Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Automatyczna antena a radio w Galancie
Autor Wiadomość
SZYNA 
Mitsumaniak
a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2009, 14:38   Automatyczna antena a radio w Galancie

Tak przeglądam forum, wyszukuje i nic nie udało mi się znaleźć odnośnie zależności wysuwanej anteny a radia - chyba, że coś słabo szukam :)

Czy każde radio posiada złącze sterowania taką automatyczną anteną? Bo chciałem wymienić starego kaseciaka na coś z USB a boję się, że będę musiał coś kombinować i podłączać zasilanie anteny np. pod stacyjkę.

Przy okazji zapytam też o radio, na początku chciałem Sony a konretnie to takie coś:
http://allegro.pl/item566..._2008_roku.html
Ma Bluetooth i USB więc wszystko co mi do szczęścia potrzeba, nie mam jakiś wygórowanych wymagań jeśli chodzi o brzmienie, sprzęt ma po prostu grać ale jak poczytałem opinie o Sony to chyba dam sobie z tym spokój.

Później spodobał mi się ten Clarion:
http://allegro.pl/item567...tooth_i_sd.html
Wygląda ładnie, ma Bluetooth a bez USB bym przeżył mając czytnik kart SD ale to radio nie ma czytnika CD!!! Zatem odpada

Teraz to już mi nie zależy na jakiś wynalazkach, chcę tylko USB i w miarę dobre brzemienie więc zastanawiam się tak pomiędzy tymi dwoma:

Pioneer
http://allegro.pl/item570...design_f_v.html

Kenwood
http://allegro.pl/item571...dgoszcz_fv.html

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 09-03-2009, 16:55   

napisze ci tak .... ja po kupnie radia Sony CDX-GT31U przestałem używać CD-ków ( tylko spontanicznie bo mam 3 oryginalne płyty HIM-a to sobie słucham :twisted: ) podłączyłem PenDrive-a 4GB , wrzuciłem full muzy .... i śmiga do tej pory

ja polecam SONY :wink: bez awaryjne radio na LATA .....

SZYNA napisał/a:
Czy każde radio posiada złącze sterowania taką automatyczną anteną?

tak każde , pod ten kabelek tez się podłącza np. wzmacniacz :wink:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-03-2009, 16:55   Re: Automatyczna antena a radio w Galancie

SZYNA napisał/a:

Czy każde radio posiada złącze sterowania taką automatyczną anteną? Bo chciałem wymienić starego kaseciaka na coś z USB a boję się, że będę musiał coś kombinować i podłączać zasilanie anteny np. pod stacyjkę.

Z tego co wiem to standard ISO to przewiduje. Prawdopobnie będziesz potrzebował przejściówkę japan mistu -> ISO.

A co Ty chcesz o Sonówke? Co z nimi nie tak? Jak dla mnie fajne radio.

Krzychu

SZYNA 
Mitsumaniak
a nawet dwóch

Wysłany: 09-03-2009, 19:40   

Nie powiem, że Soniak źle mi się kojarzy, wręcz przeciwnie, jak do tej pory wszystko co mi wpadało w ręce z tej firmy było wysokiej jakości i w zasadzie nic nie mogę temu sprzętowi zarzucić, ale jak czytam wypowiedzi typu "sony to mediamarktowe niskobudżetowe badziewie" to wydaje mi się, że coś musi w tym być

Nie jestem żadnym audiofilem, ale nie chciałbym też mieć byle czego dlatego pytam o radę. Najczęściej zachwalane są Apline i Pioneer. Na te pierwsze mnie nie stać na 100% bo za 500 zł nawet nie kupię nic co ma USB na przednim panelu. Pioneer jest już bardziej realny, ten który podawałem w pierwszym poście może nawet być choć patrząc z drugiej strony jak dołożę niecałą stówkę to kupię Sony ze wszystkim co chciałbym mieć i weź tu bądź człowieku mądry :?

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-03-2009, 20:10   

SZYNA napisał/a:
z drugiej strony jak dołożę niecałą stówkę to kupię Sony ze wszystkim co chciałbym mieć

No to masz odpowiedź a tam alpine i pioniery to może i audiofile mówią, potem to pseudo audiofile powtarzają, a ci co nie mają ucha dalej.... A Sony robiło dobrzy sprzęt i robi a ten model jest dość ciekawy. Sony na fajny dźwięk dla przeciętnego użytkownika i to jest moje zdanie. Sprzęt dobrej jakości i żywotny a w tym modelu bardzo funkcjonalny.

Krzychu

SZYNA 
Mitsumaniak
a nawet dwóch

Wysłany: 09-03-2009, 23:14   

Dobra krzychu, namówiłeś mnie :mrgreen: decyduje się na soniaka :lol:

A tak na marginesie dodam, że ceny w saturnie we Wrocławiu są niższe niż na allegro, aż nie chciało mi sie wierzyć. Co prawda jest to kilkanaście złotych ale jednak. I nie chodzi tylko o jeden wybrany model a wiele i to różnych producentów. Czyżby w marketach był sprzęt gorszej kategorii??

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2009, 09:48   

Nie sądzę. Po pierwsze allegro trzeba płącić za sprzedaż i to nie mało. Po drugie jak market bierze 5 palet takich radyjek to ma inna cene zakupu. A jak ma tego dużo nie sprzedają za często to obniżają po kosztach.

Odpowiedz do tematu