Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcę odłączyć immobiliser
Autor Wiadomość
Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2009, 18:54   Chcę odłączyć immobiliser

Mam problem z kontrolką CE w moim egzemplarzu i jest on najprawdopodobniej spowodowany samą centralką immobilisera lub kluczykiem.
Jaka jest możliwość odłączenia fabrycznego immobilisera ?

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2009, 21:07   

jeżeli byłby problem z immobiliserem, to samochód by nie odpalił.
Ogólnie odłączyć immobiliser można, tyle że magików elektryków robiących takie rzeczy jest jak na lekarstwo i kilka ładnych stówek to kusztuje.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2009, 22:06   

Dzisiaj zasięgnąłem języka w tej sprawie ponieważ mam problem z kontrolką CE i odpalaniem auta.
Słyszałem że cała centralka się gotuję i może gnić z uwagi na jakiś elektrolit ale nie ten z akumulatora :roll:
Koleś tak zamieszał że jakoś nie prawdopodobnie to brzmiało.
Ale słyszałem też że problem z odpalaniem może być związany z brakiem łączności między immobiliserem a kluczykiem.

Więc teraz mam :rolleyes: w głowie :cry:

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2009, 23:33   

a masz 2 kluczyk? może to nie "centralka" a "pestka" w kluczyku?
POzdr.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2009, 17:00   

Mam jeden oryginalny który podczas próby odpalenia auta dzieją się te cyrki z CE. Dorobiłem więc kluczyk z immobiliserem i problem jakby ustąpił ... niestety, tylko na kilka miesięcy ponieważ później znów powrócił :x

Odpowiedz do tematu