Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Super Fantasty z Allegro :-)
Autor Wiadomość
vr4
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2008, 21:46   Super Fantasty z Allegro :-)

Witam wszystkich posiadaczy 3000gt. Prosze nie traktowac tego postu jako ostrzezenie tylko jako moja wlasna opinie na temat czesci oferowanych na bardzo popularnym portalu aukcji internetowych. Wlasciwie chodzi mi o cene czesci zamiennych do naszych kochanych zabawek.Kiedy widze ceny poszczegolnych czesci to czasami ogarnia mnie smiech i zarazem zdziwienie czy ludzie ktorzy oferuja swoje oferty licza na to ze je kiedys sprzedadza. Faktem jest ze zarowno i ja, jak i wielu innych posiadaczy nie tylko na forum poszukuja czesci, ale widzac ceny rezygnuja z zakupu nie tyle co nowych ale i uzywanych ,bo nie ktorzy 'handlowcy' kupujac calego 3000gt w UK chca odzyskac cene za 2x lampy przednie od niego :-) Sumujac moja wypowiedz.... kazdy obserwujac forum wie ze szukam przednich lamp postojowych do 1gen. ale jezeli mam za nie dac 500zl to wole poczekac i zaplacic 300zl za nowe z USA. Ludzie ,to nie jest FIAT PUNTO ktorym dojezdzam do pracy codziennie i musze je miec,poczekam.Przedni halogen w cenie 300zl za sztuke?? uzywka?? poczekalem i kupilem za 100zl orginal,poczekam i dokupie drugi z czasem.Zderzak przedni....ceny od 800 do 1000 za wersje usa czyli z kierunkami w zderzaku,rach ciach prach i za 600zl kupilem wersje euro,kieruneczki i postojowe swiatla razem stan ideal.I tak powoli ale ogarne powoli to moja biede a 'wy' czekajcie nastepny rok na swoja szanse na sprzedanie.Pozdrawiam ludzi ktorzy wydali wiecej kasy na wystawienia na aukcjach niz te czesci sa warte.

pavulon 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-12-2008, 21:56   

racja kolego ludzie przeliczaja sie i to bardzo mocno, z jednej strony strasza potencjalnych nabywców auta, a z drógiej strony robia z siebie ludzi nie potrafiacych ocenić wartości towaru jaki sprzedaja.

Bogdan9999 
Forumowicz

Auto: Probe
Wysłany: 11-12-2008, 00:12   

Mnie najbardziej śmieszy jeden gość na allegro. Kiedyś na aukcji jeden gość sprzedawał 3 miśki a ceny były od 5 tyś do 7 tys angielskie wersje stały wtedy na tirze. A to 2 gość przycwaniaczył kupił je przewiózł 300 km i chce za nie średnio min 2 razy tyle. Szuka szybkiego zarobku typowe myślenie Polaków.

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2008, 05:36   

Wlasnie dlatego o tym napisalem bo juz mnie to nie tyle co wkurza a smieszy :-) Jezeli ceny byly by przytepniejsze czemu ktos nie mial by sobie zmienic na lepszej jakosci i wtedy obie strony byly by zadowolone. Chce podkreslic ze moim postem nie chce nikogo urazic w szczegolnosci ludzi ktorzy te czesci oferuja do sprzedania a jest ich kilku na forum ,bo prawa rynku sa takie a nie inne,jezeli cena jest za wysoka to ja nie mam obowiazku ich kupowania.

Daro 
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 11-12-2008, 13:23   

Tak a propos, to ostatnio natknalem sie na cos takiego, ale nie wiem, czy sie zdecydowac:

http://moto.allegro.pl/it...or_przedni.html

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Wysłany: 11-12-2008, 22:52   

Musze sie z wami zgodzic.Powiem szczerze ze bardzo czesto przegladam ten portal, w sumie od kilku lat i widze jakie sa roznice w cenach poszczegolnych czesci ,ktore zakupilem w innym miejscu a oferowanych na aukcjach.Nie raz jakbym sie pospieszyl to zaplacilbym dwa razy wiecej ,nie koniecznie za lepsza czesc.Tak wiec lepiej troche poczekac i poszukac niz spieszac sie i brac co jest.Nie chce podawac przykladow ,zeby nie obrazac autorow,ale powiem ze smiac mi sie chce jak widze cene oscylujaca w granicach 1500 a na kilku innych aukcjach ta sama teoretycznie czesc jest za 500,no i oczywiscie aukcja ta wisi juz od pol roku,wcale sie nie dziwie tylko podziwiam autorow tych aukcji za wytrwalosc...

tabek 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
Wysłany: 15-12-2008, 12:51   

moje autko mialo okazje trafic do warsztaciku w zwiazku z niegrozna kolizyjka, oczywiscie na koszt sprawcy. Ale korzystajac z tego iz trafilo do autoryzowanego servisu, mysle spytam sie wiec o pompe sprzegla bo juz mi zaczela ciec i czas ja wymienic. Pan sprzedawca poszukal poszperal i stwierdzil ze koszt jej to niecale 800zl i trzeba czekac ok 2 tygodni na przesylke z za oceanu bo oficjalnie w magazynach w polsce i w europie nie ma takiej pompy i trzeba sprowadzac, nie chcialem uzywanej bo trafie na taka jak moja a zaplace na allegro z 500zl:), wiec zaczolem przegladac strone ktora znalazlem na forum w innym poscie i znalazlem pompeczke do mojego misia ktorej laczny koszt wraz z przysylka do polski wyniesie niecale 100$ czyli 300zl. tak wiec podpisze sie pod tym ze lepiej poczekac zamowic nawet zza oceanu i bedzie taniej niz uzywane czesci na allegro oferowane przez co poniektorych sprzedawcow

