|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] katalizator |
Autor |
Wiadomość |
gregory [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2009, 16:48 [C62A 1.5] katalizator
|
|
|
Lancer 1,5 GLXi, 8v, wielopunktowy z "katalizatorem". Od około dwóch tygodni spadek mocy, sprawdziłem wszystko i dopiero dzisiaj zauważyłem wydobywające się spod autka spaliny. Gdy tam zajrzałem WŁOSY STANEŁY MI DĘBA. Obudowa katalizatora puściła na spawach, wydobywają się spaliny a ogień jak z pieca. Pytanie: czy ktoś zamiast katalizatora montował strumienice i jaki są tego koszty, jak po zmianie z mocą autka itd.? http://forum.mitsumaniaki.../icon/icon8.gif |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 04-03-2009, 11:19
|
|
|
UUU no to zrób to jak najszybciej. Ja w swoim wywaliłem kata i wstawiłem zwykłą, solidną rurę, która została dospawana do fabrycznych mocowań kata, który został wycięty i wszystko ładnie śmigało. Nie ma metalicznego dźwięku, a przyrost mocy zależy od tego jak uszkodzony jest kat. Jak wywalisz zdrowego kata to wstawienie strumienicy nie da raczej przyrostu mocy. Jeśli kat był przyczną duszenia silnika to owszem. |
|
|
|
 |
gregory [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2009, 09:47
|
|
|
sprawa rozwiązana, nie palił mi na drugi i trzeci cylinder, paliwo dostawało się do katalizatora i tam się spalało. Po wymianie "nowych świec na nowe" i regulacji zapłonu wszystko jest O.K. |
|
|
|
 |
|
|