Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi
Autor Wiadomość
Wojti
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2009, 11:34   Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi

Mam prośbę ! Poszukuję ramie do tylnej wycieraczki do Lancera Kombi. W ASO ok. 300 zł. do tego na zamówienie. Ktoś się po prostu nudził i na parkingu mi ją połamał. Może ktoś jest mi w stanie pomóc - z góry dziękuje. Istnieje jakiś zamiennik ?

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-02-2009, 13:57   

mi przypadkiem zlamal kolega, tydzien czekania i fura kasy na rachunek kolegi :twisted:

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 28-02-2009, 00:19   Re: Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi

Wojti napisał/a:
W ASO ok. 300 zł. Istnieje jakiś zamiennik ?

Niestety nie ma zamiennika. Co do ceny w ASO, taka już jest, nie tylko do Lancera.Do Yarisa kosztuje podobnie :evil: Szukaj na Allegro jest tam kilka rozbitków może coś upolujesz.

Wojti
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2009, 15:15   

Jak myślicie można spróbowac od innego auta (marki) ?. Tak pytam może ktoś z forumowiczów próbował.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 02-03-2009, 15:33   

Wątpię

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 02-03-2009, 16:28   

Dlaczego watpisz? Jak uda ci sie znalesc pasujaca na dlugosc i z ta sama srednica na srube to warto sprawdzic. wycieraczka to nie skomplikowany uklad elektroniczny jak ci sie uda ja przykrecic to moze byc.

wogole to powiedz w ktorym miejscu masz ja zlamana moze z dwoch zlozymy jedna :D
mi sie zlamala zaraz za przegubem

.
Ostatnio zmieniony przez Pawel`85 03-03-2009, 13:09, w całości zmieniany 2 razy  

sla 
Forumowicz

Wysłany: 02-03-2009, 22:04   

Pawel`85 napisał/a:
wycieraczka to nie skomplikowany uklad elektroniczny jak ci sie uda ja przykrecic to moze byc.

Tylko warto żeby to jeszcze wyglądało w miarę estetycznie i miało odpowiedni docisk.

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 02-03-2009, 23:27   

za docisk odpowiada sprezyna wiec sprezyne moze sobie przelozyc.
poza tym to tylko wycieraczka

sla 
Forumowicz

Wysłany: 03-03-2009, 10:23   

Pawel`85 napisał/a:

poza tym to tylko wycieraczka

Na wygląd całości składają się same drobne elementy, a jedynym ładnym widokiem w tym samochodzie jest tył, po co więc i to zepsuć. Każdy oczywiście zrobi jak zechce.

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 03-03-2009, 13:08   

sla ale nikt nic nie chce psuc. Tylko oryginalna wycieraczka sporo kosztuje. Mi zlamal kolego i zobowiazal sie odkupic wiec spoko. Mieszkam na Islandii i tutaj az tak tej ceny nie odczuwasz a w PL jak bym mial zaplacic 300zl to bym sie zastanowil.
Dlatego pytam wojti w ktorym miejscu zlamala ci sie wycieraczka moze z dwuch uda sie zlozyc jedna. Ja mam juz nowa wiec ta zlamana moge oddac. A wycieraczke mozna rozlozyc w polowie jest zawias. jak widac na zdjeciu w poprzednim poscie.

Wojti
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2009, 22:25   

Dzięki kolego ale nie da sie tego samemu naprawić. Widać muszę kupić jesdnak w ASO.

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 07-03-2009, 22:41   

czemu sie nie da? jesli masz zlamane w innym miejscu niz ja znaczy sie blizej mocowania to mozna z dwoch zlozyc jedna. wiem bo ja rozdzielilem wycieraczke na dwie czesci.
Ale jesli nie chcesz to sie nie bede narzucal.

mandrzejewski1 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1,6 2004
  Wysłany: 23-03-2009, 17:53   Re: Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi

Wojti napisał/a:
Mam prośbę ! Poszukuję ramie do tylnej wycieraczki do Lancera Kombi. W ASO ok. 300 zł. do tego na zamówienie. Ktoś się po prostu nudził i na parkingu mi ją połamał. Może ktoś jest mi w stanie pomóc - z góry dziękuje. Istnieje jakiś zamiennik ?

W moim przypadku pracownik działu części zamiennych połamał ramię wycieraczki...
Wydawało mu się, że jest to rozbieralny element. Ciekawe...mistrzostwo za znajomość tematu-ASO Baranowo.
Teraz muszą naprawić na koszt własny.
Pozdrowienia.

.TM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Wysłany: 23-02-2011, 16:31   

Potrzebuję zrobić coś z ramieniem przedniej wycieraczki od strony kierowcy, z którego po 6 latach eksploatacji odpadła częściowo farba (samo ramię działa jak należy). Znacie sposób na zregenerowanie takiego ramienia, pomalowanie (czymś?) żeby nie wyglądało tak kiepsko jak wygląda teraz?
Drugim wyjściem jest zakup nowego ramienia. W ASO cena jest kosmiczna więc temat odpada, używane w dobrym stanie też raczej ciężko jest znaleźć, a czy spotkał się ktoś z zamiennikiem i czy w ogóle taki występuje?

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 23-02-2011, 16:37   

Ja zeszlifowałem troche biały nalot i pomalowałem sprejem. I od 2 lat prawie nic się z tym nie dzieje.

Odpowiedz do tematu