maxkow
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 20:28   

Zgadzam sie w pelni z przedmowcami , jest grono osob ktore zna sie miedzy soba i trzymają ceny. Powracajac do pana chyba z Zabna czy jakos tak, to faktycznie kupil angole ktore byly wystawione na allegro za kwote chyba 4 tys zl za szt i nie dziwie mu sie nie chcial robic sobie konkurencji lepiej kupic 3 szt i nadal trzymac cene. Osobiscie mialem zamiar kupic jednego z nich na czesci szukalem osoby chetnej do zakupu na 2 osoby wyszlo by po ok 2200zl i wykrecasz co chcesz . Gdybym mial gdzie skladowac i rozbierac auta to juz dawno bym mial takiego miska . Osobiscie radze jak jest was wiecej niz 2 osoby w okolicy ktore posiadaja 3000Gt to kupujcie takiego angola na czesci . Inwestycja dosyc szybko sie zwroci.

t0masz
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2008, 18:08   

Z Panem z Zabna mialem nieprzyjemnosc rozmawiac. Był ładny anglik '95 racing 320 KM za 10 tys na allegro który chciałem kupic. Okazało się że go odkupił i wciagu dnia zrobilo sie 16500 i na dodatek silnik na podmianke poszedl. Jak tylko znajde angolka to zaraz biore i zrobimy Panu konkurencje, czy chce czy nie.

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2009, 11:06   

Przepraszam panowie ale nie moglem sie powstrzymac :lol:
http://allegro.pl/item586...kora_wypas.html
Polska bardzo trudny jezyk :mrgreen: Mam nadzieje ze lepiej zna sie na mechanice
A tak na marginesie odnosnie czesci ,zakupilem w koncu te lampki ktore tak dlugo szukalem a za ktore w/w pan chce 300zl za sztuke :wink: zakupu dokonalem na ebay 360 zl z przesylka. Fajna sprawa jest poniewaz dluuuugo przebywalem w belgi ,moja rodzinka nadal tam jest i przesylka do tego kraju jest o polowe!!! tansza niz do polski. W niedlugim czasie bede zamawial cos takiego http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories
Wiec w razie chetnych zapraszam przesylke podzielimy na ilosc kupujacych.Pozdrawiam

Nie ma ktos do sprzedania skrzyni od MR ,bo jak wynika z aukcji jest duzo lzejsza od zwyklej :P
Ostatnio zmieniony przez vr4 21-03-2009, 13:43, w całości zmieniany 2 razy  

t0masz
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2009, 13:25   

Ołłłł znów mój ulubieniec i jego aukcja. Sam handluję na allegro i są dwie metody albo szukasz Jelenia, albo handlujesz. Pan na własny sposób i wizję. Sprzedawce krełuje rynek. Nie kupujcie u cwaniaczka i tyle :)

[ Dodano: 21-03-2009, 13:27 ]
PS czasem taniej kupisz nową część w USA z przesyłką niż Żabnie używkę.
:) )))))

slawekpurc 
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Wysłany: 21-03-2009, 19:31   

ale gosc... nie mam pytan.. no ale jesil auto posklada....to bedzie mozna powiedziec ze jest to rodzynek.. sam w swojej klasie..
przekladka sl-vr4....ciekawe czy 4x4 obiecane tez bedzie:P

EDIT : VR4 napisz do mnie na gg.. bo cos mi priv nie dziala na forum.tez chce zamowic takie klosze
aktualnie 3000gt vr4 :)

modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI

zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa
Ostatnio zmieniony przez slawekpurc 22-03-2009, 10:56, w całości zmieniany 1 raz  

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 22-03-2009, 09:39   

Skoro auto jest już naprawione to dlaczego nie ma fotek z przodu :) druga sprawa to ciekawe jak mocno był rozbity ten przód (brak fotek) w 3000gt przy uderzeniach w przód szczególnie jeśli dostaje też przednie koło często skrzywia się, ulega przemieszczeniu lub nawet pęka belka do której jest montowany dół przedniego zawieszenia i z reguły nie udaje się tego idealnie wyprostować, skutek jest taki ze auto ściąga w jedna stronę (bardziej lub mniej to zależy jak przykładali się przy naprawie :) ustawianie geometrii nic nie daje, dlatego odradzam zakup jeśli okaże się ze ten egzemplarz był mocno uderzony. Druga sprawa to widziałem jakieś 3 lata temu aukcje tego gościa z lampą przednia chciał 2800 za sztukę :shock: zapadło mi to w pamieć bo ceny ma kosmiczne teraz trochę opuścił bo ma większą konkurencje ale kiedyś hehe, swoja drogą ciekawe ile kosztuje taka lampa nowa w serwisie.

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2009, 12:52   

Po co serwis, panowie mamy dwudziesty pierwszy wiek i brak problemow z zakupami z innego kontynentu,dlatego napisalem ten temat bo normalnie szok :roll: widze ze jest to nasz wspolny ulubieniec.

LEWY 
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Wysłany: 22-03-2009, 16:46   

może mam pecha
no i co by nie mowić to eclipse jest niżej niż 3000gt,
ale jak ja sprzedawałem cześci to jakos ludzie się nie zabijali a ceny nie były jak w tych przypadkach z kosmosu :
zawieszenie tył (belka) 230 zł poszło
tłumik remusa 150 zł leży dalej
a skrzynie 4x4 kupiłem za 900zł
Czy to nie jest czasem tak że sprzedawcy nie mają pojecia co sprzedają i myślą że jak sportowy samochód, mocny itp. to ceny nie mają górnej granicy.
tylko czemu taka sytuacja nie ma miejsca w przypadku eclipsy.

Odpowiedz do tematu