|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Super Fantasty z Allegro :-) |
Autor |
Wiadomość |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2008, 21:46 Super Fantasty z Allegro :-)
|
|
|
Witam wszystkich posiadaczy 3000gt. Prosze nie traktowac tego postu jako ostrzezenie tylko jako moja wlasna opinie na temat czesci oferowanych na bardzo popularnym portalu aukcji internetowych. Wlasciwie chodzi mi o cene czesci zamiennych do naszych kochanych zabawek.Kiedy widze ceny poszczegolnych czesci to czasami ogarnia mnie smiech i zarazem zdziwienie czy ludzie ktorzy oferuja swoje oferty licza na to ze je kiedys sprzedadza. Faktem jest ze zarowno i ja, jak i wielu innych posiadaczy nie tylko na forum poszukuja czesci, ale widzac ceny rezygnuja z zakupu nie tyle co nowych ale i uzywanych ,bo nie ktorzy 'handlowcy' kupujac calego 3000gt w UK chca odzyskac cene za 2x lampy przednie od niego Sumujac moja wypowiedz.... kazdy obserwujac forum wie ze szukam przednich lamp postojowych do 1gen. ale jezeli mam za nie dac 500zl to wole poczekac i zaplacic 300zl za nowe z USA. Ludzie ,to nie jest FIAT PUNTO ktorym dojezdzam do pracy codziennie i musze je miec,poczekam.Przedni halogen w cenie 300zl za sztuke?? uzywka?? poczekalem i kupilem za 100zl orginal,poczekam i dokupie drugi z czasem.Zderzak przedni....ceny od 800 do 1000 za wersje usa czyli z kierunkami w zderzaku,rach ciach prach i za 600zl kupilem wersje euro,kieruneczki i postojowe swiatla razem stan ideal.I tak powoli ale ogarne powoli to moja biede a 'wy' czekajcie nastepny rok na swoja szanse na sprzedanie.Pozdrawiam ludzi ktorzy wydali wiecej kasy na wystawienia na aukcjach niz te czesci sa warte. |
|
|
|
 |
pavulon
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2008, 21:56
|
|
|
racja kolego ludzie przeliczaja sie i to bardzo mocno, z jednej strony strasza potencjalnych nabywców auta, a z drógiej strony robia z siebie ludzi nie potrafiacych ocenić wartości towaru jaki sprzedaja. |
|
 |
Bogdan9999
Forumowicz
Auto: Probe
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 40 Skąd: Przasnysz
|
Wysłany: 11-12-2008, 00:12
|
|
|
Mnie najbardziej śmieszy jeden gość na allegro. Kiedyś na aukcji jeden gość sprzedawał 3 miśki a ceny były od 5 tyś do 7 tys angielskie wersje stały wtedy na tirze. A to 2 gość przycwaniaczył kupił je przewiózł 300 km i chce za nie średnio min 2 razy tyle. Szuka szybkiego zarobku typowe myślenie Polaków. |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2008, 05:36
|
|
|
Wlasnie dlatego o tym napisalem bo juz mnie to nie tyle co wkurza a smieszy Jezeli ceny byly by przytepniejsze czemu ktos nie mial by sobie zmienic na lepszej jakosci i wtedy obie strony byly by zadowolone. Chce podkreslic ze moim postem nie chce nikogo urazic w szczegolnosci ludzi ktorzy te czesci oferuja do sprzedania a jest ich kilku na forum ,bo prawa rynku sa takie a nie inne,jezeli cena jest za wysoka to ja nie mam obowiazku ich kupowania. |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 208 Skąd: Stara Miłosna
|
|
|
|
 |
udi
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 233 Skąd: Lututow/Luxemburg
|
Wysłany: 11-12-2008, 22:52
|
|
|
Musze sie z wami zgodzic.Powiem szczerze ze bardzo czesto przegladam ten portal, w sumie od kilku lat i widze jakie sa roznice w cenach poszczegolnych czesci ,ktore zakupilem w innym miejscu a oferowanych na aukcjach.Nie raz jakbym sie pospieszyl to zaplacilbym dwa razy wiecej ,nie koniecznie za lepsza czesc.Tak wiec lepiej troche poczekac i poszukac niz spieszac sie i brac co jest.Nie chce podawac przykladow ,zeby nie obrazac autorow,ale powiem ze smiac mi sie chce jak widze cene oscylujaca w granicach 1500 a na kilku innych aukcjach ta sama teoretycznie czesc jest za 500,no i oczywiscie aukcja ta wisi juz od pol roku,wcale sie nie dziwie tylko podziwiam autorow tych aukcji za wytrwalosc... |
|
|
|
 |
tabek
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
|
Wysłany: 15-12-2008, 12:51
|
|
|
moje autko mialo okazje trafic do warsztaciku w zwiazku z niegrozna kolizyjka, oczywiscie na koszt sprawcy. Ale korzystajac z tego iz trafilo do autoryzowanego servisu, mysle spytam sie wiec o pompe sprzegla bo juz mi zaczela ciec i czas ja wymienic. Pan sprzedawca poszukal poszperal i stwierdzil ze koszt jej to niecale 800zl i trzeba czekac ok 2 tygodni na przesylke z za oceanu bo oficjalnie w magazynach w polsce i w europie nie ma takiej pompy i trzeba sprowadzac, nie chcialem uzywanej bo trafie na taka jak moja a zaplace na allegro z 500zl:), wiec zaczolem przegladac strone ktora znalazlem na forum w innym poscie i znalazlem pompeczke do mojego misia ktorej laczny koszt wraz z przysylka do polski wyniesie niecale 100$ czyli 300zl. tak wiec podpisze sie pod tym ze lepiej poczekac zamowic nawet zza oceanu i bedzie taniej niz uzywane czesci na allegro oferowane przez co poniektorych sprzedawcow |
