2 PYTANKA DO MITSUMANIAKÓW |
Autor |
Wiadomość |
ociek8
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 V6 E5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2009, 11:08 2 PYTANKA DO MITSUMANIAKÓW
|
|
|
CZESC.
JESTEM CIEKAWY NA JAKIM OLEJU JEŹDZICIE - JA WCZORAJ WYMIENILEM U SIEBIE ZALAŁEM MOBILA 10W40 I DZIS RANO ZASTUKALY MI POPYCHACZE - A 10 TYŚ TEMU JE WYMIENIALEM. MAM ZAMIAR GO SPUŚCIS I ZALAS CASTROLEM - JAKOS NIE WIERZE W MOBILA - ZRAZILEM SIE GDY ZOBACZYLEM GO W SUPERMARKECIE ........ 60 ZŁ ZA 5 LITRÓW - KURCZE COS NIE TAK - NO I DZIS RANO TE SZKLANKI - NIE PYKNE
I DRUGIE PYTANIE MIALEM PROBLEM W CLIMATRONIKIEM , BYL USZKODZONY PRZETWORNICA BYLY TAKIE POZIOME PASKI I STRASZNIE SŁABO ŚWIECILA ALE JUZ JEST NOWA - NA ALLEGRO UDALO SIE WYRWAC ZA 100PLN ALE KURCZE WLOŻYLEM JA I GDY NIE MAM WŁĄCZONYCH ŚWIATEŁ ŚWIECI PIĘKNIE ALE GDY JUZ WŁ TO TROSZKE PRZYGASA - Z ZEGARKIEM DZIEJE SIE TAK SAMO TEZ PRZYGASA - CZY TAK MA BYC - CZY ONA POWINNA ŚWIECIC CAŁY CZAS TAK SAMO ?? MOZE MIAŁ KTOŚ PODOBNY PROBLEM.
DZIEKI I POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 20-03-2009, 11:17
|
|
|
Co do Mobila, ostatnio było głośno na temat tego, że Mobila podrabiali i trafiał na rynek w dużych ilościach. Sam jeżdżę na tym oleju od dawna i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Przygasanie to normalna sprawa, tak jest fabrycznie. Przygasanie w zegarku można wyeliminować przez odpięcie jednego kabelka, w klimatronicu już nie. To jest po to by nie razić nocą, a żeby było widoczne w dzień. Producent nie wziął pod uwagę, że będzie się jeździło na śiatłach 24h/dobę
PS. Nie pisz DUZYMI literami bo na forach odbierane to jest jako krzyk |
|
|
|
 |
JacekOlowiak
Mitsumaniak madafakir

Auto: Galant 2.0 V6 24v 1996r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 57 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 20-03-2009, 11:29
|
|
|
ja ostatnio zalałem polsyntetykiem GM 10W-40, silnik się wyciszył, wcześniej był jakiś castrol.
z tego co wiem (mogę nie mieć racji) to stukanie popychaczy na zimnym silniku jest normalne (chodzi o cośtam z ich hydrauliką), problem jest jeśli stukają nadal na ciepłym sliniku.
aha.. GM kupuje i markuje różne oleje znanych firm.. teoretycznie mogłem zalać jakiegoś mobile1 tylko w pudełku GM |
|
|
|
 |
andi18
Mitsumaniak

Auto: Galant E52A 1.8 4G93+LPG 96'
Pomógł: 7 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 85 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:00
|
|
|
JacekOlowiak napisał/a: |
aha.. GM kupuje i markuje różne oleje znanych firm.. teoretycznie mogłem zalać jakiegoś mobile1 tylko w pudełku GM |
Potwierdzam słowa kolegi, mam kumpla posiadającego własny warsztat samochodowy, wszystkim swoim klientom poleca olej GM, ze względu na stosnek jakości do ceny, ludzie leją i chwalą |
|
|
|
 |
ptwardy [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 19:41
|
|
|
Tak, a z napisem FORD jest ELF. (Podobno). |
|
|
|
 |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 20-03-2009, 21:01
|
|
|
ja proponuję wziąć po uwagę valvoline maxlife 10 w 40 półsyntetyk,ładnie wycisza popychacze, silnik miękko pracuje jezdzę drugi sezon na tym oleju i jestem bardzo zadowolony.ty masz v 6 pewnie przebieg tez niemały to będzie odpowiedni olej.Zajrzyj do działu sigma i poczytaj co wlewamy. |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
tom11
Forumowicz
Auto: galant 4g93
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2008 Posty: 163 Skąd: lubartów
|
Wysłany: 24-03-2009, 20:22
|
|
|
Cytat: | ja proponuję wziąć po uwagę valvoline maxlife 10 w 40 półsyntetyk,ładnie wycisza popychacze, silnik miękko pracuje |
popieram! |
|
|
|
 |
|