Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Owczar
23-10-2011, 01:34
Soczewki w galancie EA
Autor Wiadomość
yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2009, 14:11   

swinks_UK napisał/a:
Yaro1976: Zestawy są od razu przystosowane do "polskiego" ruchu, więc nie trzeba przy nich nic kombinować.
Jeden zestaw to koszt od 90 do 110 GBP w zależności od aukcji. W zestawie masz dwa projektory, żarówki xenonowe, i układ sterowania bi-xenonu. W zasadzie, minimalistycznie można się zadowolić jednym zestawem, wtedy poza rozklejaniem lamp nic nie trzeba robić. Projektory wchodzą bez problemowo w gniazda H7 (jak na zdjęciu).
W efekcje masz światła mijania na xenonie i drogowe na xenonie plus na H1.
Jedynie co trzeba się skupić na podłączniu elektrycznym, masa kabli do ogarnięcia.

Z tego co wynika opisu sklepowego to przesyłka do Polski jakieś 37 GBP.

[ Dodano: 20-03-2009, 11:28 ]
Owczar napisał/a:

Taki p&p to nie jest, bo trzeba troszkę pokombinować, żeby włożyć je do lamp od gala. W końcu nie są dedykowane tylko uniwersalne.

W przypadku gniazda H7 to jest p&p!! Natomiast gniazdo H1 wymaga rozwiertu i spiecia sterowania obu projektorów, jeden zestaw jest niemal bezproblemowy. Kwestia tego ile chce się mieć lampek :wink: .

No i wnioskując z dyskusji w innym miejscu forum to polskie regulacje inaczej interpretują przepisy dotyczące posiadania xenonów niż np. w UK.

thx swinks za wyczerpującą odpowiedź, a jednak można bezboleśnie i bez rzeźbienia w plastiku, świetnie, ciekawe czy sprzedający byłby skłonny do małego rabatu w przypadku zamówienia hurtowego, myślę że paru chętnych by sie znalazło, tak dla orientacji ktoś by reflektował??

1. yaro
2.

dopisujcie się na razie dla orientacji.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 20-03-2009, 14:50   

Przepisy przepisami, a i tak każdy żyje według własnych. Ja się dziwię jak Ci pseudo tuningowcy jeżdżą z wręcz fioletowymi czasem światłami i nikt się do tego nie czepia. Mi zależy bardziej na jasności świateł, a nie barwie. Narazie mam w swoim oryginalne, nieużywane (w momencie zakupu oczywiście, jakieś 5 miesięcy temu ;] ) reflektory z fabrycznymi żarówkami, dobrze ustawione światła i nie narzekam.

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 20-03-2009, 22:49   

Mnie szokuje natomiast jak może komuś przyjść do głowy zastąpienie zwykłych włóknowych żarówek xenonowymi. To dla mnie jest kompletny brak wyobraźni.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

SirSinner 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 98r
Wysłany: 20-03-2009, 23:57   

Jak masz zamiar Swinks zamontować układ samopoziomowania się świateł? Za opis będę wdzięczny, bo tego niedoczytałem, a w tej kwestji jestem zielony.
Ostatnio zmieniony przez SirSinner 24-03-2009, 23:46, w całości zmieniany 2 razy  

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 21-03-2009, 14:16   

swinks_UK napisał/a:
Mnie szokuje natomiast jak może komuś przyjść do głowy zastąpienie zwykłych włóknowych żarówek xenonowymi. To dla mnie jest kompletny brak wyobraźni.

Dokładnie. To światło się maksymalnie rozprasza po kloszu... Z daleka widać, że to HIDy bo dają po oczach...
Ostatnio zmieniony przez Owczar 21-03-2009, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2009, 14:44   

Owczar, tak zapytam ... piles cos ? xD pierwsze to "swiatlo" chyba drugie pewnie ci chodzilo o "kloszu" :P a trzecie to chyba "bo"

swinks_UK 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-03-2009, 16:22   

miziek napisał/a:
Owczar, tak zapytam ... piles cos ? xD pierwsze to "swiatlo" chyba drugie pewnie ci chodzilo o "kloszu" :P a trzecie to chyba "bo"

Miziek: to twoja kolejna uwaga na tym podforum nie dotycząca meritum sprawy, a będąca komentarzem czyjegoś postu. Następna poskutkuje kartką! :axe:

Od tego jest PW, albo mod.

Owczar, popraw błędy...

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
Historia moich Misiów

zuku3210 
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
Wysłany: 21-03-2009, 17:56   

yaro1976 napisał/a:
thx swinks za wyczerpującą odpowiedź, a jednak można bezboleśnie i bez rzeźbienia w plastiku, świetnie, ciekawe czy sprzedający byłby skłonny do małego rabatu w przypadku zamówienia hurtowego, myślę że paru chętnych by sie znalazło, tak dla orientacji ktoś by reflektował??

1. yaro
2.

dopisujcie się na razie dla orientacji.

Ja bym się też pisał na to :D pojedynczy zestaw do świateł mijania bo raczej po mieście jeżdze tylko :) BTW to zawsze przesyłka by wyszła chyba lepiej przy wiekszym zamowieniu nie myslac narazie o rabacie bo wątpie zeby takowy był
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 21-03-2009, 19:49   

miziek napisał/a:

Miziek poprawiłem błędy. Dobrze się domyśliłeś. Po prostu korzystałem z notebooka mojej dziewczyny i nawet nie spojrzałem na błędy bo się śpieszyłem. Klawiatura w tym notebooku ma troszkę inny układ i jest mniej "czuła" od tej którą używam na codzień.

Baconsson 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA5W 2,5 V6
Wysłany: 23-03-2009, 00:24   

1. yaro
2. Baconsson

dopisujcie się na razie dla orientacji.[/quote]

swinks_UK 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-03-2009, 01:00   

Dziś zrobiłem na szybko fotki mojego zestawu w aucie:

Zestaw tzw. max, czyli 4x angel-eyes jako postojówki, 4x xenon na światło mijania i 4x xenon na drogowe.
Tak wygląda za dnia:

(jedna żarówka jest 4300K a druga 6000K)

A tak daje w nocy - mur jest w odległości ok. 20m:
światła mijania (low-beam):

światła drogowe (hi-beam):

Jedena para projectorów celowo niżej zogniskowana celem doświetlenia jezdni :wink:

Chyba, już wszystko na temat...

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
Historia moich Misiów

Zhan 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
Wysłany: 23-03-2009, 08:38   

Swinks a jakie odczucia subiektywne? chodzi mi o skutecznosc, zasieg na wprost i na boki i takie tam...

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 23-03-2009, 09:38   

Wygląda to naprawdę dobrze. Jasno jak w za dnia ;)

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 23-03-2009, 09:43   

jak widać odciecie jest lepiej jak pozytywne, jak dla mnie bomba, jako że dopiero wczytuje się w temat biksenonu swinks powiedz mi jak to wygląda w przypadku tego zestawu z ebaya kwestia RHD, a LHD, czy temat prawidłowego rozłożenia pola światła (w przypadku Polski większa wiązka na prawa stronę) załatwia się wysterowaniem reflektora an śrubach, czy tak?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 23-03-2009, 10:20   

A mnie się nie podoba..... z 3 powodów:

- płaskie oświetlenie (jakoś nie widzę tych asymetrycznych snopów światła) - lewą będziesz walił po oczach
- ringi jak w bmw..... qurcze wszyscy upodabniają auta do bmw - kupcie sobie oryginały, nie kaleczcie pięknego wzornictwa dalekowschodniego
- jak tymi długimi dasz komuś po oczach - zabijesz

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Odpowiedz do tematu