|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] brak iskry |
Autor |
Wiadomość |
marcar
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2009, 07:47 [Cari 1.8 GDI] brak iskry
|
|
|
witam jestem tu nowy
problem mam nastepujacy auto raz odpalalo raz nie najczesciej po przejechaniu krotkiego odcinka kiedy stal cala noc odpalal pieknie na pierwszej swiecy mialem olej wymienilem uszczelke pod pokrywom zaworow i zaczelo sie na 2 i 3 swiecy nie ma iskry zamienialem fajkocewki miejscami i dzialaja pod komputer jeszcze nie podlaczalem
prosze o pomoc moze ktos mial taki problem
dodam jeszce ze przeszukiwalem forum ale nie znalazlem podobnego przypadku (moze zle szukalem prosze o wyrozumialosc )
carisma 1,8 gdi z 1997r
auto odpalilo normalnie po calej nocy wie ktos co mu jest
[ Dodano: 13-03-2009, 16:03 ]
dzisiaj znow po krotkim odcinku nie chcial zapalic odlaczylem klemy poczekalem 15 min i zapalil
[ Dodano: 14-03-2009, 19:25 ]
nikt nie wie co moze byc? |
|
|
|
 |
bomar007
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 22-03-2009, 08:36
|
|
|
Ja mam podobny przypadek z tym olejem na świecach i moje pytanie brzmi czy ci pomogła wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów czy wymieniałeś cos jeszcze by ten olej się nie dostawał? |
|
|
|
 |
marcar
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma gdi
|
Wysłany: 22-03-2009, 12:07
|
|
|
pomoglo ja mialem olej tylko na jednej i to nieduzo
[ Dodano: 10-04-2009, 18:10 ]
czy mozliwe zeby modul aparatu zaplonowego wysiadl i nie daje iskry na dwie swiece?
[ Dodano: 18-04-2009, 10:02 ]
czy w gdi jest cos takiego czy wszystkim steruje komputer.
[ Dodano: 19-07-2009, 14:03 ]
dla zainteresowanych uszkodzony mialem czujnik polozenia walka rozrzadu wymienilem i autko jezdzi bez zarzutow pozdro |
|
|
|
 |
|
|