Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:45 |
Galancik od Mitsumaniaka |
Autor |
Wiadomość |
neverluk
Nowy Forumowicz
Auto: Corolla 1.8D "wół roboczy
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2009, 12:47 Galancik od Mitsumaniaka
|
|
|
Witam co sadzicie o tym Galu poniewaz widac po forum ze uzytkownikiem jest MITSUMANIAK... Warty ??http://moto.allegro.pl/item551717424_mitsubishi_galant_2_5_v6_narditorino_duzo_zdjec.html <- po postach widze ze to juz 3 galant i teraz prosba o rade do was. Jak mozna skrzynie sprawdzic czy w ASO to moga sprawdzic w jakiej jest kondycji ?? |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 13:12
|
|
|
neverluk, Myślę że warto.
Masz porobione wszelakie zdjęcia mogące pokazać zużycia w różnych dziwnych miejscach: pedały, fotel itp.
Dodatkowo masz możliwość napisania do kolegi i poproszenia o zdjęcie dowolnej części tegoż auta.
Nie wiem jak to jest z automatami więc co do skrzyni to Ci nic nie powiem.
Zdjęcia które tam masz: szczeliny między elementami (specjalnie porobione zdjęcia) ok. Kolory elementów (zdjęcia całości) ok.
Tapicerka (ok)
generalnie nie ma się czego czepić i nie piszę tego ze względu na to że mitsumaniak. Masz zdjęcia z których nic nie można się czepić......są dokładne i takie które pokazują wszystko.
Co do serwisów......też wypisane co i jak. Decyzja należy do ciebie, ale ja jak bym miał taką kaskę to bym go wziął.
Rozpisywał się nie będę......wie jakie zdjęcia zrobić....były tematy o rdzewiejących kielichach....masz foty......szczeliny itp....wszystko co ja bym obejrzał widać.....a skrzynia....nie wiem....ale stan zadbania auta może świadczyć o tym ze jest dobra. |
|
|
|
 |
KamilR10
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 791 Skąd: Okolice Międzyrzecza
|
Wysłany: 09-02-2009, 17:02
|
|
|
Ja bym się długo nad takim egzemplarzem nie zastanawiał. Tak jak kolega pisał na zdjęciach nie ma do czego się przyczepić. Auto naprawdę warte uwagi!! |
_________________ Mitsubishi Galant GLS 2.0 97r - Sprzedany
Mitsubishi Galant Avance 2.5 V6 03r - Jest
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60097
 |
|
|
|
 |
neverluk
Nowy Forumowicz
Auto: Corolla 1.8D "wół roboczy
|
Wysłany: 09-02-2009, 17:21
|
|
|
Prawda jest taka ze najbardziej to boje sie skrzyni biegow poniewaz Tiptronic to wieksza wartosc samochodu. ?? W ASO to sie uda sprawdzic ?? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:34
|
|
|
Włascicielem istotnie jest MitsuManiak - yrdn - zarejestrowany na Forum. Szkoda, że tu nie wystawił. O samochodzie można poczytać w Nasze Miśki. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:35
|
|
|
neverluk, Myślę że napisanie emaila do sprzedającego będzie najlepszym rozwiązaniem. Wydaje mi się że komputer ma coś do skrzyni, więc jak komputer to i zdiagnozować się da.....Ale głowy za tą teorię nie dam.
Pisz do sprzedającego i myślę że on nie będzie miał oporów przed takowym sprawdzeniem. |
|
|
|
 |
yrdn
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Cze 2006 Posty: 216 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:52
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Włascicielem istotnie jest MitsuManiak - yrdn - zarejestrowany na Forum. Szkoda, że tu nie wystawił. O samochodzie można poczytać w Nasze Miśki. |
Dlaczego tak bezosobowo? To, ze sprzedaje Mitsu nie znaczy, ze sie z Mitsumaniakami
rozstaję. Szukam oszczędności więc pewnie wrócę do pierwszego Mitsu, Lancerka 1.3...
I faktycznie, najpierw trzeba pokazac bylo pośród braci... Przepraszam.
Juz to naprawiam. Zapomnialem jedynie dodac, ze cena jest do negocjacji |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:53
|
|
|
yrdn, a bo nie byłem pewny czy zaglądasz na Forum |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:57
|
|
|
A ja poświęciłem się i znalazłem temat o galu autorstwa kolegi yrdn.
>>>>KLIK<<<< |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-02-2009, 14:36
|
|
|
ciekawa jestem jaka jest cena końcowa, bądź minimalna tego auta |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
cerber [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2009, 21:06
|
|
|
A ja mam takie małe pytanko odnośnie zdjęcai z aukcji gdzie widać komorę silnika
Gdzie na tym zdjęciu widać pompę układu hydraulicznego sprzęgła ( powinna być przy kielichu - a nie ma)
Upss zapomniałem że to automat he he he |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 10-02-2009, 21:17
|
|
|
cerber napisał/a: | A ja mam takie małe pytanko odnośnie zdjęcai z aukcji gdzie widać komorę silnika
Gdzie na tym zdjęciu widać pompę układu hydraulicznego sprzęgła ( powinna być przy kielichu - a nie ma)
Upss zapomniałem że to automat he he he |
bo jest zupełnie zbędna --> automat tiptronic |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
mpazera
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5v6 SportEdition 99r
|
Wysłany: 09-03-2009, 13:54
|
|
|
Widziałem tego galancika jakis czas temu na allegro, ale wtedy jeszcze bardzo kurczowo trzymałem się decyzji, że chciałbym autko młodsze, rocznik od 2000 wzwyż. I tuaj pytanie Z jakeigo rocznika najlepiej kupić galanta, czy roczniki 1998 i 1999 sa godne uwagi ? Pewnie wszsytko zależy od tego jak dbał o niego właściciel. Jak to jest z Waszymi galantami ?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 09-03-2009, 14:24
|
|
|
mpazera, tez chciałbym młodszy. Moje zdanie: nie patrz na rocznik tylko na stan auta... To tak samo jak patrzeć na przebieg licznikowy.... |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
berti [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2009, 16:06
|
|
|
mpazera napisał/a: | Widziałem tego galancika jakis czas temu na allegro, ale wtedy jeszcze bardzo kurczowo trzymałem się decyzji, że chciałbym autko młodsze, rocznik od 2000 wzwyż. I tuaj pytanie Z jakeigo rocznika najlepiej kupić galanta, czy roczniki 1998 i 1999 sa godne uwagi ? Pewnie wszsytko zależy od tego jak dbał o niego właściciel. Jak to jest z Waszymi galantami ?
pozdrawiam |
Ja kupiłem ponad rok temu rocznik '99, ale auto było w idealnym stanie, świży import ze Szwajcarii, z dobrze udokumentowanym przebiegiem 145 tys. km. Do dzisiaj jestem więcej niż b. zadowolony |
|
|
|
 |
|