[MSS 1.6] prośba o ocenę |
Autor |
Wiadomość |
dalszy
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 26-02-2009, 20:30 [MSS 1.6] prośba o ocenę
|
|
|
witam wszystkich serdecznie. jestem tu nowy.
miałem już 2 miśki (colty CA0), teraz zastanawiam się nad ss.
znalazłem coś takiego
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7666978
wiem, że cena jest trochę podejrzana. właściciel wydaje się uczciwy. od razu powiedział, że auto miało robiony przód.
historia dokładnie jest taka:
Gość kupił auto z Niemiec na początku 2004roku, auto miało 3 miesiące, 300km przebiegu i przód walnięty tak, jakby wjechał pod tył tira (nie wyrobił się z hamowaniem). widziałem foto, zrobione zaraz po sprowadzeniu, nie jest źle.
w czerwcu 2004 wstawił sekwencję, nie wiem jakiej firmy. od tego czasu auto użytkuje żona. Żadnych dokumentów potwierdzających przebieg nie posiada niestety.
Nie ma poduszki pasażera (nie wstawił). Maska i lampa lewa wymienione, reszta, czyli zderzak i lewy błotnik 'klepane'. po auto jechałbym i tak z lakiernikiem.
dla mnie najważniejszy jest silnik. zastanawiam się, jak po 72tys na LPG będzie funkcjonował. blacharka-najważniejsze żeby nie był skoszony i zrobiony ''na odwal''.
proszę o szczere opinie, jak najszybciej, gdyż jutro mam wolne i chciałbym po auto jechać (a obecnie przebywam w Białymstoku, więc mam kawałek). aha, Pan przysłał mi więcej fotografii wnętrza, ale też robione na szybko. można z nich ocenić, że pedały i gałka zmiany biegów nie są wytarte, co do kierownicy, trudno powiedzieć.
zastanawiam się nad autem, bo ciężko dziś znaleźć sprzedawcę, który tak uczciwie o 'wszystkim' opowiada...
dziękuję serdecznie i pozdrawiam wszystkich.
ps. może ktoś mieszka w okolicy i zechciałby ocenić auto z bliska? |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 50 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 6077 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 26-02-2009, 22:36
|
|
|
Super znawcą to nie jestem, ale ostatnio trochę SS się naoglądałem. Wygląda ok, chociaż czy przebieg prawdziwy to niewiadomo, w tych autach wnętrza za szybko się nie zużywają. Jeśli typ tyle powiedział to może jakiś uczciwy rodzynek, warto jednak dokładnie sprawdzić auto na miejscu. Mieszkam stosunkowo blisko Chojnic, zdaża się delegacje tam zrobić, ale kurcze wątpie żeby się akurat na dniach trafiła Trzymam kciuki, że jeśli pojedziesz to nie na marne. Pozdrawiam. |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
dalszy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2009, 23:17
|
|
|
dzięki serdeczne, czekam na więcej |
|
|
|
 |
jewiurz
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 112 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 27-02-2009, 09:24
|
|
|
Moje 3 grosze
- to jest wersja Comfort ale szybe przednią ma od zwykłej, bez zielonego paska - obstawiam ze wymieniana
- pod maską bałagan, zobacz na pompe i przewody ABS i przewody klimatyzacji - porownaj z jakims innym jak to powinno wygladac tu jest jakaś masakra..
- wyswietlacz termometru pokazuje jakies krzaki a nie temperature
EDIT:
Wiedziałem ze już go gdzieś widziałem
Tu jest wiecej zdjec KLIK |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 27-02-2009, 09:59
|
|
|
jewiurz napisał/a: | to jest wersja Comfort | A gdzie halogeny ?
jewiurz napisał/a: | Tu jest wiecej zdjec KLIK | Hmm. A tu to on jest BEZWYPADKOWY |
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2009, 10:11
|
|
|
o instalacji gazowej poczytaj TUTAJ |
|
|
|
 |
jewiurz
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 112 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 27-02-2009, 10:11
|
|
|
cns80 napisał/a: | jewiurz napisał/a: | to jest wersja Comfort | A gdzie halogeny ?
|
I gdzie alufelgi? Takie wersje były sprzedawane na zachodzie, taki nasz Comfort tylko bez alu i halogenow, jest tego troche w ogłoszeniach. Co kraj to obyczaj |
|
|
|
 |
dalszy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-02-2009, 11:32
|
|
|
jak powiedziałem, że mam 500km i że przyjadę z mechanikiem i lakiernikiem i żeby powiedział, jeśli coś jest nie tak, to gość powiedział, żeby lepiej nie przyjeżdżać. czyli temat zamknięty. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 27-02-2009, 21:25
|
|
|
zdjęcia rozbitego możesz wysłac na xjacobs@wp.pl, to ja je wrzuce:)
tak swoją droga, to ten misiek jest już dobre pół roku na otomoto |
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 27-02-2009, 21:40
|
|
|
To i ja 3 grosze
- przewody hamulcowe od strony abs idą w powietrzu i przed zbiorniczkiem wspomagania .a powinny być na fartuchu i za zbiorniczkiem wsp.
- nie umocowany przewód klimy na fartuchu
- i wydaje mi się że ma coś w rodzaju zacieku nad tabliczką znamionową i za duże nity w samej tabliczce |
|
 |
|