|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:46 |
Głośne turbo w Carismi TD z 97.r. czy to normalne??????????? |
Autor |
Wiadomość |
andre1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2006, 19:00 Głośne turbo w Carismi TD z 97.r. czy to normalne???????????
|
|
|
mam pytanko czy powyrzej 2tyś obrotow glosno chodzi turbo sprezarka u mnie jak odrzutowiec sie wlancza a silnik tez glosny czy to tak ma byc ze turbo slychac jak sie wlancza i jest dosyc glosne ???? i czy to tez moze byc zpowodowane tlumnikiem ????
prosze o informacje jak macie te silniki z renówek 1.9 TD |
|
|
|
 |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2006, 16:39
|
|
|
Mam tez taki silniczek. U mnie turbo włącza się po 2,5 tys. i wyraźnie to słychać szczególnie, gdy się przyciśnie mocniej pedał gazu.
Sprawdzałeś luz na osi turbosprężarki? Może od tego jest jakiś hałas.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gugi [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2006, 00:26
|
|
|
Mam podobny problem tylko nie wiem czy jest to wina turbo?
Jestem po pękniętym pasku rozrządu i po remoncie głowicy.
Na luzie, podczas dodawania gazu nic nie słychać. Podczas jazdy zaczyna brzęczeć właśnie powyżej 2tys. Przed remontem nie było takiego problemu i oznaką działania turbo był lekki gwizd i wciskanie w fotel
Mechanik mówi że oprócz głowicy i paska rozrządu nic nie ruszał.
Wie ktoś o co chodzi?
Czy można z takim hałasem pod maską jeździć?:(
[ Dodano: 09-05-2006, 00:16 ]
Zrobione Okazało się, że opaski na przewodach powietrznych do turbo były niedokręcone i turbo zasysała powietrze z zewnątrz. Stąd ten dziwny brzęczący dźwięk:) |
|
|
|
 |
GrzegorzSZ2 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2006, 11:13 carisma 1,9 GL TD 98r.
|
|
|
Witam wszystkich.
Zakupiłem ostatnio ten model samochodu w Holandii i jestem początkującym jeśli chodzi o samochody. Co mam wymienć, kupić na początku aby sprawnie nim jeździć. Gdzie mogę poczytać coć o tym modelu, jak go eksloatować. MAm tylko instrukcję w języku obcym.
Pomóżcie dzięki pozdrawiam mitsumaniaków. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 28-05-2006, 12:33
|
|
|
na poczatku wymien rozrzad. Nigdy nie wiadomo kiedy poprzedni wlasciciel go wymienil i jak dlugo juz jezdzi w aucie. A jesli rozrzad strzeli w czasie jazdy to niestety jest to chyba najbardziej bolesna usterka bo wtedy pozostaje mniej lub bardziej skomplikowany remont silnika (zalezy w jakim stopniu spotkaly sie zawory z tlokami).
A poza rozrzadem to jak wymienisz materialy eksploatacyjne (filtry, olej i inne plyny) to na pewno juz bedzie bardzo duzo zrobione). pozostale rzeczy raczej nie zagrazaja silnikowi na tyle ze w razie ich awarii moga uszkodzic cos innego, takze reszta to mysle ze po jakis ogledzinach lub w miare dawania o sobie znac (typu cos w zawieszeniu, jesli nic nie puka to chyba nie ma co na zapas szalec).
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
|
|