|
|
|
 |
maxkow [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 20:28
|
|
|
Zgadzam sie w pelni z przedmowcami , jest grono osob ktore zna sie miedzy soba i trzymają ceny. Powracajac do pana chyba z Zabna czy jakos tak, to faktycznie kupil angole ktore byly wystawione na allegro za kwote chyba 4 tys zl za szt i nie dziwie mu sie nie chcial robic sobie konkurencji lepiej kupic 3 szt i nadal trzymac cene. Osobiscie mialem zamiar kupic jednego z nich na czesci szukalem osoby chetnej do zakupu na 2 osoby wyszlo by po ok 2200zl i wykrecasz co chcesz . Gdybym mial gdzie skladowac i rozbierac auta to juz dawno bym mial takiego miska . Osobiscie radze jak jest was wiecej niz 2 osoby w okolicy ktore posiadaja 3000Gt to kupujcie takiego angola na czesci . Inwestycja dosyc szybko sie zwroci. |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2008, 18:08
|
|
|
Z Panem z Zabna mialem nieprzyjemnosc rozmawiac. Był ładny anglik '95 racing 320 KM za 10 tys na allegro który chciałem kupic. Okazało się że go odkupił i wciagu dnia zrobilo sie 16500 i na dodatek silnik na podmianke poszedl. Jak tylko znajde angolka to zaraz biore i zrobimy Panu konkurencje, czy chce czy nie. |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2009, 11:06
|
|
|
Przepraszam panowie ale nie moglem sie powstrzymac
http://allegro.pl/item586...kora_wypas.html
Polska bardzo trudny jezyk Mam nadzieje ze lepiej zna sie na mechanice
A tak na marginesie odnosnie czesci ,zakupilem w koncu te lampki ktore tak dlugo szukalem a za ktore w/w pan chce 300zl za sztuke zakupu dokonalem na ebay 360 zl z przesylka. Fajna sprawa jest poniewaz dluuuugo przebywalem w belgi ,moja rodzinka nadal tam jest i przesylka do tego kraju jest o polowe!!! tansza niz do polski. W niedlugim czasie bede zamawial cos takiego http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories
Wiec w razie chetnych zapraszam przesylke podzielimy na ilosc kupujacych.Pozdrawiam
Nie ma ktos do sprzedania skrzyni od MR ,bo jak wynika z aukcji jest duzo lzejsza od zwyklej |
Ostatnio zmieniony przez vr4 21-03-2009, 13:43, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2009, 13:25
|
|
|
Ołłłł znów mój ulubieniec i jego aukcja. Sam handluję na allegro i są dwie metody albo szukasz Jelenia, albo handlujesz. Pan na własny sposób i wizję. Sprzedawce krełuje rynek. Nie kupujcie u cwaniaczka i tyle
[ Dodano: 21-03-2009, 13:27 ]
PS czasem taniej kupisz nową część w USA z przesyłką niż Żabnie używkę.
))))) |
|
|
|
 |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 21-03-2009, 19:31
|
|
|
ale gosc... nie mam pytan.. no ale jesil auto posklada....to bedzie mozna powiedziec ze jest to rodzynek.. sam w swojej klasie..
przekladka sl-vr4....ciekawe czy 4x4 obiecane tez bedzie:P
EDIT : VR4 napisz do mnie na gg.. bo cos mi priv nie dziala na forum.tez chce zamowic takie klosze |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
Ostatnio zmieniony przez slawekpurc 22-03-2009, 10:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 22-03-2009, 09:39
|
|
|
Skoro auto jest już naprawione to dlaczego nie ma fotek z przodu druga sprawa to ciekawe jak mocno był rozbity ten przód (brak fotek) w 3000gt przy uderzeniach w przód szczególnie jeśli dostaje też przednie koło często skrzywia się, ulega przemieszczeniu lub nawet pęka belka do której jest montowany dół przedniego zawieszenia i z reguły nie udaje się tego idealnie wyprostować, skutek jest taki ze auto ściąga w jedna stronę (bardziej lub mniej to zależy jak przykładali się przy naprawie ustawianie geometrii nic nie daje, dlatego odradzam zakup jeśli okaże się ze ten egzemplarz był mocno uderzony. Druga sprawa to widziałem jakieś 3 lata temu aukcje tego gościa z lampą przednia chciał 2800 za sztukę zapadło mi to w pamieć bo ceny ma kosmiczne teraz trochę opuścił bo ma większą konkurencje ale kiedyś hehe, swoja drogą ciekawe ile kosztuje taka lampa nowa w serwisie. |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2009, 12:52
|
|
|
Po co serwis, panowie mamy dwudziesty pierwszy wiek i brak problemow z zakupami z innego kontynentu,dlatego napisalem ten temat bo normalnie szok widze ze jest to nasz wspolny ulubieniec. |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 22-03-2009, 16:46
|
|
|
może mam pecha
no i co by nie mowić to eclipse jest niżej niż 3000gt,
ale jak ja sprzedawałem cześci to jakos ludzie się nie zabijali a ceny nie były jak w tych przypadkach z kosmosu :
zawieszenie tył (belka) 230 zł poszło
tłumik remusa 150 zł leży dalej
a skrzynie 4x4 kupiłem za 900zł
Czy to nie jest czasem tak że sprzedawcy nie mają pojecia co sprzedają i myślą że jak sportowy samochód, mocny itp. to ceny nie mają górnej granicy.
tylko czemu taka sytuacja nie ma miejsca w przypadku eclipsy. |
|
 |
|
|