Przesunięty przez: lukasz12 31-01-2010, 13:36 |
tarcze EBC |
Autor |
Wiadomość |
kotomi
Forumowicz
Auto: Sigma 12V kb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2009, 21:37 tarcze EBC
|
|
|
Witam. Musze zmienic tarcze hamulcowe z przodu. Czy ktos moze coś powiedzieć o tarczach EBC? Wpadła mi w oko ich oferta a nie spotkałem sie jeszcze z ta firmą. Bede wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2009, 09:37
|
|
|
Witam tarcze nie są złe jeśli jeździsz jak dziadek 70 letni ale raczej w to wątpię tarcze będą się sprawować do momentu do kiedy nie będziesz nagle musiał hamować ze 180km do np 90 wtedy już są przegrzane chociaż nie muszą
powiem tak odradzam zakup tych tarcz i proponuje dołożenie jeszcze kilku groszy i zakup brembo wytrzymają wszystko i dłużej posłużą
po prostu znam to z autopsji i takie jest moje zdanie |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2009, 21:49
|
|
|
Nie znam tych tarcz ale zgadzam się z Kusior 1975 bo co drogie to tanie, tzn. kupisz tanio potem zaczną bić i toczenie i kasa i potem znowu i żywotność spada, a tak dobre bez problemów posłużą ci ładnych parę lat.(jednym słowem do tanich musisz potem doliczyć koszty toczenia po znajomości 30zł -> 50 za 2 szt + plus oczywiście zdjęcie kół zacisków i nowe klocki około 100 lu więcej zł,twój czas czy jak nie sam to komuś znowu za to trzeba zapłacić - chyba rachunek jest na korzyść lepszych) |
|
|
|
 |
kotomi
Forumowicz
Auto: Sigma 12V kb
|
Wysłany: 02-03-2009, 10:01
|
|
|
sprawa jest załatwiona - kupiłem tarcze brembo i klocki ATE. Co do ceny. Za brembo zapłaciłem mniej niż za EBC. Delikatnie docierałem tarcze i klocki i mam nadzieję, że będa się całkiem dobrze sprawować. Pozdrawiam i dzieki za info |
|
|
|
 |
BartekWu
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Diamante, 6G72 DOHC
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lis 2008 Posty: 106 Skąd: Podwarszawa
|
Wysłany: 02-03-2009, 13:11
|
|
|
To i ja się podepnę w temacie klocków. Wziąłem swoje stare wymontowane, zabrałem do sklepu, gościu sprawdzał w katalogu Sigmy, jeszcze przymierzył nowe klocki do starych..i okazało się w trakcie montażu że nie pasują. Są za szerokie mimo że obrys się zgadza.
No i teraz moje pytanie brzmi - o co chodzi ? Klocki wg. katalogu miały okazały sie takie jak od pajero, a w rzeczywistości powinny być takie jak od Eclipse, Galanta, Space Runnera i Space Wagona. Totalnie porąbane te hamulce u mnie są... |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2009, 19:00
|
|
|
Szerokie w sensie grubości okładziny? Bo jeśli tak to normalne. Tłoczki trzeba cofnąć za pomocą siły, wtedy wkładasz nowe klocki i jest gitara Tylko czasami nie odkręcaj odpowietrznika bo wpuścisz powietrze do układu hamulcowego i będzie dużo więcej pracy. |
|
|
|
 |
|