|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5W 2.5] Pedał gazu troszeczkę się blokuje |
Autor |
Wiadomość |
eddi1977
Forumowicz

Auto: uno 900 :)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:32 [EA5W 2.5] Pedał gazu troszeczkę się blokuje
|
|
|
Czasami w trakcie jazdy jak pedał gazu przez jakiś czas utrzymuję w tym samym położeniu to żeby go dalej wcisnąć napotykam niewielki opór.Mały problem ale ...
Może ktoś miał podobny problem?
Kiedyś miałem podobny problem w seicento z tym że wtedy przycinał mi się w początkowym położeniu jak dłużej postał.Przyczyną był uszkodzony korpus linki od gazu i pewnie syf w środku.Tu jest trochę inaczej poza tym te auta bardzo się różnią.
Nie mogę się doczekać jak będzie cieplej i będzie można coś podłubać przy aucie więc szukam już powodów |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:43
|
|
|
eddi1977 napisał/a: | w trakcie jazdy jak pedał gazu przez jakiś czas utrzymuję w tym samym położeniu to żeby go dalej wcisnąć napotykam niewielki opór |
Jeśli dobrze sobie przypominam to był nie dawno taki temat z tym związany? O jest >>TU<< |
EA5W

|
Ostatnio zmieniony przez czekoladka_1981 24-02-2009, 21:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
miziek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:59
|
|
|
wstrzyknij troche oleju do pancerza linki |
|
|
|
 |
eddi1977
Forumowicz

Auto: uno 900 :)
|
Wysłany: 25-02-2009, 18:04
|
|
|
Rzeczywiście chyba tak to można rozwiązać ale wolałem się upewnić.Dzięki.
Zrobiłem tak i jest poprawa ale spróbuję ponownie jak będę miał strzykawkę z igłą bo inaczej trudno wlać olej pomiędzy korpus a linkę. |
|
|
|
 |
|
|