|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Wypadek potłuczone lusterko |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2009, 14:21 [Cari 1.8 GDI] Wypadek potłuczone lusterko
|
|
|
Witam.
Wracajac dzis z pracy głupawa kobieta zdecydowała sie wyprzedzic busa, no i tak sie stało ze ja jechałem z przeciwnej strony ,nie było czasu na hamowanie, jednak babsztyl sie zmiescił ,ale przejechał tak blisko ze uderzył we mnie lusterkiem Jej lusterko ( fiat Punto ) rozpadło sie na 100000 kawałków, moje zas złozyło sie, uderzajac w szybe, w wyniku czego wypadło lusto i zbiło sie . Oczywiscie jak w UK przystało babsztyl uciekł z miejsca wypadku a ja zostałem z wiszacym na jakims przewodzie lusterku. W wyniku wydarzen postanowiłem ze za nia pojade, i szybko przykleiłem lusterko nawet nie patrzyłem jakie sa szkody , ale było juz za pozno babsztyl uciekł !
teraz mam pytania:
1 zamówiłem sobie szkło, nawet nie było drogie co mnie zaskoczyło, tylko ze nie było informacji dokładnie czy do carismy GDI czy do zwykłej , pytam czy jest jakas roznica ? wydaje mi sie ze nie, ale nie chciał bym sie rozczarowac !
2 jak to lusto jest mocowane? tzn. Jak je wyjac, i jak wsadzic nowe, bo w akcie desperacji poprostu przykleiłem to na miejscu i chciałem babe gonic, a teraz nie wiem jak to rozebrac nie chce pogorszyc sytuacji
3 lusterko sie trzyma na słowo honoru, tzn ma jakis luz na boki i drga podczas jazdy, czy to oznacza ze cos w srodku mogło sie połamac ? i czy dotrwa do czwartku ?
dzieki za pomoc
foty:
Pekło z zewnetrznej strony miedzy czerwonymi punktami
no i masakra
 |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1928 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 13-03-2009, 15:19
|
|
|
Nie ma różnicy w lusterkach, czy zwykła, czy GDI. Jeśli chcesz wyjąć samo szkło to jest przyklejone na taśmę dwustronną na plastykowej płytce. Do usunięcia przyda się suszarka i podgrzanie szkła, jest i tak potłuczone, więc nic więcej sie nie stanie.
Jak chcesz odkręcić całe lusterko to przekręć jak do złożenia i odkręć dwie śruby. Łatwiej będzie naprawiać w pomieszczeniu.
Niestety mogło sie coś więcej połamać, a czy dortwa do czwartku to pewnie nikt nie wie, bo może znowu ta kobieta będzie wyprzedzać
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
tlustychris
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '98 GLS TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2009, 15:31
|
|
|
witam
miałem podobna sytuacje tylko ze w polsce no i z lewym lusterkiem. ogolnie sporo czasu jezdziłem ze zbitym ale postanowiłe w koncu wymienic.
jak kolega wyzej wspamniał masz to przyczepione na dwustronna tasme. ale ja nie odkreałem całego lusterka tylko wyjąłem sam ten plastik ze szkłem.
zrobilem to w ten sposób ze ustawiłem szkoło maksymalnie do szybyi z drugiej strony nożem POWOLI wyjąłem ten klastik. trzyma sie on chyba na 4 zaczepach.
pozniej tez łąnie sie wpina w to samo miejsce
takze miłego wymieniania |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 13-03-2009, 15:35
|
|
|
Ja tez jezdzilem przez jakis czas z naklejonym jednym szklem na stare bo bylo stluczone po stronie kierowcy. W koncu pojechalem na zlom i znalazlem lusterko za grosze tzn moze nie cale ale szklo i ten plastik z podgrzewana matą.
A wiec sprawdz czy ci sie nie polamaly lub nie powykrzywialy plastiki, czyli to wyciagnij i zwroc uwage czy przy tym plastiku razem ze szklem nie masz haczykow popekanych lub wykrzywionych i sprawdz takze w obudowie lusterka tam masz takie kolo na ktore wchodzi lusterko, sprawdz czy tam nie masz zadnych uszkodzen wtedy bedziesz wiedzial co jest grane. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez demeone 14-03-2009, 06:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2009, 01:16
|
|
|
ok dzieki, |