Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: mkm
17-12-2015, 12:07
Kuberson CAO 1.6
Autor Wiadomość
Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2009, 10:50   Kuberson CAO 1.6

Witam wszystkich Mitsumaniaków. Mam na imie Kuba, jestem spod Łodzi i mam aktualnie 21 lat :) Colta posiadam już od ponad roku. Bywałem tu wcześniej, ale jakoś dopiero naszło mnie do napisania. Przed zakupem auta zarejestrowałem się na forum Coltmaniaków by sięgnąć informacji dotyczących tego samochodu, co bardzo mi pomogło i utwierdziło w jego kupnie. Przejechałem nim już ponad 25tys, jestem bardzo zadowolony i narazie nie oddam go za żadne skarby :) Pozdrawiam

Banolito 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI GALANT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2009, 11:17   

witam..... mógł byś dożycić jakieś zdięcia samochodu jakiś drobny opis.... będzie to wszystko pasować do historli którą na pisałeś :mrgreen:

Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 13:31   

Colta kupiłem w styczniu 2008 roku od Polaka, który sprowadził go z Niemiec. Jak wiecie znalezienie ładnego egzemplarza tego auta nie jest takie proste, więc troche mi to zajeło. W końcu pokazał się jeden na allegro, zwykła seria, ale o to mi chodziło żebym sam mogł się pobawić w przeróbki. Ze zdjęć wszystko ładnie, pięknie. Troche przeraził mnie tylko przebieg, który wynosił 193tys. km. Dowiedziawszy się, że dla Colta to jednak nic wielkiego przestałem się tym przejmować. Wsiedliśmy ze szwagrem w pociąg i pojechaliśmy. Na miejscu na szczęście podobnie jak na zdjęciach. Wzieliśmy. Jeszcze ani razu mnie nie zawiódł i mam nadzieję, że nigdy się to nie stanie :)

A oto i on:

Mistubishi Colt CAO
Wersja: GLXi
Silnik: 1.6 16v 113 KM
Rok: 1995
Aktualny przebieg: 221 tys.
Ostatnio zmieniony przez mkm 17-12-2015, 17:31, w całości zmieniany 2 razy  

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 13:41   

Bardzo ładna sztuka :) pogratulować wyboru. Pytanko, na jakich kapciach jeżdzi Twój misio ?

Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 13:49   

Podziękować :) Są to oponki 195x50 na feldze 15"x7"

Banolito 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI GALANT
Wysłany: 15-03-2009, 13:57   

bardzo ładny..... zajefajne foto..... po gratulować egzęplarza żeby długo i sprawnie jezdził... :mrgreen:

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 15-03-2009, 15:03   

Kuberson napisał/a:
Troche przeraził mnie tylko przebieg, który wynosił 193tys. km.
Ledwo się dotarł ;) Jeśli wszelki serwis był robiony na czas to zrobisz drugie tyle tym samochodem bez problemowo.
Jedno co rzuciło mi się w oczy to to, że masz halogeny a włącznik jest tylko do tylnej przeciwmgłowej.

Ogólnie fajna sztuka :)

Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 15:21   

londolut napisał/a:
Ledwo się dotarł ;) Jeśli wszelki serwis był robiony na czas to zrobisz drugie tyle tym samochodem bez problemowo.

Książki żadnej nie dostałem, ale ogólnie silnik w bdb stanie więc też wydaje mi się, że jeszcze pojeżdże.

londolut napisał/a:
Jedno co rzuciło mi się w oczy to to, że masz halogeny a włącznik jest tylko do tylnej przeciwmgłowej.

Ogólnie fajna sztuka :)

Dobrze Ci się rzuciło. Halogeny dokupywałem. Przełącznik też już mam tylko nie wiem jak go podłączyć :( Przy zderzaku elegancko kostki do hal były a w środku już do przełącznika znaleźć nie moge...

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 15-03-2009, 15:41   

Kuberson, poszukaj w tej samej dziurze co obecny włącznik albo wejdź pod dechę i poszukaj. Jeśli kostki przy halogenach były to pod dechą też muszą być.

Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 15:47   

londolut napisał/a:
Kuberson, poszukaj w tej samej dziurze co obecny włącznik albo wejdź pod dechę i poszukaj. Jeśli kostki przy halogenach były to pod dechą też muszą być.

Szukałem w dziurze, nurkowałem pod deche i nic nie znalazłem. Też mi się wydaje że powinna być no ale nie wiadomo. Czekam aż zrobi się troche cieplej i biore się za następne modyfikację więc zrobię też halogeny bo chciałbym je w końcu zapalić ;) Jeśli ktoś robił już taką przeróbkę, poproszę o podpowiedź :)

Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2009, 14:15   

Dorzucam aktualne zdjęcia gdyż autko różni się trochę od tego co widzieliście do tej pory. A mianowicie przyciemniłem wszystkie prócz czołowej szyby i przyprawiłem mu troche groźniejsze spojrzenie ;)

Ostatnio zmieniony przez mkm 17-12-2015, 17:35, w całości zmieniany 1 raz  

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 01-07-2009, 23:35   

Delikatnie i bardzo ladnie. Masz jeszcze wiecej zdjec przodu?

PS. Tylko prosze o wklejanie miniaturek.

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 01-07-2009, 23:38   

Równiez chce zobaczyc bad looka :D
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 02-07-2009, 13:13   

Kuberson, moje zdanie znasz - bardzo fajnie, z tym co będzie jeszcze z przodu będzie naprawdę super, brak mi tylko akcenciku w postaci lotki, a przecie bez problemu na allegro są produkcji coltmanii

Kuberson
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2009, 00:12   

pawela napisał/a:
Kuberson, moje zdanie znasz - bardzo fajnie, z tym co będzie jeszcze z przodu będzie naprawdę super, brak mi tylko akcenciku w postaci lotki, a przecie bez problemu na allegro są produkcji coltmanii

Ciesze się, że Wam się podoba :) Paweł wiem, że lotki nie są trudno dostępne, ale bardzo fajny jest jego tyłek bez lotki, dlatego waham się nad jej zdobywaniem.
Jeśli chodzi o przód to dokładka jest już do podkładu ale narazie ją odpuszczam, zobaczymy najpierw jak będzie wyglądał z tylko obniżonym przodem co mam zamiar w niedługim czasie zrobić.
Wrzucam fotki robione w trakcie robienia bad looka bo chyba o takie chodziło
Tylko nie wiem jak te miniaturki

Ostatnio zmieniony przez mkm 17-12-2015, 17:36, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu