Przeguby zewnętrzne |
Autor |
Wiadomość |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 18:53
|
|
|
zadzwon do japaneze (nr poszukaj na forum) na 99,99proc bedzie mial albo zalatwi |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 26-05-2006, 21:34
|
|
|
no ale i tak nie obedzie sie bez tego ze musisz policzyc ilosc zebow na polosi - niby sa dedykowane do carismy przeguby, ale ja mialem 2 i dopiero za 3 razem pasowal |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 14:01
|
|
|
widzisz, tak jak napisal Matejko - w obrebie modelu sa rozne opcje wiec nikt nie poda
Ci danych na 100proc pewnych. tak jak mowilem zadzwon do japaneze (ale w poniedzialek )
on ten typ poda Ci po VIN'ie wiec raczej bedzie sie zgadzal (chyba ze posiadacze cari mowia inaczej) |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 27-05-2006, 14:08
|
|
|
adams12 napisał/a: | Ci danych na 100proc pewnych. tak jak mowilem zadzwon do japaneze (ale w poniedzialek )
on ten typ poda Ci po VIN'ie wiec raczej bedzie sie zgadzal (chyba ze posiadacze cari mowia inaczej) |
nie poda - jedynie co to moze zasugerowac tak jak mnie i odsylalem, a youngi tez wymienial
fular jesli masz choc odrobine zylki mechanika to sam przeliczysz ilosc zębów w polosi, bo zewnetrznych to ma 25 - a wew. powinienes policzyc jak sciagniesz oslone - mozesz tez troszke zbic przegub |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 28-05-2006, 23:49
|
|
|
Na www.przeguby.pl jest za 229zł (do 1.8 z ABS) wymiary podane |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2005 Posty: 635 Skąd: Łódź/Gdańsk
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:11
|
|
|
Wymieniałem przeguby niedawno i powiem tyle... POLICZ ZęBY !!! a Japaneeze na pewno załatwi Ci odpowiednie. To jedyne wyjście, mnie dopasował dopiero za drugim razem, a też mam Cari 2000r z ABS. |
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 20-08-2007, 11:14
|
|
|
W związku z tym, że coś mi hałasuje(takie tyk,tyk, tyk...) podczas jazdy przy skręcaniu przede wszystkim w prawo choć w lewo też czasami to podejrzenie padło na któryś przegub.Tak do końca to nie ma pewności ale czytając ten post prosiłbym o kilka podpowiedzi.
1.Jak można sprawdzić i mieć pewność że hałas pochodzi od przegubu i czy zewnętrzny czy wewnętrzny ?
2.Jak sprawdzić ilość zębów czy tylko wystarczy wejść do kanału i zdjąć osłonę(manszetę) ?
3.Moze ktoś ostatnio kupował u Japaneze i zna koszt ?
4.Mój mechanik twierdzi ze w japońcach jest problem z wymiana przegubów, i nieraz musiał ciąć półoś aby wymienić.W Cari jeszcze nie robił więc powiedzcie czy mogą byc tego rodzaju problemy... |
|
|
|
 |
|