|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki silnik od Mitsubishi do elantry J2 2000 r |
Autor |
Wiadomość |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:37 Jaki silnik od Mitsubishi do elantry J2 2000 r
|
|
|
Witam
Na tym forum jestem swierzak. Dotychczas pisałem na forum hyundaia ale w związku z tym ze myślę o mocniejszym silniku zapisałem sie też tutaj.
Mam Elantrę J2 z 2000 r z silnikiem 1.6. (114 KM) Jaki silnik by pasował bez zbyt dużych przeróbek ? Jesli juz z przerobkami to jaki ?
Myślę właśnie o jakimś silniku 2.0 z turbina od lancera lub od eclipsa 2.0.
Moj 1.6 jest w b.dobrym stanie jak na rok 2000 ale chce więcej mocy. Jesli ewentualnie jakiś silnik by pasował to jakich przeróbek dodatkowo trzeba zrobic. Mam sportowe zawieszenie Koni Sport ze sprężynami vogtland, rozpórkę sparco tez juz mam założoną. Teraz kolej na silnik.
Co o tym myślicie, jaki silnik najlepiej, jakie koszty ? Znacie jakąś zaufaną i solidna firmę, mechanika który dobrze przełoży silnik ?
Z góry dzięki za wszelkie info
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|