Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Tempomat - działa ale kapryśnie ??
Autor Wiadomość
Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-09-2006, 00:49   [1G 90-94] Tempomat - działa ale kapryśnie ??

Witam jak w tytule tempomat w 1G GS 2,0 DOHC 93 r.p. w. EU działa ale jak chce - nie zawsze, włącznik na dzwigni od wycieraczek zaświeca się ale po wciśnięciu przycisku uaktywniającego temp. nie zawsze zapala się kontrolka CRUISE i nie działa.
PYTANIE: czy to wina włącznika (dzwigienki) i czy da się ją rozebrać czy trzeba kupić nową (używkę ewentualnie)??
Jeśli kotś ma schemat do tempomatu do Eclipse to poprosze ja jakoś nie mogę znaleść, znalazłem do Sigmy do Gala ale do Klipera nie bardzo mi idzie :(
Z góry dziękówa za pomoc :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 28-02-2009, 19:33, w całości zmieniany 2 razy  

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 23-09-2006, 16:33   

Jeśli się nie mylę to tempomat nie zadziała poniżej 50/godz. :?

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 23-09-2006, 20:44   

Ja myślałem że poniżej 80 i tylko na piątym biegu próbowałem w różnych sytuacjach raz działa raz nie pieron go wie jakbym mił jakiś schemat abo zdjęcia i opis to mógłbym pokukać

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Wysłany: 25-09-2006, 11:48   

Przede wszystkim musisz posprawdzać złącza konektorowe i gumowe wężyki czy są szczelne one mają b. duży wpływ na działanie tempomatu .A propo załanczania i predkości tempomatu to wczoraj sprawdzałem i potwierdzam ok.50/godz.obojętnie na którym biegu byle do przodu. :lol:

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 25-09-2006, 13:43   

piotruś, oki tylko nie bardzo wiem co sprawdzać jakbyś był kolego tak uprzejmy (widze że też masz 1g) zrobić zdjęcia w/w elementów i wrzucić tu albo mi na mój e-mail PLEASE !!!!

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Wysłany: 25-09-2006, 17:39   

G :? dybym miał cyfrówkę chetnie bym tak zrobił .-ale w tym sęk . ale jeśli poszukasz na forum to są schematy do podciśnienia .bodajże showel wrzucał. :|

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 25-09-2006, 19:07   

szkoda no cóż poszukam dalej dzięki za chęci :)

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

ciechan
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2006, 20:33   

jak cos znajdziesz to daj znac, ja tez chetnie skorzystam bo moj tempomat tez cos swiruje ;)
slyszalem, ze moze to byc sprawa jakiejs linki od gazu, musze na spokojnie zajrzec pod maske o co tam chodzi...

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2006, 21:27   

adaho_krak napisał/a:
nie zawsze zapala się kontrolka CRUISE i nie działa.

Nie znam szczegółów problemu, ale z moich doświadczeń z 3 autami wynika, że czasem tempomat zwyczajnie się nie załączy, jeżeli nie ustabilizuje się dostatecznie dobrze prędkości jazdy przed jego włączeniem.
A jak już się włączy to działa ok?
A zawsze się wyłącza, jak chcesz?

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 25-09-2006, 22:58   

zulu napisał/a:
A jak już się włączy to działa ok?
A zawsze się wyłącza, jak chcesz?

Jak się włączy działa ok i zawsze się wyłącza jak chce tzn. poprzez naciśnięcie hamulca i przy włączeniu opcji resume wraca do danej prędkości bez problemu w moim eclipse włącznik tempomatu jest przy kierownicy w włączniku zespolonym w dzwigni do wyciraczek i tak z boku naciska się przycisk do aktywowania tempomatu po uwczesnym załączeniu go przekręceniem dzwigni jak przekręce dzwignie zaświeca się lampka gotowości ale jak nacisne przycisk aktywujący nie zapala się opcja CRIUSE i ogólnie zero reakcji stawiam na przycisk aktywowania ale nie brałem pod uwagę ustabilizowania prędkości i stąd mój post i wasze cenne uwagi za co dzięki i proszę o więcej jeśli ktoś jeszcze coś ma do napisania chętnie poczytam jutro postaram się zrobić zdjęcie całego włącznika i je tu wrzuce jak tylko czasu styknie

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

beben1982
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2009, 21:14   

może ktoś mógłby zrobić jakieś fotki tych wężyków od tempomatu i przewodów bo sam mam problrm z tym ale nie za bardzo wiem za co się wziąść

tanaka 
Forumowicz

Auto: eclipse 2.0 G1
Wysłany: 11-03-2009, 15:21   

http://img7.imageshack.us/img7/193/tempomat2.jpg

http://img7.imageshack.us...ge=tempomat.jpg

do tej banki w drugim linku wezyk ma wchodzic od strony blotnika na zdjeciu go nie widac po sie przerwal i lezy gdzies na silniku

beben1982
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2009, 21:15   

wielkie dzięki kolego

Odpowiedz do tematu