Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiele pytan L3004wd
Autor Wiadomość
rozekg
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 21:09   Wiele pytan L3004wd

Witam Panowie! Troszke się rusza w temacie L300 4x4. Ja mam kolejne pytanka.
1. Na wiosne przymierzam się do zakupu felg. Czy rozstaw srub jest taki jak w pajero? Jakie kola maksymalnie można władować?
2. Czy to auto przy prędkościach powyżej 80km/h jest w srodku takie hałaśliwe czy to problem tylko mojego?
3. Czy ktos próbował zamontowac do niego intercooler? W pajero te silniki występowały i za granica są specjalne zestawy do adaptacji intercoolera do l300. Jak by się uparl to można to zrobic ale gra chyba niewarta dla tych 10 koni.
Dzieki za odpowiedzi
tak wyglada zestaw

Albert_N 
Nowy Forumowicz

Auto: L300 4x4
Wysłany: 25-02-2009, 16:18   

czesc !
Ad. 1 rozstaw srub jest taki sam jak w Pajero. W zasadzie seryjne felgi od L300 4x4 byly stosowane w Pajero I generacji. Maxymalny rozmiar bez ingerencji blacharskiej to 235/75R15 czyli 29 cali, ew. 30x9.5 R15 ale nie wiem czy nie bedzie trzeba podkrecic drazkow troche. Do 31 cali trzeba miec lift i podciete narozniki drzwi.
Ad. 2 W moim autobusie glosno robi sie powyzej 100 km/h, ponizej tego da sie zyc, a powyzej i tak sie prawie szybciej nie jezdzi ze wzgledow ekonomicznych ;)
Ad. 3 wiem ze koledzy z forum delica.ca zakladali intercoolery, jest troszke pracy z tym ale jest to wykonalne. Polecam tamto forum, duzo tematow ze zdjeciami i dokladnym opisem.

Postaram sie wrzucic pare fotek mojego bolida.
Pozdrawiam,
Albert

rozekg
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2009, 14:23   

Dzieki za odpowiedz i z ciekawoscia czekam na fotki.
Pozdro!

[ Dodano: 25-03-2009, 15:22 ]
Panowie co radzicie. Turbina zalana olejem. Dać do regeneracji czy kupic używana w dobrym stanie? Turbospręzarka jak się orientuje taka sama jak w L400, L200 (tylko nie wiem do którego roku) i pajero. Do którego roku do silnika 4d56 montowali ta sama turbinke co do L300?

Odpowiedz do tematu