dziwnym trafem mniejsze niż 98 (doszedłem do 16l/100 na 98), na moc nie mam prawa narzekać, Jak uzupełnię spritmonitor-a, to zobaczymy jak to naprawdę z tym spalaniem.
Co do wrażeń:
suprema 98 statoil: nie czuję różnicy w przyspieszaniu w stosunku do Neste 98. Co do jakości i wpływu na silnik trudno powiedzieć. Trzeba by zrzucić dolot, obejrzeć świece, przepustnicę, etc. Przy tej cenie musiałaby być naprawdę super-hiper, żeby ją tankować.
Shell Vpower 95: największe spalanie mi wyszło właśnie na shellu. Może faktycznie coś oszukują na litrach, Robson pamiętasz twoje tankowanie pod korek?
Neste 98: jak do tej pory najlepiej jakość/cena, ze spalaniem trochę gorzej, albo mi się noga za ciężka zrobiła.
Neste 95: to jest paliwo, na którym jeżdżę obecnie. Jakieś 3 zbiorniki już spalone, właśnie wlałem 4-ty i naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia. Osiągi O.K., spalanie prawie O.K. Zobaczymy co robi z silnikem. Czeka mnie wymiana świec, więc będę zrzucał dolot. Przy okazji obejrzę przepustnicę i zobaczymy, jak to wszystko wygląda.
Jeżeli na Neste faktycznie jest paliwo bezsiarkowe spełniające nowe, jeszcze nie obowiązujące normy europejskie (tak podają na stronie), to ja nie widzę powodu, żeby tankować gdzie indziej, zwłaszcza przy tej cenie...
I jeszcze jedna kwestia co do osiągów: Są to moje subiektywne odczucia. Żeby mieć miarodajny wynik, trzeba by na hamownię i to w dodatku przy takich samych warunkach atmosferycznych. (ciśnienie, wilgotność, temperatura) |
_________________ Był: Galant EA5W,
Jest: Pajero III 3.2 DID krótki, Subaru Legacy BR5 2.0. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 03-10-2008, 11:57
|
|
|
o to chodzi ze mialem tak wcale nie jeden raz... W tej chwili to juz nie wiem sam jaki ja mam bak. Wszedzie pisze ze 60 literkow a na shellu wchodzi mi 62...
Ale prawda jest taka ze nie nacialem sie nigdy na tym paliwie, przepustnica jest czysciutka wiec zmieniac stacji nie zamierzam
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
teddybear
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 16vGDI
|
Wysłany: 24-02-2009, 12:17
|
|
|
witam mitsumaniaków. Od neidawna jestem posiadaczem carismy 1.8 gdi ale z tego co widze to wiecej jak 60 litrów do baku nie wejdzie więc sie liczydło za szybko kreci... |
|
|
|
 |
|
|